Ζώδια – Μάρτιος 2022: Οι διελεύσεις και οι όψεις ενός μήνα με θετικό υπόβαθρο

Μάρτιος 2022. Ένας μήνας με θετικό υπόβαθρο για τους περισσότερους του ζωδιακού κύκλου σύμφωνα με την αστρολόγο Αλίντα Κανάκη…

Ο Μάρτιος αναμένεται να μας προσφέρει σε γενικές γραμμές ένα ευνοϊκό αστρολογικό υπόβαθρο, που θα μας βοηθήσει να κάνουμε κάποια βήματα προόδου. Ο Ήλιος θα βρίσκεται μέχρι τις 20 Μαρτίου στο ζώδιο των Ιχθύων, για να περάσει ακολούθως στον φλογερό Κριό. Όσο διαρκεί η διέλευσή του μέσα από το ζώδιο των Ιχθύων κυριαρχεί η πνευματικότητα στη ζωή μας και η επιθυμία μας να προσφέρουμε στους γύρω μας ανιδιοτελώς. Οι σκέψεις μας είναι πιο ιδεαλιστικές, ενώ αδυνατούμε να σκεφτούμε αρνητικά ακόμη και για τα άτομα που μας πλήγωσαν ή μας έβλαψαν, δικαιολογώντας τις πράξεις τους.

Ο Ήλιος σχηματίζει κυρίως θετικές όψεις μέσα στον μήνα, οπότε αρκετοί από εμάς θα μπορέσουν να χαλαρώσουν λίγο, κυρίως όσοι ανήκουν στα ζώδια του νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθείς) και της γης (Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι).

Η πιο απρόβλεπτη όψη του Ήλιου για τον Μάρτιο, αν και σε γενικές γραμμές θετική, είναι ένα εξάγωνο με τον Ουρανό στις 2/3. Μπορεί να φέρει εκπλήξεις, ευνοϊκές απρόβλεπτες αλλαγές στη ζωή μας, αναθεωρήσεις σχεδίων ή πλάνων, πρωτοπορία και διαφορετικότητα, μια επαναστατική τάση και ανάγκη ελευθερίας κινήσεων και έκφρασης, μπορεί να φέρει όμως και ανατροπές, ρήξεις, προκλητικότητα και εντάσεις. Το εξάγωνο Ήλιου – Ουρανού αφορά κυρίως στα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του β΄ δεκαημέρου.

Στις 5 Μαρτίου σχηματίζει ο Ήλιος σύνοδο με τον Δία, μια όψη που εγγυάται καλή τύχη, ευκαιρίες, επιτυχία, ευκολία στην εξεύρεση λύσεων και μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον. Αφορά κυρίως το β’ δεκαήμερο των Διδύμων, Παρθένων, Τοξοτών και Ιχθύων. Μια ακόμη σύνοδο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα αυτήν τη φορά έχουμε στις 13 Μαρτίου. Πρόκειται για μια όψη που θα επιβραδύνει κάπως την καθημερινότητά μας, καθώς θα κυκλοφορούμε με το κεφάλι στα σύννεφα. Τις μέρες γύρω από την όψη θα είμαστε αφηρημένοι, ονειροπόλοι, εξαιρετικά ρομαντικοί, αρκετά εύπιστοι και αφελείς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε από επιτήδειους. Πιο ευάλωτοι στην όψη αυτή είναι οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Τοξότες και οι Ιχθείς του γ΄ δεκαημέρου!

Η τελευταία σημαντική όψη του Ήλιου μέσα στον Μάρτιο είναι στις 18 του μήνα και πρόκειται για ένα εξάγωνο με τον Πλούτωνα. Η όψη δείχνει επιμονή και εστίαση στον στόχο, αποτελεσματικότητα στους χειρισμούς των υποθέσεών μας και αυτοέλεγχο, που θα φέρουν την άρση των εμποδίων και το άνοιγμα των δρόμων. Είναι όμως και μια όψη που μπορεί να φέρει αποκαλύψεις, εκθέτοντας στην κοινή θέση σημαντικά στοιχεία για ζητήματα που μας απασχολούν. Ευεργετημένοι του εξαγώνου θα είναι όσοι γεννήθηκαν το γ’ δεκαήμερο των ζωδίων του μεταβλητού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) και παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι).

Οι διελεύσεις και όψεις του Ερμή
Ο Ερμής θα βρίσκεται μέχρι τις 10 Μαρτίου στον Υδροχόο, για να περάσει μετά τους Ιχθείς και στις 27/3 να εισέλθει στο ζώδιο του Κριού. Ο Ερμής συνδέεται σε προσωπικό επίπεδο με την ευφυΐα, τη λογική, σχετίζεται άμεσα με την αντίληψη μιας πληροφορίας και άπτεται της οικονομικής μας διαχείρισης. Όταν ο Ερμής εισέρχεται σε ένα ζώδιο του νερού, όπως είναι αυτό των Ιχθύων, περνάμε αυτόματα σε μια διαφορετική διάσταση, με θολές σκέψεις, διάχυτη ευφορία και διάθεση για χαρά και διασκέδαση. Το διάστημα αυτό εάν πρέπει να πάρουμε μια σημαντική απόφαση, θα πρέπει να καταβάλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια να μαζέψουμε τα μυαλά μας. Και εάν δεν τα καταφέρουμε, θα ήταν σώφρον να αναβάλουμε οτιδήποτε σημαντικό για μερικές βδομάδες. Πρέπει επίσης να είμαστε τώρα πολύ προσεκτικοί στην διαχείριση των οικονομικών μας, για να μην πέσουμε σε απατεώνες.

Μετά τις 27 Μαρτίου, όταν περάσει ο Ερμής στον Κριό, το μυαλό μας ξεκαθαρίζει και πάλι, έχουμε πληθώρα νέων ιδεών και τον διακαή πόθο να τις μοιραστούμε με τους γύρω μας. Όσο θα παραμείνει ο Ερμής στον Κριό θα έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε νέες επαφές, επαγγελματικές ή κοινωνικές. Μην απογοητευθείτε όμως, εάν διαπιστώσετε ότι στην έκθεση των ιδεών σας, δεν θα υπάρξει το αναμενόμενο ενδιαφέρον από την ομήγυρη σας. Ο καθένας θα έχει τη δική του άποψη, για την οποία θα μάχεται σαν να μην υπάρχει αύριο, με αποτέλεσμα όλες οι συζητήσεις της περιόδου αυτής να είναι κενές ουσίας και περιεχομένου.

Αναφορικά με τις όψεις του πλανήτη της επικοινωνίας και του εμπορίου, έχουμε στις 2 Μαρτίου μια σύνοδο με τον Κρόνο, που υπόσχεται διευθέτηση υποθέσεων, τακτοποίηση γραφειοκρατικών ζητημάτων ή την ασχολία μας με πρακτικά ζητήματα. Είναι μια όψη που αφορά κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του β΄ δεκαήμερου.

Στις 17 Μαρτίου σχηματίζει ο Ερμής ένα εξάγωνο με τον Ουρανό, που θα φέρει ξαφνικές και απρόσμενες συναντήσεις ή ειδήσεις, πρωτότυπες ιδέες ή ενασχόληση με ασυνήθιστα και ενδιαφέροντα πράγματα, μπορεί όμως να φέρει και νευρικές κρίσεις, υστερία και έλλειψη υπομονής. Αφορά κυρίως στα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του β΄ δεκαημέρου.

Στις 21 Μαρτίου σχηματίζει ο Ερμής μια σύνοδο με τον Δία, μια όψη που συνδέεται με ευχάριστες επαφές ή ειδήσεις, πολλές νέες γνωριμίες, οι οποίες θα αποδειχτούν ιδιαίτερα χρήσιμες, μπορεί όμως να ακούσουμε μεγάλα λόγια και παχιά, χωρίς αντίκρισμα ή υποσχέσεις που δεν θα εκπληρωθούν. Η σύνοδος Ερμή – Δία αφορά στο β΄ δεκαπενθήμερο των Διδύμων, Παρθένων, Τοξοτών και Ιχθύων.

Στις 23 Μαρτίου είναι η επόμενη σύνοδος του Ερμή με τον Ποσειδώνα αυτήν την φορά, που θα ευθύνεται για τον καλλιτεχνικό μας οίστρο, αλλά και για την ονειροπόληση και τις φαντασιώσεις μας. Προσοχή από αυλοκόλακες και λωποδύτες κάθε είδους, που αναζητούν ευκαιρίες να εκμεταλλευτούν την παραμικρή αδυναμία. Εάν γεννηθήκατε στο γ’ δεκαήμερο στο ζώδιο των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων, καλό θα ήταν να προσέχετε τα νώτα σας.

Τέλος, στις 26 Μαρτίου έχουμε την τελευταία όψη του Ερμή για τον μήνα αυτό, ένα εξάγωνο με τον Πλούτωνα, που θα μας βοηθήσει με την διεισδυτική μας σκέψη και την παρατηρητικότητά μας να λύσουμε μυστήρια που μας απασχολούν ή να αποκαλύψουμε κρυφές καταστάσεις ή παρασκηνιακά σχέδια. Αφορά στα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) του γ’ δεκαημέρου.

Οι όψεις και διελεύσεις του Άρη
Ο Άρης εισέρχεται στις 6 Μαρτίου στο ζώδιο του Υδροχόου, όπου και αναμένεται να παραμείνει μέχρι τις 15 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια της διέλευσης αυτής θα έχουμε αρκετά αποθέματα ενέργειας, αλλάζει ωστόσο η εστίασή μας. Τώρα πια θα θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά, να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να εφορμήσουμε στο μέλλον. Όντας όμως στο ζώδιο του Υδροχόου, οι ιδέες μας δεν θα είναι πάντοτε εφαρμόσιμες. Συχνά θα είναι θολές και αφηρημένες ή θα σχετίζονται με ζητήματα ανεξαρτησίας και ελευθερίας, δίχως ωστόσο να έχουν πρακτική εφαρμογή. Για τον λόγο αυτό θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να αποφύγει κανείς απερίσκεπτες ενέργειες το διάστημα της διέλευσης του Άρη μέσα από τον Υδροχόο, ειδικά ότι αφορά πιθανή συμμετοχή μας σε “άτυπες” οργανώσεις.

Το διάστημα αυτό, με τον επιθετικό και θερμοκέφαλο Άρη να διέρχεται το σπίτι του επαναστάτη Ουρανού, θα δούμε πολλές φορές και γύρω μας αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο να προσπαθεί ο ένας να επιβάλλει την άποψη του στον άλλο, πάντοτε στο όνομα της ελευθερίας! Μέσα σε ένα περιβάλλον έντασης, θα βρουν την ευκαιρία όσοι ζουν για την ένταση και απολαμβάνουν το χάος, να τοποθετήσουν το δικό τους λιθαράκι. Το διάστημα αυτό θα είναι ωστόσο θετικό για δημιουργικά άτομα, που μπορούν να προσφέρουν στην ανθρωπότητα τα αγαθά ή τις υπηρεσίες τους. Ευνοημένος τομέας της οικονομίας με τον Άρη στον Υδροχόο είναι ο τομέας της έρευνας, χωρίς όμως να αναμένει σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Στις 3 Μαρτίου σχηματίζει ο Άρης σύνοδο με τον Πλούτωνα, που θα μπορούσε να φέρει μια έρευνα σε βάθος, την αντιμετώπιση ενός κινδύνου, την εξολόθρευση του κακού, ίσως όμως και μια συναρπαστικά ερωτική περιπέτεια και την αναγέννησή μας. Με την σύνοδο Άρη – Πλούτωνα συνιστάται να καταβάλετε προσπάθειες να πετύχετε έναν μακροχρόνιο στόχο σας, καθώς θα στεφθεί από μεγάλη επιτυχία. Δυσκολίες θα παρουσιαστούν στις σχέσεις τις μέρες αυτές, καθώς θα υπάρξει φθόνος, κακία και μίσος. Καλό θα ήταν να αποφύγει κανείς τις αντιπαραθέσεις, γιατί θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε δυσάρεστες καταστάσεις. Συνιστάται επίσης να αποφύγει κανείς τις μαζικές εκδηλώσεις ή τα μεγάλα πλήθη για κάθε ενδεχόμενο! Η σύνοδος επηρεάζει τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) του γ΄ δεκαημέρου.

Στις 22 Μαρτίου δε, ο Άρης σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό, μια όψη που συνδέεται με υπερβολική προκλητικότητα, αναίτιες ή απρόσμενες επιθετικές ενέργειες, ακραία χτυπήματα και σκληρότητα. Η όψη αυτή είναι εξαιρετικά δυσμενής και οδηγεί νομοτελειακά σε συγκρούσεις, τόσο στο φιλικό μας περιβάλλον, όσο και στο εργασιακό. Μπορεί μια συνηθισμένη παρεξήγηση, που υπό διαφορετικές συνθήκες να περνούσε απαρατήρητη, το διάστημα αυτό να οδηγήσει σε συγκρούσεις μεγατόνων. Προσοχή επίσης στις οικονομικές σας συναλλαγές, στις επαφές σας με κρατικούς φορείς ή την συμπλήρωση εγγράφων! Τις μέρες επιρροής της όψης θα ήταν καλό να μην προγραμματίζει κανείς να ξεκινήσει σοβαρές δράσεις καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αποτυχίας. Και στην οικονομική διαχείριση χρειάζεται προσοχή, όχι μόνο για το ενδεχόμενο κακής διαχείρισης, αλλά και λόγω απατεώνων που καραδοκούν να εκμεταλλευτούν την επιθυμία μας για γρήγορη και εύκολη κερδοφορία. Το τετράγωνο δε Άρη – Ουρανού φέρνει συχνά τραυματισμούς, τόσο στον χώρο εργασίας, όσο και κατά την προπόνηση ή εκγύμναση μας. Πιο ευάλωτοι στην όψη είναι οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι του β΄ δεκαήμερου, που θα πρέπει να προσέχουν αρκετά περισσότερο.

Καλό και δημιουργικό μας μήνα!

Read More

And More