Αποτοξίνωση! Τι να βάλεις στο νερό σου για να κάνεις detox και να αδυνατίσεις

Είτε προσπαθείς να χάσεις βάρος είτε απλά θέλεις να δείχνεις και να αισθάνεσαι πιο υγιής, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απαλλάξεις το σώμα σου από τις τοξίνες είναι να πίνεις νερό. Για να παραμένεις ενυδατωμένη και να διατηρούνται σε καλή κατάσταση τα ζωτικά όργανα, χρειάζεται να πίνεις τουλάχιστον 6-8 ποτήρια κάθε μέρα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να πίνεις μόνο νερό βρύσης! Υπάρχουν πολλά συστατικά ακόμα, που μπορείς να προσθέσεις στο νερό σου, που και ενισχύουν τη γεύση αλλά και «καθαρίζουν» το σώμα από βλαβερές τοξίνες.

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Ελένη Φαφούτη, ετοίμασε 4 αποτοξινωτικά νερά με μαγικά συστατικά, όπως λεμόνι που βοηθάει στο να αποβληθούν οι βλαβερές τοξίνες από το σώμα, μέντα που βοηθά στην πέψη, αγγούρι που περιέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και τζίντζερ που είναι ένα φυσικό παυσίπονο και βοηθά στην πέψη. Γίνονται εύκολα και μπορείς να τα αναμίξεις με διάφορα συστατικά ώστε να προσαρμόσεις τις συνταγές στο γούστο σου.

-Πίνεις 2-3 ποτήρια καθημερινά (πρωί, μεσημέρι, απόγευμα) και μέσα στη μέρα πίνεις ό,τι άλλο υγρό (συμπεριλαμβανομένου και το νερό) θέλεις.


ΝΕΡΟ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ & ΑΓΓΟΥΡΙ

Το αποτοξινωτικό νερό αυτό όχι μόνο απελευθερώνει το σώμα σου από τις τοξίνες, αλλά βοηθά στο να αποβάλλεις και το λίπος. Τα αγγούρια είναι διουρητικά και μπορούν να σε βοηθήσουν να αποφύγεις την κατακράτηση υγρών. Τα λεμόνια και τα λάιμ βοηθούν να αποβάλλεις τις τοξίνες από το πεπτικό σου σύστημα και το γκρέιπφρουτ βοηθάει να κάψεις λίπος.

Πώς θα το φτιάξεις
Απλά πρόσθεσε 2 λίτρα νερού πηγής, ½ μέτριο γκρέιπφρουτ (σε φέτες), ½ αγγούρι (σε ​​φέτες), ½ φέτες λεμονιού και λάιμ και μερικά φύλλα μέντας. Άφησε τα συστατικά στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν από το σερβίρισμα και πίνε τουλάχιστον 2 λίτρα ανά ημέρα για βέλτιστα αποτελέσματα.

ΝΕΡΟ ΜΕ ΜΗΛΟ & ΚΑΝΕΛΑ
Αυτό το υπέροχο νερό όχι μόνο δεν έχει θερμίδες, αλλά είναι εξίσου σπουδαίο για να αδυνατίσεις και να απελευθερώσεις το σώμα σου από τις τοξίνες. Επίσης, βοηθάει στο να ενισχύσεις το μεταβολισμό σου.

Πώς θα το φτιάξεις
Θα χρειαστείς μια μεγάλη κανάτα γεμάτη με νερό, την οποία μπορείς να ξαναγεμίσεις 3-4 φορές, χρησιμοποιώντας τα ίδια τα μήλα και κανέλα. Χρειάζεσαι λοιπόν ένα μήλο (όποιο και αν είναι το αγαπημένο σου είδος) σε λεπτές φέτες και ένα «μπαστούνι» κανέλας. Απλά πρόσθεσέ τα στο νερό και κάλυψε περίπου το ½ της κανάτας με πάγο πριν τη γεμίσεις ολόκληρη με νερό. Είναι καλύτερα να το αφήσεις στο ψυγείο για μια ώρα πριν από το σερβίρισμα. Μπορείς επίσης να προσθέσεις επιπλέον φέτες μήλου ή κανέλα, αν προτιμάς μια πιο δυνατή γεύση.

ΝΕΡΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ & ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ
Το ακτινίδιο έχει βιταμίνες Α και Ε, που θα βοηθήσουν το σώμα σου να απελευθερωθεί από τις ελεύθερες ρίζες και να απομακρυνθούν οι τοξίνες από το έντερό σου. Οι φράουλες είναι καταπληκτικές για το δέρμα σου, έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και βοηθούν στην εξουδετέρωση καρκινογόνων ουσιών.

Πώς θα το φτιάξεις
Θα χρειαστείς 2 λίτρα νερό, μερικές φράουλες και 2 ακτινίδια. Απλά καθάρισε τα ακτινίδια και τις φράουλες, πρόσθεσέ τα στο νερό και τοποθέτησέ τα στο ψυγείο για μερικές ώρες για να τα αφήσεις να αποβάλλουν τα υγρά τους. Μπορείς να προσθέσεις περισσότερα ή λιγότερα φρούτα ανάλογα με τις προτιμήσεις σου, ή να προσθέσεις διαφορετικά φρούτα ή και ένα κλαδάκι μέντας για μια εντελώς νέα γεύση.


ΝΕΡΟ ΜΕ ΑΛΟΗ

Θα έχεις σίγουρα ακούσει (ή θα έχεις βιώσει αυτοπροσώπως) τα θαυμάσια οφέλη της αλόης. Γνώριζες όμως ότι μπορείς να την προσθέσεις και στο νερό σου; Η αλόη βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, την πέψη, αυξάνει την ενέργειά σου και εξαλείφει την κούραση.

Πώς θα το φτιάξεις

Το να κάνεις λοιπόν την αλόη συστατικό ενός αποτοξινωτικού νερού, είναι εύκολο. Θα χρειαστεί να χωρίσεις το φύλλο προς τα κάτω προς το κέντρο και να απομακρύνεις τη γέλη. Ανακατεύεις το ζελέ με λίγο νερό και λεμόνι στο μπλέντερ και συνεχίζεις τη διαδικασία αυτή για περίπου ένα λεπτό. Θα χρειαστείς περίπου ένα φλιτζάνι νερό, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και περίπου 2 κουταλιές της σούπας ζελέ αλόης.

*Μπορείς ακόμα να προσθέσει πεπόνι, βατόμουρα ή όποιο άλλο συστατικό (φρούτο, λαχανικό) θες!

Επιμέλεια: Θεοδωροπούλου Δέσποινα

Read More

And More