Οι πιο σημαντικές beauty ειδήσεις του 2012 που άλλαξαν τον κόσμο της ομορφιάς!

Η ομορφιά δεν είναι ποτέ βαρετή! Κάθε μέρα τουλάχιστον μια beauty είδηση γίνεται αντικείμενο συζήτησης στα πηγαδάκια των editors ανά τον κόσμο. Όμως, κάποιες από αυτές τις ειδήσεις είναι τόσο σημαντικές που αλλάζουν τον κόσμο της ομορφιάς, γενικά! Και σε αυτό το άρθρο θα τεστάρω την μνήμη σου… Ή καλύτερα θα φρεσκάρω την μνήμη σου. Λοιπόν, αυτά είναι τα σημαντικότερα beauty news της χρονιάς που πέρασε!

Για πρώτη φορά ένας άντρας γίνεται το πρόσωπο γυναικείου αρώματος!

src=/files/Image/BEAUTY/2012/BEAUTY_NEWS/DECEMBER/20_12/chanel-no5-brad-pitt-11.jpg

Την χρονιά που πέρασε πολλοί και πολλές stars υπέγραψαν με τεράστιους οίκους ως τα νέα spokesperson. Blake Lively για τον Gucci, Kristen Stewart για τον Balenciaga και ένα σωρό άλλοι. Όμως, η πιο σημαντική συμφωνία κλείστηκε ανάμεσα στον οίκο Chanel και τον Brad Pitt ο οποίος κλήθηκε να γίνει το νέο πρόσωπο του αρώματος Chanel No 5 με ένα εκπληκτικό τηλεοπτικό spot. Βάζουμε στοίχημα ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε κι άλλους άντρες να είναι τα πρόσωπα γυναικείων αρωμάτων;

Η Jennifer Aniston υπογράφει την δική της σειρά περιποίησης μαλλιών
… και παίρνει την εκδίκησή της από το ζεύγος Bradgelina!

src=/files/Image/BEAUTY/2012/BEAUTY_NEWS/DECEMBER/20_12/spl446434_001.jpg

H Jennifer Aniston για πρώτη, πρώτη φορά στην ιστορία των… ποθητών μαλλιών της υπογράφει με μια εταιρία περιποίησης μαλλιών και μάλιστα ο ρόλος της δεν περιορίζεται σε spokeperson αλλά γίνεται και δημιουργός της δικής της σειράς που ΘΑ έρθει. Ποια είναι αυτή η εταιρία; Λέγεται Living Proof, έχει έδρα την Μασαχουσέτη και ακόμη δεν έχει έρθει στην Ελλάδα (το καλό που της θέλω όμως…)!
Μάλιστα, η Living Proof ιδρύθηκε το 2005 από επιστήμονες του MIT οι οποίοι εφάρμοσαν μερικές από τις ανακαλύψεις τους και στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Και κάπως έτσι, τα Living Proof έγιναν τα πιο φημισμένα προϊόντα με δράση κατά του φριζαρίσματος!
Μετά το Daisy και το Lola ο Marc Jacobs λανσάρει νέο άρωμα!

src=/files/Image/BEAUTY/2012/BEAUTY_NEWS/DECEMBER/20_12/dot.jpg

Ο Marc Jacobs αγαπάει τα περίτεχνα, χαριτωμένα και με τρισδιάστατη διάθεση αρώματα! Όσες έχουν δει το Lola και το Daisy γνωρίζουν γιατί… Τον Απρίλιο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το νέο ότι ο Marc Jacobs επρόκειτο να κυκλοφορήσει ένα ολοκαίνουριο άρωμα με το όνομα Dot. Το συγκεκριμένο άρωμα είναι η μικρότερη αδερφή των δύο παλιότερων, όπως είπε και ο ίδιος. Το άρωμα κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο και φυσικά είχε εξέχουσα θέση στα boudoir όσων είναι fan του σχεδιαστή!

Μετά τις BB έρχονται οι CC!

Αγαπώ τις BB! Και από τότε που λανσαρίστηκαν στην ελληνική αγορά δηλώνω μεγάλη fan! Όμως, όσο εγώ φορούσα την ΒΒ κρέμα μου τα πρωινά πριν φύγω από το σπίτι και ξεμπέρδευα, οι Ασιάτισες απολάμβαναν τις ευεργετικές ιδιότητες των CC creams! Ουσιαστικά, πρόκειται για κρέμες που σαν μεγαλύτερο στόχο έχουν την διόρθωση των χρωματικών ατελειών του προσώπου και την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία που κατ’επέκταση δημιουργεί δυσχρωμίες. Οι CC creams δεν έχουν έρθει ακόμη στην Ελλάδα. Όμως, κάτι μου λέει πως όταν γράφω τις καινοτομίες του 2013 οι CC κρέμες θα είναι ξανά στην λίστα μου!
Διάβασε εδώ περισσότερα για τις CC creams!

Η Lady Gaga κυκλοφόρησε το πρώτο της άρωμα… Και το περιεχόμενό του είναι μαύρο!

Αν σκεφτείς ότι η Lady Gaga έχει εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς ανά τον κόσμο, τότε η επιτυχία του αρώματός της είναι προδιαγεγραμμένη. Η είδηση είναι ότι μέσα στο 2012 η Lady Gaga κυκλοφόρησε το πρώτο της άρωμα που φέρει τον τίτλο Fame. Η είδηση για το νέο λανσάρισμα είχε κυκλοφορήσει ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο με την εξής α-να-τρι-χια-στι-κή λεπτομέρεια: η Lady Gaga έχει δώσει δείγμα αίματος, του οποίου η μυρωδιά μπήκε στην σύνθεση των αρωμάτων έτσι ώστε το άρωμα να μυρίζει όπως η Lady Gaga και να έχει την δική της αίσθηση! Ευτυχώς το άρωμα δεν περιείχε τίποτα τέτοιο αλλά είχε κάτι άλλο εξίσου ιδιαίτερο: το περιεχόμενό του είναι μαύρο και όταν το ψεκάζεις στο δέρμα σου γίνεται διαφανές! Το βρίσκεις αποκλειστικά στα Sephora!

Το pixie cut επιστρέφει!

Εντάξει! Εντάξει! Υπόσχομαι ότι από 1/1/2013 θα σταματήσω να αναφέρω ξανά το υπερτέλειο κούρεμα της Anne Hathaway. Η οποία όπως ξέρεις το έκοψε για τις ανάγκες της ταινίας Les Miserables κι ένα σωρό άλλα που διάβασες μέσα από εδώ ξανά και ξανά. Όμως, η Anne Hathaway δήλωσε “Αγαπώ το lifestyle που μου δίνουν τα κοντά μου μαλλιά!”. Και αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουμε!
Τσέκαρε κι αυτό: Αυτό θα πει μεταμόρφωση! Δες το backstage video από το μακιγιάζ της A. Hathaway στο Les Miserables!

Έφυγε από την ζωή ο θρύλος Vidal Sassoon

Πολύ πριν την Anne Hathaway, το pixie cut είχε γίνει ένα κούρεμα- σταθμός χάρη στον Vidal Sassoon. Ο Roman Polanski ανέθεσε στoν Vidal Sassoon το κούρεμα της Mia Farrow για την ταινία “Το μωρό της Ρόζμαρι”. Κι εκείνος, δημιούργησε ένα θεαματικό pixie cut, δίνοντας πρώτη φορά τόσο θηλυκή διάσταση σε τόσο κοντά, tomboy μαλλιά. Το κούρεμα της Mia Farrow έγινε σε μορφή συνέντευξης τύπου, αφού δημοσιογράφοι και φωτογράφοι ήταν εκεί και παρακολουθούσαν live την μεταμόρφωσή της. Να και κάτι κοινό! Η Αnne Hathaway είχε κουρέψει τα μαλλιά της την ώρα των γυρισμάτων κι ενώ την τραβούσαν οι κάμερες (δες εδώ το απόσπασμα). Δυστυχώς, όμως, ο άνθρωπος που καθιέρωσε τόσα trends έφυγε από την ζωή σε ηλικία 84 ετών από λευχαιμία στις 9 Μαϊου.
Άφησε, όμως, πίσω του πολύ υλικό για να τον θυμόμαστε! Εδώ μπορείς να δεις τα πιο θρυλικά κουρέματα του Vidal Sassoon που έχουν αφήσει ιστορία!

Το βερνίκι της Michelle Obama που προκάλεσε πανικό!

Μπορεί το βερνίκι που φοράς να προκαλέσει χαμό στα social media, στα beauty blogs και sites και να κάνουν εμένα να τρέχουν και να μην φτάνουν; Μόνο αν είσαι η Michelle Obama! Στις 5 Σεπτεμβρίου η Michelle Obama έδωσε μια ομιλία στο DNC και η τέλεια εμφάνισή της συζητήθηκε πολύ. Όμως, την παράσταση έκλεψε το βερνίκι της και όλες μα όλες έσπευσαν να μάθουν ποιο ήταν το βερνίκι που φορούσε.
Οι beauty editors άρχισαν να κάνουν εικασίες βγάζοντας άρθρα με βερνίκια που έμοιαζαν με αυτό της Michelle Obama ενώ ακόμη και η OPI έβγαλε επίσημη ανακοίνωση στην οποία έλεγε ότι πιθανότατα το βερνίκι της να ήταν το I Don’t Give a Rotterdam” από την καλοκαιρινή συλλογή Holland. Η απάντηση ήρθε από το MSNBC που έκανε μια μικρή έρευνα αγοράς και απάντησε ότι το βερνίκι που στην πραγματικότητα φορούσε η Michelle Obama ήταν το Artistic Colour Gloss Soak Off Color Gel σε απόχρωση “Vogue.”

Ο Karl Lagerfeld και ο Shu Uemura κυκλοφόρησαν σειρά μακιγιάζ!

Ο Karl Lagerfeld και ο Shu Uemura είναι φίλοι! Ο μεν είναι top στην μόδα και ο δε top στην ομορφιά (στο λάδι ντεμακιγιάζ του ορκίζονται πολλές stars! Μάλιστα, με μια ελληνίδα αναπτύξαμε και ολόκληρη συζήτηση!). Ο δυο τους ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια σειρά μακιγιάζ με το όνομα Mon Shu Girl. Η σειρά περιλαμβάνει 17 προϊόντα μακιγιάζ, ο Karl Lagerfeld δηλώνει ότι τα χρησιμοποιεί για να βάφει τα σκίτσα του (ναι και της Chanel!), συμπληρώνει στο περιοδικό Bazaar ότι χρησιμοποιεί φανατικά το ξηρό σαμπουάν Klorane (στα ‘λεγα!) για να κάνει styling στα μαλλιά του, και κάπως έτσι η σειρά γίνεται best seller! Στο εξωτερικό. Γιατί οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα φαίνεται ότι δεν είναι ιδανικές για να τα φέρουν κι εδώ.

Το romantic goth trend! Καμία δεν μπόρεσε να αντισταθεί!

Δεν ξέρω ούτε μια που δεν βγήκε στα μαγαζιά φέτος να αγοράσει ένα σκούρο κόκκινο κραγιόν. Και ας μην το αγόρασαν τελικά, ξέρω ότι μπήκαν στον πειρασμό. Πράγματι, τα σκούρα χείλη ήταν το μεγαλύτερο beauty trend που μας επέβαλε το 2012. Μετά από πολλά χρόνια όπου τα μάτια έκλεβαν την παράσταση και το χρώμα ήταν must, τα πράγματα άλλαξαν. Τώρα οι χλωμές επιδερμίδες σε συνδυασμό με το σκούρο κόκκινο κραγιόν μας κάνει να δείχνουμε πιο ενημερωμένες από ποτέ. Pale is the new black, my friend!
Εδώ θα δεις τα υπόλοιπα πιο δυνατά beauty trends του 2012!

Read More

And More