Η Τζένη Μπαλατσινού δοκιμάζει ένα πολύτιμο “άρωμα”, οι ONIRAMA χορεύουν το χορό της βροχής και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος δημιουργεί καμένα πιάτα!

Μετά τη μεγάλη απήχηση των πρώτων viral videos που δημιουργήθηκαν στο πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό», η Τζένη Μπαλατσινού, οι ONIRAMA και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επιστρέφουν σε νέους, ανατρεπτικούς ρόλους και μας μεταφέρουν σε μία ζωή χωρίς νερό. Στόχος τους είναι να ευαισθητοποιήσουν όλους μας για το πολύτιμο αυτό αγαθό, το νερό, μέσω χιουμοριστικών και υπερρεαλιστικών καταστάσεων.

Στα νέα viral, τα οποία μπορούμε να δούμε αποκλειστικά στο www.apostolinero.com, παρακολουθούμε το σύγχρονο πρότυπο γυναίκας, την Τζένη Μπαλατσινού, να ξυπνάει και να ανακαλύπτει πως την περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη, ένα ξεχωριστό άρωμα από τον αγαπημένο της. Το δοκιμάζει, απολαμβάνοντας την μοναδική του αίσθηση και ξαφνικά αρχίζει και πίνει το περιεχόμενο του μπουκαλιού, που δεν είναι άλλο από το πολύτιμο και σπάνιο πλέον νερό!

Στο επόμενο video, το πιο αγαπημένο ελληνικό συγκρότημα ONIRAMA εμφανίζονται όλοι μαζί σε μια ταράτσα, καθισμένοι κάτω από τον καυτό ήλιο και περιτριγυρισμένοι από ξεραμένα φυτά. Απεγνωσμένοι από τη ζέστη και διψασμένοι, αποφασίζουν να δοκιμάσουν άλλη μια φορά το χορό της βροχής, τη μόνη λύση που τους έχει απομείνει, προκειμένου να βρουν νερό.

Στο τρίτο viral παρακολουθούμε τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο chef Δημήτρη Σκαρμούτσο να βάζει όλη του την τέχνη για να δημιουργήσει μοναδικά πιάτα για την αγαπημένη του. Έκπληκτη η φίλη του δοκιμάζει μια ξερή σούπα για πρώτο πιάτο και ένα καμένο ψάρι για δεύτερο, μαγειρεμένα όλα χωρίς ίχνος νερού!

Το πρόγραμμα «Αποστολή νερό» μας προτρέπει να μάθουμε περισσότερα για το μοναδικό αυτό αγαθό, να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία του για τη ζωή στον πλανήτη και να ενημερωθούμε για πρακτικούς τρόπους περιορισμού της αλόγιστης κατανάλωσης, αλλάζοντας νοοτροπία σχετικά με την καθημερινή χρήση του.

ΔΕΣ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Τι είναι όμως το πρόγραμμα Αποστολή Νερό και πως συμβάλλει στην προστασία του πιο πολύτιμου αγαθού; Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» σχεδιάστηκε το 2006 και υλοποιείται από την Coca-Cola Τρία Έψιλον και την Coca-Cola Hellas, στο πλαίσιο της διαχρονικής του δέσμευσης για υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών πόρων και των πρώτων υλών για τη διασφάλιση μιας Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των Ελλήνων σχετικά με τη σωστή διαχείριση του νερού αλλά και στη δημιουργία σημαντικών έργων υποδομής, όπως η εγκατάσταση συστημάτων συλλογής βρόχινου νερού για την αντιμετώπιση του προβλήματος σε περιοχές όπου αυτό είναι ιδιαίτερα οξύ, όπως τα νησιά των Κυκλάδων. Με τη σύγχρονη τεχνογνωσία και την αιγίδα του Μεσογειακού Σκέλους της Διεθνούς Σύμπραξης για το Νερό (GWP-Med), ήδη από το 2009 έχουν εγκατασταθεί 30 μονάδες συλλογής βρόχινου νερού σε 13 ελληνικά νησιά με έντονο πρόβλημα λειψυδρίας (Ανάφη, Σαντορίνη, Ίος, Νάξος, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Τήνος, Σύρος, Μήλος, Φολέγανδρος, Σύκινος, Σίφνος, Σέριφος). Χάρη στα έργα που έχει πραγματοποιήσει το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», οι κάτοικοι των νησιών υπολογίζεται να χρησιμοποιούν 4.500.000 λίτρα νερού για ποικίλες χρήσεις ετησίως.

Επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί και στην εκπαιδευτική διάσταση του προγράμματος. Συνολικά στα 3 χρόνια υλοποίησης του, περισσότεροι από 2.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 300 καθηγητές παρακολούθησαν περιβαλλοντικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια γύρω από τη σωστή διαχείριση του νερού και ειδικότερα το πρόγραμμα συλλογής όμβριων υδάτων.

Δείτε τα όλα στο www.apostolinero.com

Read More

And More