Baby Food Diet! H δίαιτα των σταρ: τρώνε παιδικές τροφές και αδυνατίζουν

Τρελαίνεσαι για τις παιδικές τροφές; Έχεις αφήσει πολλές φορές τις φίλες σου κατάπληκτες με τα κουτιά με τις παιδικές κρέμες και τροφές που φυλάς στο ψυγείο σου; Κάπως έτσι φαντάστηκαν και στο Hollywood την πιο “μοδάτη” και διάσημη δίαιτα αυτών των ημερών. Και το όνομα αυτής… Baby Food Diet!

Στο όνομά της φέρονται να ορκίζονται επώνυμες της showbiz όπως η Jennifer Aniston, η Reese Witherspoon, η εκκεντρική Lady Gaga και η Marcia Cross. Ακόμη και ο διάσημος σχεδιαστής Hedi Slimane φαίνεται να είναι από τους πρώτους που ανακάλυψαν τις ευεργετικές συνέπειες της μωρουδιακής δίαιτας!

Τι είναι η Baby Food Diet;
Η Baby Food Diet επικεντρώνεται στην ιδέα πως θα χρησιμοποιείς τα μικρά βαζάκια με τις παιδικές τροφές για να κάνεις τη δίαιτά σου. Είναι δηλαδή στην ουσία ένας τρόπος να ελέγχεις την ποσότητα των θερμίδων που τρως, χρησιμοποιώντας σαν μεζούρα τα βαζάκια των παιδικών τροφών. Φυσικά μεταξύ των γευμάτων, μπορείς να απολαμβάνεις και τις παιδικές τροφές.

– Χώρισε λοιπόν τα γεύματα σου σε 14 μερίδες, με βάση τα βαζάκια. Μοίρασε τα βαζάκια μέσα στην ημέρα σου και κατανάλωσέ τα κάθε φορά που νιώθεις πείνα ή λιγούρα.

– Το βράδυ, ετοίμασε ένα χορταστικό, υγιεινό και βεβαίως κανονικό φαγητό. Ψητό κρέας ή ψάρι με σαλάτα θα ήταν η ιδανική επιλογή.

– Κάνε την διατροφή του… μωρού για μια εβδομάδα και στο τέλος της θα χάσεις έως και 4 κιλά. Τουλάχιστον αυτό υπόσχονται όσοι την δοκίμασαν.

Tracy Andreson: Η Personal των celebrities που επινόησε τη δίαιτα
Πρόκειται για μια ιδέα που δημιουργήθηκε από την διάσημη trainer Tracy Anderson, ειδικά για την αγαπημένη ηθοποιό Jennifer Aniston. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αμερική η εν λόγω δίαιτα αποτοξίνωσης η οποία και περιλαμβάνει 14 πολτοποιημένα γεύματα την ημέρα (πουρέ φρούτων και λαχανικών), συνοδευόμενα από ένα κανονικό, ελαφρύ βραδινό γεύμα.

Κι αν ο πουρές λαχανικών και φρούτων δεν σε “ξετρελαίνει” ως ιδέα, η Tracy Andreson κάνει λόγο και για αφράτες μους σοκολάτας μεταξύ των 14 γευμάτων. Μεταξύ αυτών και πραγματικές παιδικές τροφές. Σκέψου να έχεις λιγούρα για κάτι γλυκό εκεί κατά το απόγευμα και να έχεις στην τσάντα σου μια εκπληκτική κρέμα μπισκότο. Από εκείνες που έτρωγες όταν ήσουν μωρό!

Μιλώντας για την πρωτοποριακή της δίαιτα η Tracy αναφέρει σε αμερικανικό ηλεκτρονικό potal: “Δημιούργησα αυτή την δίαιτα αποτοξίνωσης, όπου μπορείς να φας μεγάλες ποσότητες φαγητού σε μορφή πουρέ. Ήμουν μάλιστα ιδιαίτερα προσεκτική στις τροφές που συμπεριέλαβα σε αυτή”.

Η ίδια υποστηρίζει πως μπορεί μια “υγρή” (ή μάλλον πολτοποιημένη) δίαιτα να σε βοηθά να χάσεις γρήγορα κιλά, όμως εγγυάται πως δεν θα τα ξαναπάρεις την επόμενη εβδομάδα. “Ήθελα κάτι που να αποβάλει τις τοξίνες, να διώχνει κακές διατροφικές συνήθειες που όλοι έχουμε και παράλληλα να υποστηρίζει την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Έτσι γεννήθηκε η baby food diet, όπου τρως όλη μέρα. Και μάλιστα, η μους σοκολάτας που μπορείς να απολαμβάνεις είναι απολαυστικότατη”

Έκανε η Jennifer την παιδική διατροφή για να χάσει κιλά;
Σύμφωνα με τις χολιγουντιανές φήμες η Jennifer κατάφερε να χάσει 3,5 κιλά σε μια εβδομάδα κάνοντας τη συγκεκριμένη δίαιτα. Παρόλα αυτά, μπορεί η Tracy Anderson να διαφημίζει την μοναδική της σύλληψη, η Jennifer όμως φέρεται να αρνείται πως μπήκε ποτέ σε πρόγραμμα παιδική διατροφής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “Εχω 40 ολόκληρα χρόνια να φάω παιδικές τροφές. Από τότε τρώω σαν κανονικός ενήλικας!”

Η γνώμη του ειδικού
Εμείς ζητήσαμε τη γνώμη του διαιτολόγου διατροφολόγου Νικόλαου Κριαρά, προκειμένου να μας εξηγήσει πόσο αποτελεσματική αλλά και υγιεινή επιλογή αποτελεί η περίφημη baby food diet.

“Nαι μέν οι παιδικές και πολτοποιημένες τροφές περιέχουν όλο το φάσμα των βιταμινών τις οποίες έχει ανάγκη ο ανθρώπινος οργανισμός και προσφέρουν πλήρη ευρωστία σε αυτόν. Όμως, δεν θεωρείται λογικό να αποτελούν μοναδική διατροφή για έναν έφηβο-ενήλικα-υπερήλικα! Αν και καλύπτουν τις διατροφικές και ενεργειακές ανάγκες του, δεν καλύπτουν το αίσθημα κορεσμού και τις ανάγκες του στομάχου για έκκριση της φυσιολογικής ποσότητας υδροχλωρικού οξέος.

Η πρόταση μου, είναι να καταναλώνονται μόνο όταν έχουμε αρρωστήσει. Για παράδειγμα αν έχουμε πυρετό και είμαστε στο κρεβάτι έχοντας μειωμένη όρεξη, τότε μιας και οι ανάγκες του οργανισμού μας όπως επίσης και ο ρυθμός καύσεων του μεταβολισμού είναι αυξημένοι, κρίνεται συνετό να τρεφόμαστε σε λογικές ποσότητες και όχι κατ’ αποκλειστικότητα με τις παιδικές τροφές”

Read More

And More