Trend alert! Δοκιμάσαμε το half-up top knot, το νέο χτένισμα εμμονή των stars!

Υπάρχει ένα hair trend που αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς αυτή τη στιγμή μπροστά από τα μάτια μας! Κι ενώ έχει ξεκινήσει ως mini trend στο Hollywood θα γίνει huge και θα υιοθετηθεί από πολλές, πολλές διάσημες τους προσεχείς μήνες.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή: το συγκεκριμένο hair trend δεν περπάτησε ποτέ στις πασαρέλες. Είναι από αυτές τις τάσεις που ξεκινάνε από το δρόμο, από τα it girls και από καναδυό πιο ψαγμένες διάσημες. Α! Και όπως κάθε τέτοιο trend κάνει τεράστια καριέρα στα social media και στο instagram βεβαίως, βεβαίως απ’ όπου και το εντόπισα πρώτη, πρώτη φορά (χα!)

Και ξέρω ότι δεν χρειάζεσαι πλέον επιχειρήματα και πως ότι διαβάζεις εδώ στο TLIFE είναι όντως trend, αλλά πάρε και μια γεύση από τα πώς και τα τι αυτού του half up top knot όπως λέγεται!

Η πρώτη φορά που ήρθα αντιμέτωπη με αυτά τα μαλλιά ήταν στα τέλη του καλοκαιριού όταν το κομμωτήριο Percy and Reed που είναι ένα από τα πιο ψαγμένα του κόσμου με έδρα το Λονδίνο, ανέβασε την photo που βλέπεις παραπάνω. Και τότε μου μπήκαν οι πρώτες ιδέες… Γιατί, όπως σου είπα το Percy and Reed είναι στη “τα ψαγμένα” λίστα.

Λίγο καιρό μετά η Anine Bing (δεν είναι διάσημη στον κόσμο, αλλά είναι πολύ διάσημη σχεδιάστρια- ιδιοκτήτρια εταιρίας ρούχων με άπειρους followers στο insta της οποίας και δηλώνω fun follower!) ανέβασε την παραπάνω photo στον προσωπικό της λογαριασμό.

Πολύ γρήγορα το trend του half up top knot φορέθηκε και από κάποια διάσημα κεφάλια, όπως της Sienna Miller…

…. Αλλά και η Hilary Duff (παραπάνω) και η Gwen Stefani και η Ariana Grande (παρακάτω) υπέκυψαν στον πειρασμό…
/

Half up top knot: κάνω του κεφαλιού μου!
Η Σοφία Νομικού είναι μια από τις αγαπημένες μου hair stylists γιατί ακριβώς κάνει αυτά τα αβίαστα, messy και καθόλου στιλιζαρισμένα μαλλιά που είναι πολύ updated. Και συχνά- πυκνά φωτογραφίζουμε μαζί tutorials για το #berenatas_world. Την τελευταία φορά που ήρθε εδώ στο studio για shooting σκεφτόμασταν τι να κάνουμε!

Και τότε μας ήρθε μια ιδέα: half up top knot, λοιπόν (και μετά το είδαμε συμπτωματικά παντού γύρω μας 😉

1. Πιάσε τα μισά μαλλιά σου πάνω. Αλλά είναι πολύ βασικό για να πετύχεις αυτή την sexy- messy φάση να αφήσεις τριχάκια δεξιά και αριστερά να πέφτουν στο πρόσωπό σου. Αν έχεις πολλές φύτρες, ακόμη καλύτερα!

2. Πιάσε τα μισά σου μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού. Εδώ είναι και το μυστικό: να κάνεις το πιάσιμο αρκετά ψηλά στην κορυφή!

3. Στριφογύρισε το μήκος της κοτσίδας και έπειτα τύλιξέ την περιμετρικά της βάσης.

4. Στερέωσε με τσιμπιδάκια.

5. Done!

Λοιπόν, λοιπόν! Πώς σου φαίνεται το half up top knot; Θα το τολμήσεις ή σου αρέσει περισσότερο να το χαζεύεις στους άλλους; Εμένα, πάντως, θα γίνει signature χτένισμά μου. Θα δεις!

Be… youtiful!

Φωτογράφος: Χρήστος Κέδρας
Hair styling: Σοφία Νομικού
Make up: Μαρία Μπουγιούκα

Ευχαριστούμε πολύ την σχολή μακιγιάζ του Γιάννη Μαρκετάκη, Make Up Lab by Yiannis Marketakis

Read More

And More