Και όμως, αυτό είναι σπίτι! Δες τις εκπληκτικές φωτογραφίες!

Όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, αυτό το οίκημα είναι πολυτελής κατοικία που μάλιστα έχει βραβευτεί ως ένα από τα καλύτερα σπίτια για το 2008 στο World Architecture Festival της Βαρκελώνης!

Βρίσκεται στο Όκλαντ της μακρινής Αυστραλίας και ανήκει σε ένα ζευγάρι που έχουν πάθος με τα πουλιά! Το αρχιτεκτονικό γραφείο Pattersons που ανέλαβε το σπίτι τους σκέφτηκε έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο να ενσωματώσει στο σπίτι την αγάπη του ζευγαριού για τα πουλιά. Εκτός από το γεγονός ότι το σπίτι ονομάζεται Mai Mai που στη γλώσσα των Μαορί σημαίνει “παρατηρητήριο πουλιών” έκαναν και κάτι άλλο.


Επένδυσε την πίσω όψη του σπιτιού όπου βρίσκεται η είσοδος αλλά και το γκαράζ με περίτεχνα πάνελς από fiberglass που θυμίζουν το φτέρωμα των πουλιών.

Τα πάνελς που θυμίζουν φτερά.

Μάλιστα με ειδικό φωτισμό που αλλάζει το φτέρωμα φωταγωγείται ώστε να παρουσιάζονται διαφορετικά φτερά κάθε φορά. Το γκαράζ όπως βλέπεις λειτουργεί με ασανσέρ για να μπαίνουν και τα δύο αυτοκίνητα των ιδιοκτητών.


Το σπίτι όμως δεν έχει μόνο αυτή την ιδιομορφία αφού και η μπροστινή του όψη είναι διαφορετική από το συνηθισμένο!


Έχει κατασκευαστεί ένας γυάλινος εξώστης σαν δεύτερο σαλόνι, εξοπλισμένο με τζάκι που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες και τους καλεσμένους τους να απολαμβάνουν πανοραμική θέα της πόλης.


Η διακόσμηση είναι μοντέρνα αλλά λιτή.


Μεγάλα καθρεφτιζέ πάνελς υπάρχουν στην κουζίνα που αντανακλούν τη θέα από τον εξώστη.


Μοναδικό διακοσμητικό στην τραπεζαρία-τι άλλο;-ένα πουλί!


Ο χώρος του tv room

Read More

And More