Σε ταλαιπωρούν αντιαισθητικές ευρυαγγείες; Υπάρχει λύση!

Είναι αυτά τα εκνευριστικά σημάδια στα πόδια σου που πολύ σε εκνευρίζουν. Δεν σου αρέσουν. Και θέλεις να φύγουν. Η λύση βρίσκεται στην αισθητική ιατρική, με μια απλή αισθητική παρέμβαση.

Απευθυνθήκαμε στο κέντρο αισθητικής παρέμβασης Μορφή, του Πλαστικού Χειρουργού Σπύρου Β. Ιωαννίδη για να σου εξηγήσει πως θα καταπολεμήσεις τις αντιαισθητικές ευρυαγγείες.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ;

Το καλό με τις ευρυαγγείες είναι πως δεν δηλώνουν κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας, όπως για παράδειγμα με την κυκλοφορία του αίματος. Από την άλλη, κανείς δεν θέλει να έχει σημάδια στο δέρμα του. “Οι ευρυαγγείες είναι δίκτυο διατεταμένων τριχοειδών που βρίσκονται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα. Πρόκειται για ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ και ΟΧΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (κυκλοφορικό πρόβλημα είναι π.χ. οι κιρσοί)” επισημαίνει ο Σπύρος Β. Ιωαννίδης. Παρουσιάζονται σαν κόκκινα και μπλε μικρά αγγεία που δεν προκαλούν συμπτώματα, ενώ οι κιρσοί διακρίνονται σαν κορδόνι-πολλές φορές θρομβωμένο-ενώ συνήθως συνοδεύονται και από συμπτωματολογία (πόνο, πρήξιμο). Οι ευρυαγγείες εμφανίζονται κυρίως στα πόδια αλλά και σε περιοχές του προσώπου ή του λαιμού. Επιδεινώνονται συνήθως μετά την κύηση, μετά από τραυματισμούς ή με την πάροδο της ηλικίας.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΥΣΩ;

Για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους έχουν εξελιχθεί δύο μέθοδοι αισθητικής παρέμβασης.

– Σκληροθεραπεία: ενέσιμη θεραπεία που εφαρμόζεται με έγχυση ουσιών εντός των ευρυαγγειών μεγάλου εύρους.
– Θεραπεία με laser: Χρησιμοποιείται συσκευή laser, εγκεκριμένου για τέτοιου είδους θεραπείες. Εφαρμόζεται σε μικρότερου μεγέθους ευρυαγγείες.

Συνήθως ο συνδυασμός των 2 ανωτέρω θεραπειών είναι η καλύτερη μέθοδος για την σχεδόν πλήρη εξαφάνιση του αισθητικού προβλήματος. Ωστόσο, για το πρόσωπο εφαρμόζεται μόνο η θεραπεία με συσκευή laser γιατί είναι πιο ασφαλής και με πολύ καλά αποτελέσματα για την ευαίσθητη αυτή περιοχή του σώματος σας.

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;

Μετά από την θεραπεία, οι ευρυαγγείες εξαφανίζονται μια και καλή. Βέβαια, υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν νέες ευρυαγγείες με την πάροδο του χρόνου.

ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ;

Οι ευρυαγγείες προσώπου απαιτούν λιγότερες συνεδρίες από αυτές των κάτω άκρων. Συνήθως απαιτούνται 3-4 συνεδρίες, ανάλογα με το μέγεθος και την έκταση του προβλήματος.
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΠΙΤΙ;

Σε ό, τι έχει να κάνει με την μέθοδο laser, η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη και μοιάζει με ένα ελαφρύ τσίμπημα ή κάψιμο. Τις πρώτες 4-5 μέρες ενδέχεται τα σημεία εφαρμογής να είναι ελαφρώς ερεθισμένα. Δεν θα χρειαστεί να μείνεις στο σπίτι ούτε στιγμή, αφού ούτως ή αλλιώς δεν δένεται το σημείο με επίδεσμο.

Αυτό που πρέπει να μην ξεχνάς, είναι να χρησιμοποιείς αντηλιακό.

Read More

And More