Η νέα τάξη πραγμάτων στις σχέσεις! Οι γυναίκες θέλουν το χρόνο τους. Οι άντρες… σχέση!

Μέρες που είναι όλοι μιλούν με αριθμούς… Τι ποσοστό παίρνει κάθε κόμμα; Σε τι ποσοστό έχει φτάσει το χρέος; Πόσος θα είναι ο κατώτατος μισθός; Ε, λοιπόν επειδή έκαστος στο είδος του, εδώ θα κάνουμε ανάλυση σχέσεων! Βάζουμε από τη μία τους άνδρες και από την άλλη τις γυναίκες και παίρνουμε στατιστικά αποτελέσματα….

Όχι δεν πρόκειται για μία ακόμη κλασική μάχη των φύλων! Είναι όμως οι άνδρες λιγότερο πρόθυμοι να κάνουν σχέση; Πώς χώνεψε η γυναίκα σήμερα το πατροπαράδοτο όνειρο του γάμου και της οικογένειας και τελικά το απομυθοποίησε; Μήπως το αδύναμο φύλο είναι πια είδος υπό εξαφάνιση και τη θέση του έχουν πάρει δύο ίσα φύλα;

Η έρευνα

Για να μην αερολογούμε, η όλη έμπνευση ήρθε μέσα από μια έρευνα που έγινε από διαδικτυακό site γνωριμιών. Τα αποτελέσματα είναι αποκαλυπτικά για την εικόνα που έχει ένα άνδρας και μια γυναίκα για τους ρόλους μέσα στη σχέση.

Αν θέλαμε να συνοψίσουμε την έρευνα θα λέγαμε απλά το εξής:

Οι άνδρες απέκτησαν πιο άμεση επαφή με τα συναισθήματά τους επιζητώντας τη δέσμευση και τη θαλπωρή μιας σχέσης. Οι γυναίκες από την άλλη ανακάλυψαν την ευτυχία της μοναξιάς και του χρόνου για τον εαυτό τους, αποφεύγοντας περίτεχνα το δόλωμα του όμορφου πρίγκιπα! Λες να συναντηθούμε κάπου στη μέση;

Είμαι άνδρας και αγαπώ τη δέσμευση!
Δεν ακούγεται ως η πιο ουτοπική πρόταση που διάβασες ποτέ; Κι όμως οι άνδρες του 2012 είμαστε παιδιά για σπίτι… και ίσως πιο πολύ από τις αγαπημένες μας συντρόφους. Όταν το 77% των γυναικών απαντά στην έρευνα πως ο προσωπικός χώρος και χρόνος σε μια σχέση είναι πολύ σημαντικός, την ίδια απάντηση δίνει το 58%. Τα πράγματα είναι ακόμη πιο ενδεικτικά όταν μιλάμε για βραδιές αυστηρά με φίλους. Μόνο το 23% των ανδρών πιστεύει πως είναι υψίστης σημασίας να καθιερώσει βραδιές μόνο με τους κολλητούς μέσα στην εβδομάδα, σε αντίθεση με το 35% των γυναικών που πιστεύει το ίδιο. Τα ποσοστά δείχνουν πως όχι μόνο αγαπάμε τη δέσμευση, αλλά εξαρτώμαστε από αυτή…

Σήμερα δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να μπω στο σπίτι με την ηλεκτρική ανα χείρας και να κάνω φασίνα. Ούτε αράζω στον καναπέ κάνοντας παθητικό zapping περιμένοντας το μεσημεριανό να προσγειωθεί ως δια μαγείας στο τραπέζι μου. Άλλωστε πρέπει να το παραδεχθείς: Είμαι πολύ καλός στην κουζίνα και θέλω να μπορείς να το απολαύσεις αυτό. Και από την άλλη δεν με πειράζει καθόλου που εσύ δεν θέλεις να έχεις καμία σχέση με τις κατσαρόλες σου. Things happen… (Αρκεί να μην το εκμεταλλεύεσαι!!!)

Ο κολλητός μου τις προάλλες ήρθε με το βλέφαρο στο πάτωμα. Είχε βάρδια την προηγούμενη μέρα με το μωρό, αφού η γυναίκα του είχε κανονίσει να βγει. Μάτι δεν έκλεισε όλη νύχτα να νταντεύει, να “ξεσκατίζει” και να ταΐζει! Όχι δεν υπήρχαν πειράγματα για το γεγονός… Απλά αναφέρθηκε το γεγονός και στη συνέχεια τσουγκρίσαμε την μπίρα μας! Δεν υπήρχε κάτι να… κοροϊδέψεις στο γεγονός.

Γυναικεία… εξάρτηση!
Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αποκαλυπτικά και στην περίπτωση που η σχέση γίνεται εξάρτηση! Κι όμως, ένας άνδρας κολλάει πιο πολύ σε μια γυναίκα. Η απάντηση μπορεί να σε παραξενεύει (και εμένα δηλαδή), όμως η εξήγηση που δίνουν οι ειδικοί έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Όταν ένας άνδρας μπαίνει σε μια σχέση, τότε εξαρτάται συναισθηματικά πλήρως από την κοπέλα του. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε στη ζωή του ένας άνθρωπος να πει το πρόβλημά του, τις ανησυχίες του, τους φόβους του.

Από την άλλη μια γυναίκα μπορεί να βρει τον… προσωπικό της ψυχαναλυτή στη μαμά της, στην κολλητή της, ακόμη και στη συνάδελφο από τη δουλειά. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει πως δεν θα αναπτύξει συναισθηματική εξάρτηση από τον αγαπημένο της, αφού δεν είναι αυτός ο αποκλειστικός αποδέκτης των προβληματισμών της!!

Tώρα που ο άντρας της ζωής σου… είσαι εσύ!
Βγήκε η γυναίκα στον κόσμο εκεί έξω… Έπιασε δουλειά, διέπρευσε στα επαγγελματικά. Έκαψε τα σουτιέν της στο Σύνταγμα. Εντάξει, δεν θα κάνουμε ανάλυση της γυναικείας χειραφέτησης, το γεγονός όμως είναι ένα! Η ζωή σου δεν είναι πια μόνο η οικογένειά σου. Τα όνειρά σου δεν περιστρέφονται μόνο γύρω από το γάμο και τα παιδιά. Απέκτησες κι εσύ το… δικαίωμα να ονειρεύεσαι σαν άτομο. Σαν αυθύπαρκτη προσωπικότητα. Γι’ αυτό και η έρευνα καταγράφει μια τόσο έντονη τάση να θέλεις τον δικό σου χώρο.

Έχεις ανάγκη να προστατεύσεις όλα όσα κατέκτησες με τόσο κόπο. Την επιτυχία στη δουλειά, την ανεξαρτησία! Και όλα αυτά έχουν φυσικά σαν αποτέλεσμα γυναικοπαρέες από τη δουλειά, φίλες από τη σχολή, κολλητές από το σχολείο που θέλεις να συναντάς μόνη, χωρίς τον αγαπημένο σου. 8 στις 10 γυναίκες απαιτούν να έχουν τον χρόνο να βρίσκονται με τις κολλητές τους χωρίς τους συντρόφους τους.

Έβγαλες κάποιο συμπέρασμα; Εγώ κατάλαβα πως όπως η ζωή συνεχίζεται, εξελίσσεται και προσπαρμόζεται, το ίδιο συμβαίνει και με τις σχέσεις. Ως ζωντανοί οργανισμοί οφείλουν να προσαρμοσθούν στο σήμερα για να επιβιώσουν! Τι λές; Θα λάβεις κι εσύ μέρος στη νέα εποχή των σχέσεων;

Του Λευτέρη Σαββίδη – Tweet me on twitter – Lefterix28

Read More

And More