Πώς να διατηρήσεις το feeling των διακοπών στη σχέση σου όσο γίνεται περισσότερο!

Δυστυχώς οι διακοπές τελείωσαν! Τα κεφάλια μέσα. Επιστροφή στην καθημερινότητα. Στο πρωινό ξύπνημα, στο άγχος… Στους δρόμους επιστρέφουν σιγά-σιγά και τα τελευταία αυτοκίνητα. Η κίνηση επανέρχεται στο νευρικό σου σύστημα… Και οι στιγμές ηλιοβασιλέματος και ρομαντισμού με τον σύντροφό σου ανήκουν οριστικά στο παρελθόν!

Υπάρχει άραγε τρόπος να διατηρήσουμε την αίσθηση των διακοπών ανάμεσά μας; Γίνεται αυτή η τρυφερότητα κι αυτός ο συναισθηματισμός που υπήρξε ανάμεσα σε σένα και τον σύντροφό σου να συνεχίσει να υφίσταται και στην πόλη;

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη διευκρινίζει πως είναι δύσκολο, αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε. Θέληση να υπάρχει και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο…

“Στις διακοπές ήρθαμε κοντά γιατί ήμασταν χαλαροί, γιατί ήμασταν ξεκούραστοι, γιατί απλά διασκεδάζαμε και είχαμε κοινό πρόγραμμα. Όταν επιστρέφουμε… άλλος φεύγει για τη δουλειά το πρωί, άλλος θα πάει το μεσημέρι, άλλος λείπει πολλές ώρες από το σπίτι, άλλος λείπει αργά τα βράδια…”

“Παρόλα αυτά μπορούμε να προσπαθήσουμε τουλάχιστον να κρατήσουμε το ωραίο κλίμα των διακοπών τουλάχιστον για αρκετό καιρό”.

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Καταρχάς, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως η καθημερινότητα μάς “αποξενώνει”. Τα νεύρα, η κούραση, οι υποχρεώσεις, οι σκέψεις, οι προβληματισμοί δεν μας επιτρέπουν να είμαστε χαλαροί, ήρεμοι. Και δυστυχώς, ο ρομαντισμός και αυτή η έντονη συναισθηματική αρμονία ευδοκιμεί κυρίως σε ξεκούραστα κλίματα.

Αν συνειδητοποιήσουμε τις συνθήκες λοιπόν και ενωθούμε απέναντι στο “κακό” τότε κάτι μπορεί να γίνει. It takes two, όμως. Πρέπει και οι δυο να είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν αυτό το όμορφο κλίμα των διακοπών, γιατί κάνει καλό στη σχέση – χωρίς καμία αμφιβολία.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Χρυσούλα Μαυράκη λοιπόν αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι…

1. Να επαναλαμβάνουμε πράγματα που κάναμε στις διακοπές και μας άρεσαν. Αν μας άρεσε πάρα πολύ το ότι τρώγαμε πρωινό μαζί, να προσπαθήσουμε ακόμα και με θυσία ύπνου. Να πάμε μία φορά στο τόσο στο μπαράκι με καραόκε που μας διασκέδασε πάρα πολύ. Γενικά να εντάξουμε στη ζωή στην πόλη κάποια πράγματα που μπορούν να γίνουν εύκολα και τα κάναμε στην εξοχή.

2. Επίσης μπορούμε να κάνουμε αναφορές ή να παίρνουμε δύναμη από τις διακοπές, δηλαδή “ας μην τσακωθούμε αυτήν τη στιγμή, θυμάσαι τι καλά που ήμασταν στις διακοπές όταν ήμασταν χαλαροί;” Να θυμόμαστε λοιπόν το πως αντιμετωπίζαμε παρόμοιες καταστάσεις στην διάρκεια των διακοπών και να ανατρέχουμε εκεί για τις λύσεις του τώρα.

3. Να περάσουμε κάποιες βραδιές βλέποντας τις φωτογραφίες των διακοπών, έτσι ώστε να ξανανιώθουμε την ίδια διάθεση.

4. Να σχεδιάζουμε τις επόμενες διακοπές από τώρα, γιατί αυτό θα μας κρατάει μέσα στην αναμονή και στην διάθεση που είχαμε και σε αυτές τις διακοπές, οπότε θα είμαστε κοντά και με χαλαρή διάθεση ο ένας για τον άλλον.

Και φυσικά, μην ξεχνάς ποτέ ότι υπάρχουν τα Σαββατοκύριακα. Μια καλή ευκαιρία για απόδραση, για ηρεμία, για επαφή με το συναίσθημα που μας δένει. Πρέπει όσο μπορούμε να διατηρήσουμε αυτό το ξεσήκωμα και να μην βουλιάξουμε στον καναπέ.

Read More

And More