TLife | The female side of life

Κατηγορίες

Αρχείο

Ώρα να διώξουμε τα κιλάκια του χειμώνα

Κάποιες πιο τολμηρές βούτηξαν ήδη στην κρύα θάλασσα. Οι υπόλοιπες προετοιμαζόμαστε. Ήρθε επιτέλους αυτή η αγαπημένη εποχή που μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το καλοκαιράκι που όλα είναι πιο όμορφα και ανέμελα. Πριν από αυτό όμως υπάρχει και μια ακόμα -δύσκολη- εκκρεμότητα. Τα κιλάκια που πήραμε το χειμώνα και τα κιλάκια που πήραμε το Πάσχα, αφού καμία δεν νομίζω να κατάφερε να αντισταθεί στα υπέροχα φαγητά.

 

Και τώρα... ας ανασυνταχθούμε! Οι αυστηρές δίαιτες δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν. Το αντίθετο. Σε καταπιέζουν και καταλήγεις τελικά να αντιδράς τρώγοντας. Όχι. Και το αδυνάτισμα θέλει ψυχραιμία.

 

- Το πρώτο πράγμα λοιπόν που πρέπει να κάνεις είναι να το πάρεις απόφαση. Η απόφαση είναι το παν. Αυτοσυγκράτηση και focus στο στόχο. Είτε αυτό είναι ένα, δύο, είτε περισσότερα κιλά.

 

- Το επόμενο είναι να πίνεις πολύ νερό. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να το ξεχνάς ή το τρέξιμο της δουλειάς να το διαγράφει από το μυαλό σου. Βρες διάφορα τρικς. Να έχει στην τσάντα σου ένα μπουκαλάκι νερό, στο γραφείο σου, κάπου μπροστά σου για να το βλέπεις. Όλα είναι θέμα συνήθειας. Λίγο πίεση θέλει στην αρχή και μετά θα σου γίνει συνήθεια. Αν δεν συμπαθείς τη γεύση του πρόσθεσε μερικές σταγόνες λεμόνι, που κάνουν και καλό. Μπορείς στο σπίτι στο ψυγείο σου να έχεις μια κανάτα νερό με κομμένες φέτες από λεμόνι και να πίνεις από αυτό.

 

- Οι Διαιτολόγοι επιμένουν στα συχνά γεύματα και έχουν δίκιο. Για να δουλεύει ο μεταβολισμός και να κάνει συνεχώς καύσεις. Είναι λίγο δύσκολο να τρως κάτι ανά τρεις ώρες. Το καταλαβαίνω. Κι εγώ ξεχνιέμαι. Προσπαθώ όμως να μην μένω νηστική πολλές ώρες γιατί διαφορετικά το τελευταίο γεύμα της ημέρας θα είναι λίγο μεγαλύτερο από ότι πρέπει. Φροντίζω λοιπόν να υπάρχουν στο γραφείο πάντα ανάλατοι ξηροί καρποί ώστε να τσιμπήσω μερικούς. Ή το μεσημέρι να παραγγείλω ένα τοστάκι.

 

- Το απαραίτητο πρωινό. Το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και το οποίο προσπαθώ να μην παραλείπω ποτέ. Αν ο χρόνος δεν σου το επιτρέπει, εφοδίασε την τσάντα σου με μπάρες δημητριακών ή πάρε από το δρόμο ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης.

 

- Για μένα το βραδινό είναι το απολαυστικότερο γεύμα. Αυτό που κάθομαι με την ησυχία μου και απολαμβάνω μετά από τόσες ώρες δουλειάς και συγκεντρωμένη. Άλλο ένα μυστικό για το μεταβολισμό είναι να τρως αργά. Να το απολαμβάνεις δηλαδή. Και ναι, παίζει ρόλο να έχεις δημιουργήσει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

 

- Η ζάχαρη κομμένη. Όχι για πάντα. Για το διάστημα που απαιτείται μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος. Ή λίγη μαύρη σοκολάτα αν οπωσδήποτε θέλεις να φας κάτι γλυκό. Η καταπίεση δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν.

 

Αυτοί είναι μερικοί βασικοί κανόνες που ακολουθώ όταν θέλω να επανέλθω στα κιλά μου. Δεν μπορώ να ακολουθήσω συγκεκριμένο διαιτολόγιο, δεν το επιτρέπουν ούτε τα ωράριά μου, ούτε το πρόγραμμά μου. Επιλέγω να ακολουθώ μερικές υγιεινές συνήθειες και πραγματικά λειτουργούν. Αν αποφύγεις για ένα διάστημα τα λιπαρά, τα παχυντικά -που όλες ξέρουμε ποια είναι-, το σώμα σου θα αντιδράσει θετικά και θα έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις.

 

Φιλιά,
Τατιάνα

 

 

 

Πείτε μας...

Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
λέγεται ΤL!fe...