4 τρόποι για να δείχνεις από απλά… όμορφη, θεά!

Πολλές φορές όταν ακολουθείς ένα make up tutorial ή αντιγράφεις βήμα προς βήμα όλα όσα βλέπεις στο How To για να πετύχεις το τάδε μακιγιάζ, το αποτέλεσμα που βλέπεις στον καθρέφτη σου δεν είναι το ίδιο με αυτό που βλέπεις στην φωτογράφιση! Μάντεψε! Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες στο μακιγιάζ που απλά δεν λέγονται γιατί οι make up artist τις θεωρούν αυτονόητες! Εμείς, όμως, όχι! Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις τέσσερις τέτοιες λεπτομέρειες που εφαρμόζουν κορυφαίοι make up artists που συνεργάζονται με stars του Hollywood. Και που αν τις εφαρμόσεις, θα δεις τεράστια διαφορά στο αποτέλεσμα! Με λίγα λόγια, αυτές είναι οι τέσσερις λεπτομέρειες που θα σε αναβαθμίσουν από απλώς όμορφη σε… θεά!

Κάνε ανταύγειες στις βλεφαρίδες


Μπορεί οι ψεύτικες βλεφαρίδες να δίνουν sexy αποτέλεσμα στα μάτια, αλλά δείχνουν αυτό που λέει η λέξη: ψεύτικες! Αν θες να έχεις το sexy αλλά όχι το ψεύτικο αποτέλεσμα, η Molly Stern, make up artist της Kate Beckinsale κάνει το τέλειο tip. Προτιμάει τις ψεύτικες βλεφαρίδες- τουφάκια και τοποθετεί καφέ και μαύρες μαζί. Έτσι, οι βλεφαρίδες αποκτούν ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα που δείχνει, όμως, πολύ φυσικό!
Δες εδώ πώς τοποθετούνται οι ψεύτικες βλεφαρίδες- τουφάκια.

Concealer: πού πρέπει να το βάζεις;


Οι περισσότερες τοποθετούμε το concealer κάτω από τα μάτια και σταματάμε εκεί! ΄Όμως, υπάρχουν πολλά ακόμη σημεία στα οποία πρέπει να απλώσουμε το concealer και που αν το κάνουμε θα δούμε πολύ μεγάλη διαφορά στον καθρέφτη μας! Η make up artist της Halle Berry, Fiona Styles δίνει το εξής σημαντικό tip: Πάντα να βάζεις concealer στις εξωτερικές γωνία των ματιών , στα πλαϊνά της μύτης και στα πλαϊνά των χειλιών. Πρόκειται για σημεία που είναι πιο κόκκινα από το υπόλοιπο πρόσωπο και αν τους βάλεις concealer θα δείχνουν τέλεια. Και κάτι ακόμη: μετά δεν θα χρειαστεί να βάλεις πολύ make up και έτσι θα δείχνει φυσικά όμορφη!
Το trick με το concealer στις εξωτερικές γωνίες των ματιών μας το είχε δείξει εδώ η Ράνια Μπουντούρη. Δες μερικά ακόμη tips για να κάνεις τα μάτια σου να δείχνουν πιο ανοδικά!

Μακιγιάζ με πινέλα ή χωρίς;


Από όλους αυτούς τους make up artists που έχουν περάσει αυτά τα χρόνια από το TLIFE ούτε ένας δεν ήρθε ποτέ χωρίς τα πινέλα του! Αλλά η Tonya Crooks, make up artist της Eva Mendes και ειδικός στα φρύδια επιμένει ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε πινέλο για να απλώνουμε το make up και ΟΠΩΣ- ΟΠΩΣ-ΔΗΠΟΤΕ πινέλο για το concealer. Έχει πει: “όταν απλώνεις το concealer με τα δάχτυλά σου είναι σαν να το βάζεις και να το βγάζεις αμέσως μετά αφού το προϊόν κολλάει όλο στο δάχτυλο!”.
Αν έχεις μεγαλύτερο budget και θέλεις να αγοράσεις extra πινέλα, δες σε αυτό το βίντεο ποια είναι τα επτά βασικά πινέλα μακιγιάζ!

Ανάποδο contouring


Αυτό το tip στο έχουμε ξαναγράψει γιατί είναι από τα εντυπωσιακότερα! Ο Scott Barnes, make up artist της JLO που έχει δουλέψει και με την Kim Kardashian λέει ότι πρέπει να βάζουμε τις σκούρες πούδρες και το highlighter πριν απλώσουμε το make up. Έτσι πετυχαίνουμε τρισδιάστατο αποτέλεσμα που δείχνει πολύ, πολύ φυσικό! Και για να το κάνεις κι εσύ ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες του Scott Barnes ακολούθησε αυτά τα βήματα: Πήγαινε κάτω από τα κόκαλα των ζυγωματικών και βάλε σκούρα πούδρα. Βάλε πούδρα λάμψης ή highlighter πάνω ακριβώς από εκείνο το σημείο. Έπειτα, βάλε από πάνω το αγαπημένο σου make up.
Σε αυτό το βίντεο ο Φρέντυ Καλομπράτσος μας δείχνει πώς γίνεται το κλασικό contouring!

Read More

And More