The Buckingham: Το επιβλητικό συγκρότημα κατοικιών που γειτονεύει με τη… Βασίλισσα της Αγγλίας

Κάποιοι ζουν σε “παλατάκια”, ελάχιστοι σε παλάτια και ορισμένοι πλέον έχουν την τύχη να ζουν με… θέα τα παλάτια. Αυτό ισχύει στην περίπτωση του συγκροτήματος κατοικιών The Buckingham που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο βρετανικό παλάτι του… Buckingham! Και ναι, όποιος τυχερός αγοράσει ένα από τα υπερπολυτελή διαμερίσματα του κτιρίου θα έχει γειτόνισσα τη Βασίλισσα Ελισάβετ! Το ιστορικό κτίσμα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα βασιλικά ανάκτορα και χρονολογείται από το 19ο αιώνα, οπότε και κατασκευάστηκε από τον Sir James Pennethorne, τον αρχιτέκτονα που φιλοτέχνησε και τη νότια πτέρυγα του παλατιού. Μάλιστα έχει δεχθεί πρόσφατα ολική “επαναφορά”, με αποτέλεσμα να αποτελείται πλέον από έξι τεράστια διαμερίσματα που δημιουργήθηκαν από την ανακαίνιση των τριών μονοκατοικιών που προϋπήρχαν.

Στην καρδιά του Λονδίνου και ακριβώς απέναντι από το παλάτι της Βασίλισσας, στα διαμερίσματα των δύο και τριών δωματίων οι κάτοικοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν καθημερινά την αδιάκοπη θέα προς τους κήπους και τις 775 (!) πολυτελείς σουίτες της βασιλικής οικογένειας. Με τιμές που ξεκινούν από τα 5,6 εκατομμύρια δολάρια και φτάνουν μέχρι και τα 23 εκατομμύρια, οι ένοικοι θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, σχεδόν πριγκιπική! Ανάμεσα στα έξι σπίτια συγκαταλέγεται και το “βασιλικό” penthouse, που διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, εκτείνεται σε δύο ορόφους με συνολικό εμβαδόν 360 τ.μ., δύο ιδιωτικές βεράντες και κήπο, τρεις υποδοχές, μία οικογενειακή κουζίνα στον πρώτο όροφο και γλυπτή εσωτερική σκάλα που οδηγεί στα τρεις VIP σουίτες που βρίσκονται στο δεύτερο όροφο. Οι εσωτερικοί χώροι έχουν σχεδιαστεί από το κορυφαίο David Collins Studio (που έχει επιμεληθεί και το σπίτι του Alexander McQueen), χρησιμοποιώντας contemporary στοιχεία και απόλυτη πολυτέλεια.

Τα υπόλοιπα πέντε διαμερίσματα διαθέτουν αντίστοιχα πολυτελέστατη διακόσμηση και αισθητική, με μεγάλους χώρους υποδοχής και απέραντες σαλοτραπεζαρίες, ενώ διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ψυχαγωγίας και ασφάλειας, αλλά και 24ωρη υπηρεσία προσωπικού θυρωρού. Το απαράμιλλο στυλ του αρχοντικού 19ου αιώνα είναι διάχυτο σε όλους τους χώρους του κτιρίου, που συνοδεύεται από μια μεγαλειώδη εξωτερική όψη, ταιριαστή στη γειτονιά που το “φιλοξενεί”!

Παρακάτω μπορείς να δεις μερικές φωτογραφίες του συγκροτήματος της 7-9 Buckingham Gate!

Το αρχοντικό σαλόνι του penthouse κυριαρχείται από λευκές και γκρι του πάγου αποχρώσεις.

Ένας από τους τρεις χώρους υποδοχής του “βασιλικού” διαμερίσματος.

Η οικογενειακή κουζίνα είναι μεγαλειώδης, ακριβώς όπως οι υπόλοιποι χώροι της μεζονέτας.

Μία από τις VIP σουίτες που “κινείται” σε τόνους του απαλού σομόν σε συνδυασμό με σκούρο παλαιωμένο ξύλο.

Ένα από τα μπάνια που μονοπωλείται από το φινετσάτο λευκό μάρμαρο.

Το καθιστικό ενός από τα πέντε διαμερίσματα που συμπληρώνουν το μοναδικό συγκρότημα.

Ένα ακόμη καθιστικό, με έμφαση στη σύγχρονη τέχνη και τα statement items.

Ξεχωριστή τραπεζαρία στα διαμερίσματα του The Buckingham με τζάκι και cozy ατμόσφαιρα.

Read More

And More