Street Fashion: Τι φοράνε τα κορίτσια στους δρόμους; Πάρε ιδέες και δες πως κυκλοφορούν τα trends εκεί έξω…

Η εποχή επιβάλλει την αμεσότητα και πλέον η μόδα σταματάει να είναι ψυχρή και απρόσωπη και εφαρμόζεται καθημερινά μέσα από επιλογές που απλά κορίτσια κάνουν. Έχει τρομερό ενδιαφέρον πως οι γυναίκες σήμερα εκπλήσσουν ολοένα και περισσότερο με το πόσο υψηλή αισθητική έχουν – σου μοιάζουν για επαγγελματίες – αλλά και το πόσο δημιουργικό μάτι και φαντασία διαθέτουν. Πολύ ωραίο να ανήκεις σε αυτή τη γενιά που τολμάει να ντύνεται, να δοκιμάζει, να μπλέκει, να κάνει λάθη, να μαθαίνει μέσα από αυτά και να έχει ανοιχτό μυαλό σε χρωματικούς πειρασμούς, σχέδια και υλικά.

Η μόδα δεν είναι μόνο υψηλή ραπτική και defiles. Eίναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας αφού για να βγούμε από το σπίτι μας όλο και κάποια στιλιστική προσπάθεια καταβάλουμε. Μία από τις πιο σύγχρονες τάσεις αλλά και τρόπους ώστε να παίρνουμε ιδέες και styling tips είναι η ίδια η ζωή μέσα από άλλες γυναίκες και τις δικές τους ενδυματολογικές επιλογές. Το streeτ fashion cam που βρίσκεται πάντα εκεί έξω ώστε να απαθανατίσει αυτή τη στιλιστική επιλογή που θα σε βάλει στην παρέα των καλοντυμένων βρήκε όλες εκείνες που ξεχώρισαν με τον τρόπο που συνδύασαν τα ρούχα τους στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου. Σημείωσε πως σε κάθε φωτογραφία θα δεις κι από μία τάση της ερχόμενης σεζόν.

Αν θέλεις κι εσύ να μπεις στην street fashion παρέα του TLIFE μπορείς να το κάνεις αρκεί να μας στείλεις τη φωτογραφία σου στο styling@tlife.gr .


Η άσπρη – μαύρη ρίγα είναι η απόλυτη διχρωμία και της τωρινής και της ερχόμενης σεζόν και οι ρίγες σε παντελόνια και σακάκια είναι το απόλυτο trend. Η φίλη μας φόρεσε το ασπρόμαυρο ριγέ παντελόνι της με γκρι t-shirt, δερμάτινο jacket και μαύρες γόβες. Απλός και κομψός τρόπος να το φορέσεις ώστε να επιτρέψεις στο εντυπωσιακό παντελόνι να αναδειχθεί.


Τα κοστούμια θα δεις πως θα τα φορέσεις πολύ και μέσα στον χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι με το κοντό σορτσάκι ή βερμουδάκι να αντικαθιστά το παντελόνι και να δίνει και μία πιο sexy εκδοχή του. Η φίλη μας έκανε ακριβώς αυτή την επιλογή με το σύνολό της να έχει επάνω κεντημένες πέρλες και wallpaper print.


Είμαι σχεδόν σίγουρη πως οι δύο αυτές εμφανίσεις σου αρέσουν πολύ και δεν σε αδικώ αφού πανεύκολα μπορείς να τις κάνεις κι εσύ. Δερμάτινο κόκκινο παντελόνι που φυσικά θέλει ωραιά πόδια συνδυασμένο πολύ κομψά με λευκό σακάκι και snake print γοβάκια. Ενώ η δερμάτινη φούστα σε φούξια απόχρωση ποιός είπε πως είναι μόνο για barbie girl looks; Συνδύασέ την με μαύρες κλασικές γόβες, μαύρο τοπ σε loose γραμμή και… γιατί να μην προσαρμόσεις τα disnesy ή super hero logos και prints στο σύνολό σου.


Τα χρώματα της φετινής σεζόν είναι τα κλασικά με τη μόνη φωτεινή ελπίδα χρώματος το κόκκινο. Ένα κλασικό παντελόνι, ψηλόμεσο γίνεται πολύ εύκολα in fashion με γκρι πουλόβερ, κόκκινες λεπτομέρειες και sexy stilettos πέδιλα. Πρόσεξε την τσάντα φάκελο που επέλεξε να κρατήσει μέσα στην ημέρα.


Εντάξει η συγκεκριμένη κυρία είναι editor in chief της Paris Vogue και δύσκολα μπορείς να πεις κάτι άσχημο για το cool στιλ της. Η Emmanuelle Alt επέλεξε γήινες αποχρώσεις με λαδί παντελόνι, γκρι φούτερ τοπ και μάλλινο σακάκι ενώ οι μαύρες μπότες της φτάνουν μέχρι τη μέση της γάμπας.


Τα σκισμένα τζιν παρόλο που είναι επικίνδυνα αν δεν τα φορέσεις σωστά, επιστρέφουν και πάλι στο παιχνίδι. Και όταν λέω να φορεθούν σωστά, τι εννοώ; Ακριβώς τους συνδυασμούς που έκανε η φίλη μας λευκό – μαύρο τοπ, μαύρες κλασικές γόβες, χρυσό λιτό βραχιόλι και δερμάτινη τσάντα. Σημείωσε πως επειδή το παντελόνι αυτό είναι πολύ casual επιβάλλεται αν το επιλέξεις να το φορέσεις με πολύ καλής ποιότητας extras.


Πρόσεξε πως ό,τι σύνολο κι αν κοιτάξεις θα δεις την ασπρόμαυρη διχρωμία φορεμένη με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Δερμάτινο παντελόνι με t-shirt, χρυσά αξεσουάρ και black & white σακάκι ενώ “φως” δίνει η κόκκινη τσάντα.


Γύρισε φέτος τα ρεβέρ του παντελονιού σου και άφησε δύο δάχτυλα απόσταση από τον αστράγαλό σου. Είναι πολύ sexy. Η φίλη μας φόρεσε το τζιν παντελόνι της με oversized πουλόβερ και μαύρες γόβες ενώ το πανωφόρι που έριξε στην πλάτη δίνει μία πιο ανάλαφρη διάθεση.


Ποιος είπε ότι οι παντελόνες φοριούνται μόνο το καλοκαίρι; Η φίλη μας επέλεξε μία κομψή παντελόνα με λευκή ρίγα στο πλάι που τη συνδύασε με λευκό μακρύ σακάκι ενώ σίγουρα αυτή η τριχρωμία μαύρο – άσπρο – κόκκινο σου έχει αποτυπωθεί στο μυαλό.


Ακόμη ένας casual συνδυασμός που θέλει να βγάζουμε από το βάθος της ντουλάπας μας το σκισμένο τζιν από το λύκειο. Κλασικές μαύρες μπαλαρίνες, λευκό πουκάμισο και μαύρο πουλόβερ που ολοκληρώνουν το smart συνδυασμό με μία τσάντα με αλυσίδα σε μπεζ απόχρωση. Τα κοκάλινα στρογγυλά γυαλιά είναι τόσο μοδάτα!


Μπορώ από τώρα να θυμηθώ πόσο της μόδας ήτανε τη δεκαετία του ’90 τα ασημένια πασουμάκια με total white σύνολα. Η φίλη μας επέλεξε εκρού κοστούμι με παντελόνι ψηλόμεσο που το συνδύασε με λευκό τοπ και φυσικά παπούτσια σε ασημί απόχρωση.


Τι ωραίο πράγμα να έχεις γυμνασμένα πόδια! Το τζιν σορτσάκι μπορεί να παίξει το ρόλο του και μέσα στο χειμώνα αρκεί να το συνδυάσεις με μεταξωτό ή καλής ποιότητας πουκάμισο, σακάκι ή παλτό κι ένα ζευγάρι ankle boots. Σημείωσε πως το μαύρο σκούρο καλσόν θα σου επιτρέψει να κάνεις αυτό το σύνολο ακόμη και τις πιο κρύες νύχτες.


Οι πλισέ φούστες φέτος έρχονται να αντικαταστήσουν οποιαδήποτε άλλη επιλογή και γιατό να μην κάνεις το επιτυχημένο 2 σε 1 επιλέγοντας μία σε δερμάτινη ύφανση. Η φίλη μας τη συνδύασε με εντυπωσιακά παπούτσια ενώ το σακάκι της είχε αρκετά λουλούδια δίνοντας χρώμα στο αποτέλεσμα.


Το ανδρόγυνο δεν αποσύρθηκε απλά σταμάτησε να σε θέλει να φοράς σμόκιν για να το υποστηρίξεις. Φέτος οι οίκοι σε θέλουν να επιλέγεις ρούχα χωρίς girlie παιχνίδια σε ίσια γραμμή όπως είναι το σύνολο της φίλης μας στη φωτογραφία που πολύ έξυπνα το επέλεξε σε βελούδινη ύφανση.


Το δέρμα αν σου πως πως φέτος πρέπει να το βάλεις θα μου πεις το ξέραμε ήδη. Δοκίμασε όμως να το φορέσεις και σε σουέντ επιλογές όπως έκανε η φίλη μας στο Μιλάνο που επέλεξε σουέντ καφέ φούστα και τη συνδύασε με print πουκάμισο, peep toes γοβάκια με διχρωμία και δερμάτινο biker jacket.


Tα prints μπορείς να τα μπερδέψεις μεταξύ τους ενώ δεν συναντάς κανένα περιορισμό αν θέλεις να παίξεις με τις αποχρώσεις. Η φίλη μας διάλεξε animal print κι έπαιξε μαζί του φορώντας γκρι – μαύρη απόχρωση στο παντελόνι και κίτρινη στο σακάκι. Είναι σίγουρα ένα σύνολο που αποθεώνει το mix&match. Πρόσεξε την τσάντα φάκελο σε μεγάλο μέγεθος που χωράει σαφέστατα όλα τα υπάρχοντα που χρειάζεσαι μέσα στην ημέρα σου.


Είχες συνηθίσει τους έντονους ώμους χρησιμοποιώντας βάτες. Τώρα οι ώμοι όχι μόνο μεγαλώνουν αλλά φαρδαίνουν και τα μανίκια κάνοντας τα σακάκια να μοιάζουν δανεικά από την ντουλάπα του μπαμπά σου. Η φίλη μας γύρισε τα ρεβέρ, φόρεσε oversize σακάκι, print πουκάμισο και κομψές γόβες.


Αν δεν το έχεις ακούσει – που αποκλείεται αν διαβάζεις TLIFE- το φόρεμα σακάκι φέτος είναι ό,τι πιο hot φέτος! Αν απορούσες για το πως να το φορέσεις η στιλάτη φίλη μας χαράζει το δρόμο και ναι μπορείς να το κάνεις κι εσύ με δερμάτινα αξεσουάρ και χρυσές λεπτομέρειες.


Όπου κι αν πας, σε όποιο μαγαζί κι αν μπεις θα δεις τα militaire σακάκια, παντελόνια και πουκάμισα να κυριαρχούν. Επέλεξε τη χακί μανία και αντικατέστησε το τζιν πουκάμισό σου με ένα ένα μοδάτο πουκάμισο με τρουκς λεπτομέρειες. Μην το παρακάνεις όμως και φρόντισε όπως πολύ σωστά έκανε η φίλη μας να μην ταυτίζονται χρωματικά η πάνω με την κάτω επιλογή σου.


Giovanna Battaglia! Μία από τις πιο chic παρουσίες στον κόσμο της μόδας επέλεξε καρό print πουκάμισο και φούστα παίζοντας με την ομοιομορφία και δίνοντας μία πιο νεανική διάσταση μέσα από τα γυαλιά καθρέφτες. Αν παρατηρήσεις από πίσω της περνάει μία κοπέλα με κολάν, δερμάτινο σακάκι με σηκωμένα μανίκια και μποτάκια με λίγο τακούνι. Αν το επιτρέπουν τα πόδια σου κάν’ το ειδάλλως αντικατέστησε το κολάν με τζιν ή υφασμάτινο στενό παντελόνι με χρώμα.


Μία πολύ νεανική ολόσωμη φόρμα σε total μπλε σύνολο με πλατφόρμες με δέρμα και λεπτομέρειες τα μεταλλικά φερμουάρ και το μικρό τσαντάκι φάκελο με prints τσαντούλες. So cute!

Mην ξεχάσεις πως το TLIFE θέλει τις πιο στιλάτες ελληνίδες να μπουν στην παρέα του στέλνοντας τη φωτογραφία σου στο styling@tlife.gr

Read More

And More