Πέθανε ο ιδρυτής του Elite Model Management

Ο ιδρυτής του Elite Model Management John Casablancas πέθανε σε ηλικία 70 ετών. Ο επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή το Σάββατο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο ,αναφέρει το WWD, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Ο Casablancas πιστώθηκε ευρύτερα το λανσάρισμα της εποχής των “supermodel” στα 80s και τα 90s όντας υπεύθυνος για το ξεκίνημα της καριέρας όλων. Από τις Naomi Campbell, Linda Evangelista και Cindy Crawford μέχρι την Gisele Bündchen και την Heidi Klum. Ξεκίνησε το Elite Model Management στο Παρίσι το 1972, πριν ανοίξει στη γραφείο Νέα Υόρκη το 1977 και σύντομα να αποδειχθεί σοβαρός ανταγωνιστής για το πρακτορείο Ford.

Ο Casablancas γεννήθηκε στο Manhattan και πήγε σχολείο στην Ελβετία, αλλά έζησε τα τελευταία του χρόνια στο Μαϊάμι και το Ρίο Ντε Τζανέιρο. Παραιτήθηκε από το Elite το 2000, μετά την μετάδοση ενός αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του BBC που εξέθετε ορισμένα στελέχη του πρακτορείου στην Ευρώπη να παραδέχονται ανοιχτά σεξουαλικές σχέσεις με νεαρά μοντέλα και χρήση ναρκωτικών για διασκέδαση. Ο ίδιος ο Casablancas δεν είχε ενοχοποιηθεί.

Ο επιχειρηματίας ήταν φημισμένος για την άγρια και φλογερή ζωή του – ιδιαίτερα για τον δεσμό του με την 16χρονη Stephanie Seymour στις αρχές της δεκαετίας του ‘80. Αφότου παραιτήθηκε από το Elite, ο Casablancas γύρισε την πλάτη του στη βιομηχανία, διακηρύσσοντας πως τα supermodels δεν είναι τίποτα άλλο παρά «κακομαθημένοι πόνοι» περιτριγυρισμένα από «ηλίθιους και βδέλλες», σύμφωνα με τον Independent. Είχε πει κάποτε χαρακτηριστικά: «Εκτός από τη Linda Evangelista κανένα άλλο μοντέλο δεν με ευχαρίστησε όταν έφτασε στην κορυφή»

Read More

And More