Θα παντρευόσουν ποτέ σε catwalk;

Η Νεοζηλανδή σχεδιάστρια Annah Stretton έχει ξεκινήσει έναν διαγωνισμό για να βρει ένα ζευγάρι του ίδιου φύλου που θα παντρευτεί πάνω στο catwalk. Η Νέα Ζηλανδία πέρασε πρόσφατα νόμο σύμφωνα με τον οποίο επιτρέπει τους γάμους ατόμων του ίδιου φύλου από τις 19 Αυγούστου, αλλά η Stretton επιτρέπει και Αυστραλούς να συμμετέχουν στο διαγωνισμό της – για να ενθαρρύνει τη γειτονική χώρα να ακολουθήσει το παράδειγμα.

Ο διαγωνισμός “Come on Oz, Say I Do” είναι ανοιχτός σε αιτήσεις – και θα περιλαμβάνει πτήσεις προς τη Νέα Ζηλανδία για ένα τυχερό ζευγάρι, καθώς και κατά παραγγελία νυφικά σχεδιασμένα από την Stretton, διαμονή και γαμήλια δεξίωση για πάνω από 250 καλεσμένους. Όλο το γαμήλιο πάρτυ θα είναι επίσης αποκλειστικά ντυμένο από τη σχεδιάστρια και οι προσκεκλημένοι να λάβουν μέρος στο show. Οι νύφες θα δώσουν τους όρκους τους κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Ζηλανδίας στις 7 Σεπτεμβρίου, μπροστά σε ένα κοινό 1000 ατόμων.

«Δεν γιορτάζω μόνο το γεγονός ότι από τις 19 Αυγούστου ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα μπορούν να παντρευτούν νόμιμα στη Νέα Ζηλανδία, αλλά επίσης να παροτρύνω τους γείτονες μας του Ειρηνικού να ακολουθήσουν το δρόμο μας και να νομιμοποιήσουν τους gay γάμους», είπε η Stretton. «Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο είμαι απίστευτα παθιασμένη.

Πάντα ήμουν υπερήφανη για το γεγονός ότι είμαι Νεοζηλανδή και ακόμα περισσότερο τώρα που δεν κάνουμε διακρίσεις εναντίον αυτών που θέλουν να παντρευτούν βασισμένοι στο γένος τους. Επειδή δεν μπορούν ακόμα να παντρευτούν στη χώρα τους, προσκαλώ τους Αυστραλούς γείτονες να πηδήξουν το χαντάκι και χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα που μου δόθηκε στην Εβδομάδας Μόδας της Νέας Ζηλανδίας, να παντρευτούν για να δει ο κόσμος, αυτό που πρόκειται να γίνει- ένα φανταχτερό fashion show που θα το θυμούνται όλοι για πολλά χρόνια.

Ο Karl Lagerfeld επίσης πρόσφατα διοργάνωσε μια επίδειξη μόδας για την στήριξη τις ισότητας στο γάμο, περιλαμβάνοντας δύο νύφες που κρατιόντουσαν χέρι-χέρι και έναν παράνυμφο – στο τέλος του Chanel couture show τον Ιανουάριο. Η διοργάνωση έγινε μπροστά από μια ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου François-Hollande που ενέκρινε το νόμο που θα επιτρέπει στα ομόφυλα ζευγάρια της Γαλλίας να παντρευτούν.

Read More

And More