O οίκος Gucci αποκαλύπτει τον νέο Creative Director του!

Μετά από πολλές εικασίες, ο οίκος Gucci ανακοίνωσε το διορισμό του Alessandro Michele ως τον νέο Creative Director του brand. Ο Ιταλός σχεδιαστής ήταν μέρος του δυναμικού της Gucci για 12 χρόνια, από τότε που για πρώτη φορά διορίστηκε από τον Tom Ford το 2002, μετά από μια επιτυχημένη θητεία ως senior Accessories Designer στον οίκο Fendi. Το 2006 ορίστηκε ως Leather Goods Design Director της Gucci πριν πάρει το ρόλο του αναπληρωτή στην τότε Creative Director-Frida Giannini το 2011.

Η είδηση έρχεται στον απόηχο της πρόωρης αποχώρησης της Giannini από το brand. Τον Δεκέμβριο, η Gucci ανακοίνωσε ότι η σχεδιάστρια θα αναχωρήσει από τον ιταλικό οίκο μόδας μαζί με τον σύζυγό της και διευθύνων σύμβουλο της Gucci, Patrizio di Marco, μετά το επερχόμενο show για τη συλλογή Α / W 15-16. Ωστόσο, η Gucci ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι είχε φύγει από τον οίκο ένα μήνα νωρίτερα από το αναμενόμενο, μόλις 10 ημέρες πριν από το πρόσφατο show για την ανδρική συλλογή.

Ο Michele και η σχεδιαστική ομάδα της Gucci είχε λοιπόν σαν καθήκον να αναμορφώσει ολόκληρη τη συλλογή σε 10 ημέρες μετά την αναχώρηση της Giannini, αποκαλύπτοντας μια «σύγχρονη νέα κατεύθυνση» για το brand. O Michele θα χτίσει την επερχόμενη γυναικεία συλλογή Gucci με βάση τη δική του αισθητική στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τον οίκο μόδας.

Read More

And More