10 βασικές συμβουλές για να διώξεις την κυτταρίτιδα!

Τα ψέματα τελείωσαν. Η κυτταρίτιδα δεν ειναι παίξε – γέλασε. “Μιλάμε για μεγάλο ματς… Το φαινόμενο της κυτταρίτιδας πλήττει σχεδόν όλο τον γυναικείο πληθυσμό και δεν κάνει διακρίσεις ανάλογα με το βάρος” επισημαίνει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Έρρικα Νταουτίδου. Και όπως καταλαβαίνεις, για να την αντιμετωπίσεις χρειάζεται σχέδιο.

Η διαιτολόγος σου δίνει τις 10 αρχές για να νικήσεις τον αγώνα με την κυτταρίτιδα. Πριν λοιπόν μπεις σε… ειδική δίαιτα για να απαλλαγείς από αυτή – κάνε κλικ εδώ για να βρεις το πρόγραγμμα διατροφής κατά της κυτταρίτιδας – διάβασε τα παρακάτω:

1. Νερό, πολύ νερό
Κατανάλωσε 2 λίτρα νερό την ημέρα. Προμηθεύσου με ένα ειδικό παγουράκι (κατάλληλο για συνεχή γεμίσματα) και πάρ’ το μαζί σου. Έτσι θα θυμάσαι να πίνεις και θα έχεις λίγο νερό διαθέσιμο όταν το χρειάζεσαι.

2. Μείωσε την κατανάλωση αλατιού
Εκτός από το αλάτι που προστίθεται στο μαγείρεμα, πολύ πλούσια σε αλάτι είναι σχεδόν όλα τα τυριά, τα αλλαντικά, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα fast-food, οι ελιές και κονσέρβες.


3
. Προσπάθησε να αποφύγεις το κορεσμένο, ζωικό λίπος
Μείωσε την κατανάλωση κρέατος, σε 1 φορά την εβδομάδα! Προσπάθησε να επιλέγεις ημίπαχα γαλακτοκομικά και απόφυγε την κατανάλωση τυριών και βουτύρου. Αντίθετα, κατανάλωσε ψάρι και κοτόπουλο, μαγειρεμένα ψητά ή μαγειρεμένα με ελαιόλαδο.

4. Μείνε μακριά από το… λευκό
Προσπάθησε να αποφύγεις την κατανάλωση απλών σακχάρων όπως η ζάχαρη, τα λευκά δημητριακά και άλευρα.

Προτίμησε τα ολικής άλεσης δημητριακά. Περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, που διοχετεύουν ενέργεια στο σώμα για περισσότερη ώρα, ενώ αποτρέπουν την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα, φαινόμενο που οδηγεί σε αποθήκευση λίπους. Επίσης, με τις φυτικές ίνες που περιέχουν προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα, παράγοντα που επιδεινώνει την κυτταρίτιδα.

5. Μην το παρακάνεις με το αλκοόλ και τον καφέ
Προσπάθησε να αποφύγεις την κατάχρηση αλκοόλ και καφείνης, που αφυδατώνουν σημαντικά τον οργανισμό. Προτίμησε να πίνεις φυσικούς χυμούς ή τσάι (χωρίς ζάχαρη) αντί για καφέ και 1 ποτήρι κόκκινο κρασί αντί κάποιου άλλου ποτού.

6. Εμπλούτισε τη διατροφή σου με ποικιλία φρούτων και λαχανικών
Δίνουν στον οργανισμό το πολύτιμο νερό που χειάζεται, μαζί με ένα σωρό βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Περιέχουν επίσης συστατικά που ευνοούν τη διούρηση με αποτέλεσμα να καταπολεμούν την κατακράτηση υγρών, ενώ τα αντιοξειδωτικά και οι βιταμίνες έχουν αντιγηραντική δράση στο δέρμα.

7. Κατανάλωσε πράσινο τσάι
Μελέτες δείχνουν ότι κατεχίνες από εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού δρουν άμεσα και εντοπισμένα στην περιοχή καθώς προστατεύουν τα αγγεία από την καταστρεπτική δράση των ελεύθερων ριζών, ενώ παράλληλα προκαλούν διαστολή των αγγείων, με αποτέλεσμα την καλύτερη αιμάτωση των λιποκυττάρων και απέκκριση των άχρηστων ουσιών που συσσωρεύονται στην περιοχή κα δημιουργούν κυτταρίτιδα.

8. Μείωσε ή αν μπορείς απόφυγε εντελώς το κάπνισμα
Δεν είναι μόνο το θέμα της υγείας και της αναπνοής! Με το κάπνισμα ο οργανισμός γεμίζει με τοξίνες ενώ επιβαρύνει το κυκλοφορικό σύστημα.

9. Στόχευσε σε μία αργή αλλά σταθερή απώλεια βάρους
Σε περίπτωση που το βάρος σου είναι αυξημένο, φρόντισε να χάσεις κιλά αργά αλλά σταθερά. Είναι ο μόνος τρόπος να χάσεις λίπος. Η μείωση του λιπώδους ιστού θα μειώσει αυτόματα την οιδηματώδη υφή του δέρματος στις περιοχές όπου εμφανίζεται η κυτταρίτιδα.

10. Προσπάθησε να ασκείσαι!
Η γυμναστική διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, τονώνει τους μύες συσφίγγει τις επίμαχες περιοχές, όπως μηρούς και γλουτούς, με αποτέλεσμα να μειώνει σημαντικά την κυτταρίτιδα.

Αν πάλι πιστεύεις πως πρέπει να επιστρατεύσεις πιο… δραστικά μέτρα, τότε κάνε κλικ εδώ και δες όλες τις μεθόδους αισθητικής που θα διορθώσουν την κυτταρίτιδα χωρίς νιστέρι.

Read More

And More