Τι συμβαίνει τελικά με τις ραγάδες; Μάθε τα πάντα και μια νέα μέθοδο για να τις καταπολεμήσεις…

Είναι το μελανό σημείο στην επιδερμίδα κάθε γυναίκας! Λίγα παραπάνω κιλά παλιότερα, μια εγκυμοσύνη ή απλά απότομη ανάπτυξη κατά την εφηβεία και να τες… Κάπως έτσι εμφανίζονται οι ραγάδες! Υπάρχει τρόπος να εξαφανιστούν; Πόσο σημαντικό είναι να τις αντιμετωπίσει μια γυναίκα άμεσα; Τι είναι η μέθοδος pixel που υπόσχεται να σε απαλλάξει από αυτές. Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης σου δίνει όλες τις απαντήσεις…

Είναι οι ραγάδες μόνιμος μπελάς;
Θα το έχεις ακούσει κι εσύ. Το συγκεκριμένο αισθητικό πρόβλημα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ισχύει όμως πως δεν μπορεί να εξαφανιστεί τελείως; Ισχύει, μιας και η ραγάδα αποτελεί μια μορφή ουλής. Μπορεί βέβαια να επιτευχθεί βελτίωση στην εμφάνισή τους, εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός.

Τα είδη των ραγάδων

Η βασική διαφορά που συναντάται στις ραγάδες είναι στο χρώμα τους. Αν οι ραγάδες είναι κόκκινες είναι σχετικά πρόσφατες, ενώ αν είναι λευκές είναι πιο παλιές τονίζει ο κ. Γαϊτάνης.

Έχει όμως σημασία ο τρόπος που τις απέκτησες; Αν δηλαδή ήταν αποτέλεσμα παραπάνω κιλών, εγκυμοσύνης ή ανάπτυξης; Οι ραγάδες είναι ίδιες είτε προέρχονται από εγκυμοσύνη, από την ανάπτυξη κατά τη βρεφική ηλικία, είτε από αυξομείωση βάρους. Αυτό που μπορεί να διαφέρει είναι τα σημεία εμφάνισής τους. Όπως συμβαίνει με τις ραγάδες της εγκυμοσύνης που δημιουργούνται συνήθως στο πάνω ή κάτω μέρος της κοιλιάς, ενώ οι ραγάδες αύξησης βάρους ή ανάπτυξης δημιουργούνται στην συνήθως στην οσφυϊκή χώρα, δηλαδή στη μέση ή ακόμη και στα πόδια

SOS – Τι ρόλο παίζει η πρόληψη…
Τόσο κατά τη διάρκειά της εγκυμοσύνης όσο και μετά από αυτή, η γυναίκα μπορεί να προφυλάξει τον εαυτό της από τις ραγάδες, με καλή ενυδάτωση και λίπανση του δέρματος της κοιλιάς. Καλό θα ήταν η περιποίηση αυτή να συνεχιστεί και μετά την εγκυμοσύνη.

ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΑΓΑΔΩΝ
Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης προτείνει μια νέα μη επεμβατική μέθοδο για να βελτιώσεις την όψη των ραγάδων στο σώμα σου. Η ανάπλαση του δέρματος με pixel εξαχνώνει την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα διεγείρει και τις βαθύτερες στιβάδες να παράγουν περισσότερο κολλαγόνο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διεγερθεί το δέρμα ώστε να παράγει καλύτερης ποιότητας ουλώδη ιστό. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η όψη της ραγάδας, γίνεται πιο αχνή και δεν φαίνεται τόσο έντονα.

Ζητήσαμε από τον πλαστικό χειρουργό να απαντήσει σε κάποιες βασικές ερωτήσεις για τη νεά μέθοδο. Βρες όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι εδώ:

Πόσο χρόνο απαιτεί κάθε συνεδρία;
Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας ποικίλει, ο χρόνος σχετίζεται με το μέγεθος της περιοχής στην οποία θα γίνει η εφαρμογή. Κυμαίνεται από 15 – 45 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής.

Σε πόσες συνεδρίες θα φανεί κάποιο αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα εμφανίζεται σταδιακά, χρειάζονται τουλάχιστον 3-4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 3 εβδομάδων.

Είναι η διαδικασία επίπονη;

Η διαδικασία του pixel δεν είναι επίπονη, εφαρμόζεται ακόμα και στο πρόσωπο τόσο για λείανση, όσο και ανάπλαση του δέρματος. Προκαλεί απλά ένα ελαφρύ κάψιμο το οποίο υποχωρεί μετά από μερικές ώρες και ένα ελαφρύ κοκκίνισμα το οποίο επίσης σταδιακά υποχωρεί.

Πόσο σύντομα επιστρέφω στην καθημερινότητα;
Η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά της ακόμη και την ίδια μέρα. Καλό θα ήταν να αποφύγει την επιστροφή στο γυμναστήριο αυθημερόν και να το επισκεφθεί μετά από 3-4 μέρες. Κι αυτό μιας και η περιοχή στην οποία θα έχει γίνει η θεραπεία για τις ραγάδες θα είναι ερεθισμένη.

Συνήθως οι παρεμβάσεις στο δέρμα απαγορεύονται κατά τη θερινή περίοδο! Ισχύει κάτι τέτοιο και για τη μέθοδο αυτή;

Οι παρεμβάσεις αυτές στο δέρμα δεν απαγορεύονται το καλοκαίρι, αλλά σίγουρα η θερμή περίοδος λόγω της ζέστης και της έκθεσης στον ήλιο, κάνει την εφαρμογή τους κάπως πιο δύσκολη. Θα πρέπει οι περιοχές στις οποίες γίνονται οι θεραπείες να μην εκτίθενται μετά στον ήλιο.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Παρενέργειες δεν υπάρχουν, εφόσον τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις κατά την εφαρμογή της μεθόδου και λαμβάνεται ιατρικό ιστορικό. Όσοι έχουν υπερευαισθησία στο δέρμα καλό θα ήταν να ενημερώνουν τον γιατρό τους.

Είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες;
Όλες οι ηλικίες μπορούν να ακολουθήσουν τις θεραπείες αυτές! Όσο πιο νεαρό είναι το άτομο, τόσο πιο γρήγορα έρχεται το αποτέλεσμα το οποίο είναι και μόνιμο.

Πόσο κοστίζει;

Το κόστος της θεραπείας κυμαίνεται από 150-250€/συνεδρία ανάλογα με την περιοχή και την έκταση του προβλήματος

* Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Μάθε περισσότερα στο www.agaitanis.gr

Read More

And More