Πίσω στην κορυφή της σελίδας
30.11.2015 | 11:28

" Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουν τα άτομα που έχουν νόσο Wilson; "

 Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουν τα άτομα που έχουν νόσο Wilson;
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ερώτηση
Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουν τα άτομα που έχουν νόσο Wilson λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε χαλκό; Παίζει ρόλο το αν καταλώνεται λευκό ή ολικής αλέσεως ψωμί και δημητριακά;

Απάντηση

Αγαπητέ-ή αναγνώστη- αναγνώστρια,
Στη νόσο Wilson πρέπει να αποφεύγονται τροφές πλούσιες σε χαλκό. Σας παραθέτω ποιες τροφές που θα ήταν ωφέλιμο να αποφεύγετε.
  • Συκώτι
  • Θαλασσινά
  • Ψάρια
  • Ξηροί καρποί
  • Φασόλια
  • Δημητριακά
Επίσης, είναι καλύτερο να καταναλώνεις λευκό ψωμί καθώς τα ολικής άλεσης προϊόντα περιέχουν περισσότερο χαλκό. Όσον αφορά, τα δημητριακά όπως έχω γράψει παραπάνω καλό θα ήταν να αποφεύγονται.


Αστέριος Ματσούκας
Διαιτολόγος-διατροφολόγος




Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10
close button

Κάντε Like: Tlife.gr στο Facebook