“Τι μπορώ να κάνω για να χάσω λίπος κυρίως από την κοιλιά;”

ΕΡΩΤΗΣΗ
Καλημέρα. Είμαι 19 χρονών, ύψος 1,64 και κάπου στα 67 κιλά. Γυμνάζομαι 3-5 φορές την εβδομάδα. Τι μπορώ να κάνω για να χάσω λίπος κυρίως από την κοιλιά;
Μαργαρίτα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Μαργαρίτα,
Σύμφωνα με την εξίσωση Hamwi, το ιδανικό σου βάρος προσδιορίζεται στα 58 κιλά. Όσον αφορά το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις με τη κοιλιά, ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις το λίπος είναι να ακολουθείς μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά, που περιλαμβάνει συστηματικά ψάρι, γιαούρτι, ανάλατους ξηρούς καρπούς, φρούτα, λαχανικά και τρόφιμα ολικής αλέσεως. Μπορείς να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, καθώς περιέχουν πολλές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και καταστέλλουν την όρεξη.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να διατηρούμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο. Η ενυδάτωση θα πρέπει ιδανικά να προέρχεται από νερό ή και από τσάι με βότανα. Το πράσινο τσάι είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα, το οποίο θα σε βοηθήσει πολύ αν το καταναλώνεις σε τακτική βάση. Είναι πλούσιο σε κατεχίνες, μία ένωση η οποία αυξάνει το μεταβολισμό του κοιλιακού λίπους στο σώμα. Καλό θα ήταν αν μπορούσες να αποφύγεις την κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη, το αλκοόλ και το αλάτι.

Φυσικά και η καθημερινή γυμναστική θα σε βοηθήσει πολύ. Το περπάτημα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χάσεις το λίπος στη κοιλιά σε μόνιμη βάση. Βοηθάει στη μείωση του λίπους και βελτιώνει τη συνολική υγεία. Επιπλέον, η άσκηση με βάρη μπορεί να βοηθήσει να αποβληθεί το λίπος της κοιλιάς με την παράλληλη απόκτηση μυών, η οποία αυξάνει το μεταβολισμό. Προσπάθησε λοιπόν να έχεις όσο το δυνατόν υψηλότερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας και τα αποτελέσματα θα έρθουν σύντομα!

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιωάννα Τσόλκα


Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

And More