Η σοκολάτα που ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου!

Εντάξει, δεν είναι μυστικό! Η σοκολάτα μπορεί να κάνει τις δύσκολες μέρες λιγότερο βασανιστικές και περισσότερο ευχάριστες. Μπορεί να σου προσφέρει ενέργεια, να ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σου και να δώσει μια χαρούμενη πινελιά, εκεί που τα βλέπεις όλα μαύρα. Εν ολίγοις, είναι μια γλυκιά και παρήγορη απόλαυση που μπορεί να σου κάνει συντροφιά και να σου αλλάξει έστω και λίγο τη διάθεση.

Η είδηση όμως δεν είναι αυτή ακριβώς! Μια εταιρία με σοκολάτες από τη Λουκέρνη της Ελβετίας και με όνομα “Chocolate with Love”, εφηύρε μια “ειδική” θα λέγαμε σοκολάτα, η οποία ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου και τις κράμπες.

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα The Independent, η συγκεκριμένη σειρά με σοκολάτες ονομάζεται στα Γερμανικά “Frauenmond”, το οποίο σημαίνει “γυναικείο φεγγάρι”. Περιέχει 60% κακάο και 17 ελβετικά βότανα του βουνού που ανακουφίζουν από τις εμμηνορροϊκές κράμπες και πόνους. Αυτές οι ιδιότητες έχουν προέλθει από τη συγκεκριμένη ποικιλία βοτάνων που επιλέχθηκε, καθώς και από τη σεροτίνη που βρέθηκε στο κακάο. Όταν λοιπόν αυτά τα δύο συνδυαστούν έχουν μια κατευναστική επίδραση στον οργανισμό.

Ωστόσο, μέλος της εταιρίας προειδοποίησε ότι η σοκολάτα δεν θα πρέπει να αντιμετωπισθεί ως θεραπεία, ούτε μπορεί να ανταγωνιστεί τα παυσίπονα. Η τιμή της ανέρχεται στα 12,50 ελβετικά φράγκα ανά 100 γραμμάρια (περίπου 11,75 ευρό), κάτι που το κάνει μια αρκετά ακριβή επιλογή όταν πρόκειται για την ανακούφιση από τους πόνους της περιόδου.

Read More

And More