Οι 7 τροφές που πρέπει να συμπεριλάβεις στο πρωινό σου αν θες να αδυνατίσεις!

Ένα από τα μυστικά που έχω μοιραστεί μαζί σου είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις μπορείς να αδυνατίσεις τρώγοντας. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν καταναλώνεις τα λεγόμενα magic foods που επιταχύνουν το μεταβολικό ρυθμό και την καύση λίπους.

Σου έχω παρουσιάσει τα superfoods με αυτές τις ιδιότητες, τις τροφές εποχής που μπορούν να βοηθήσουν το στόχο σου για απώλεια βάρους, μέχρι στιγμής όμως δεν έχω αναφερθεί καθόλου στο πρωινό γεύμα. Κι όμως αγαπητή μου αναγνώστρια, υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείς να καταναλώσεις το πρωί, να σου προσφέρουν όλες τις παραπάνω ιδιότητες που σου ανέφερα και ταυτόχρονα να είσαι χορτάτη. Για πάμε να δούμε μαζί…

Κανέλλα
Έχει την ικανότητα να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να προκαλεί το αίσθημα κορεσμού. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να δώσεις γεύση σε κάθε σου γεύμα, λαμβάνοντας 0 θερμίδες.

Αυγά
Το βραστό αυγό βρίσκεται πρώτο στις πρωινές μας επιλογές. Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχει μόνο 72 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και αν το συνδυάσεις με μια φέτα ψωμί είναι ικανό να σε κρατήσει χορτάτη για πολλές ώρες. Δεν πρέπει να παραλείψουμε και το γεγονός ότι προσφέρει αρκετή ενέργεια στο σώμα μας.


Φρούτα

Μπορείς να τα απολαύσεις με γιαούρτι, μέσα σε smoothies ή με βρώμη. Θα ικανοποιήσουν τη θέλησή σου για κάτι γλυκό και σίγουρα δεν θα σε φορτώσουν με θερμίδες. Τα υψηλά επίπεδα φυτικών ινών θα διατηρήσουν γεμάτο το στομάχι σου για ώρες.


Πράσινο τσάι

Όταν μιλάμε για πρωινό γεύμα, το πράσινο τσάι βγαίνει νικητής. Έχει σαν ικανότητα να αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό και να αποβάλλει το στρες. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ορμόνη που αυξάνεται στο σώμα μας λόγω στρες (κορτιζόλη), συνδέεται άμεσα με την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά.


Ελληνικό γιαούρτι

Είναι η καλύτερη βάση για το πρωινό σου γεύμα. Μπορείς να το συνδυάσεις με μέλι, ξηρούς καρπούς, φρούτα ή βρώμη. Θα σε κρατήσει χορτάτη, θα μειώσει τις ημερήσιες θερμίδες και θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σου. Απλά να είσαι λίγο προσεκτική με τα λιπαρά.



Γάλα αμυγδάλου

Έχει λιγότερες θερμίδες από το ζωικό γάλα, δεν έχει λιπαρά και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Πρόσεξε μην επιλέξεις κάποιο προϊόν που περιέχει ζάχαρη.


Βρώμη

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες που περιέχει θα κάνουν το στομάχι σου να είναι γεμάτο για ώρες και θα σε κρατήσουν μακριά από τα τσιμπολογήματα. Πρόσεξε όμως μην επιλέξεις κάποια συσκευασία που περιέχει κομματάκια σοκολάτας ή φρούτα με ζάχαρη.

Read More

And More