ΔΙΑΙΤΑ: Ένα πρόγραμμα για να διώξεις από την κοιλιά το ενοχλητικό λίπος!

Ο χειμώνας μας αποχαιρέτησε…αλλά δεν πήρε μαζί του όλα τα ενοχλητικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν εκείνες τις κρύες νύχτες. Ξέρεις ποιες εννοώ! Εκείνες τις νύχτες που χάζευες στην τηλεόραση τρώγοντας τα πατατάκια σε συνδυασμό με μια σοκολάτα γάλακτος και ένα αναψυκτικό light (μειώνει τις ενοχές). Δυστυχώς για εμάς όσο εύκολα αποθηκεύτηκε αυτό το ενοχλητικό λίπος, τόσο περισσότερη επιμονή και υπομονή χρειάζεται για να απαλλαγείς. Για όλα όμως υπάρχει λύση. Ακολουθώντας μια εύκολη δίαιτα από το διαιτολόγο – διατροφολόγο Θαλή Παναγιώτου μπορείς να διώξεις το λίπος από τη περιοχή της κοιλιάς, να επανέλθεις στα κιλά που ήσουν και να νιώσεις ξανά αυτοπεποίθηση. Πάμε να δούμε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και από τι απαρτίζεται. Προσοχή όμως! Να είσαι συνεπής με το διατροφολόγιό σου και μην παραμελείς τη γυμναστική σου!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ…
– Μην παραλείπεις γεύματα.

– Κατανάλωνε καθημερινά άφθονες ποσότητες υγρών (τουλάχιστον 8-10 ποτήρια): νερό, χυμοί, τσάι, γάλα χαμηλό σε λιπαρά.

– Μην τρως αργά το βράδυ.

– Περιόρισε την κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών.

– Απόφυγε την προσθήκη ζάχαρης.

– Κατανάλωνε τρόφιμα ολικής αλέσεως ή σικάλεως.

– Απόφυγε αυστηρά τα παρακάτω τρόφιμα: σάλτσες, κρέμα γάλακτος πλήρη σε λιπαρά, τηγανιτά, βούτυρο, γλυκά, έτοιμο φαγητό τύπου fast food.

– Κατανάλωνε καθημερινά 5-7 μερίδες φρούτων και λαχανικών.

– Πίνε καθημερινά 3 ποτήρια πράσινο τσάι.

– Μην παραλείπεις το πρωινό.

– Εκμεταλλεύσου την καλοκαιρία και αύξησε τη φυσική σου δραστηριότητα (μετά τη δουλειά καθημερινά πήγαινε για μισή ώρα περπάτημα ή ποδήλατο).

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More