10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις όταν ακολουθείς συγκεκριμένη διατροφή/δίαιτα

Μπορείς να κάνεις mix and match στα πιάτα που σου προτείνει το διαιτολόγιο ανάλογα με τις επιθυμίες σου ή το χρόνο σου; Είναι “οκ” να παραλείψεις κάποιο γεύμα της ημέρας αν δεν πεινάς; Τι πρέπει να κάνεις όταν βγαίνεις για ποτό ή για φαγητό και είσαι σε δίαιτα; Ερωτήματα που ακολουθούν πάντα ένα πρόγραμμα διατροφής. Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου έχει τον δεκάλογο των tips που θα σε βοηθήσουν να ακολουθήσεις με επιτυχία μια δίαιτα.

Ο δεκάλογος μιας δίαιτας…
Διάβασε τις δέκα συμβουλές της διαιτολόγου και συμβουλέψου τα tips του TLIFE, με αναλυτικά θέματα διατροφής και δίαιτας για ο, τιδήποτε σε απασχολεί γύρω από το θέμα αδυνάτισμα:

1. Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθείς της ημέρες του διαιτολογίου με τη σειρά, αρκεί να ακολουθείς μια συγκεκριμένη μέρα πλήρως (από το πρωί έως βράδυ).

2. Δεν χρειάζεται να μετράς κάθε φορά τα γραμμάρια μιας μερίδας για να διαπιστώσεις αν είναι σωστή. Μπορείς αυτό να το εφαρμόσεις μια φορά και έπειτα να γνωρίζεις «με μια ματιά» σε ποια ποσότητα θα καταλήξετε.

TLIFE Tip: Αν θέλεις να έχεις μια γενική εικόνα για τις προτεινόμενες μερίδες κάνε “κλικ” εδώ

3. Δεν παραλείπεις κανένα γεύμα! Αν δε πεινάς κάποια στιγμή (δεκατιανό ή μεσημεριανό), καταναλώνεις μια μικρότερη ποσότητα από την αναδεικνυόμενη τροφή.

4. Αν είσαι εκτός σπιτιού και δε μπορείς να καταναλώσεις αυτό που αναφέρει η δίαιτα, μπορείς να βάλεις στη τσάντα σου μια μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως ή cream crackers σίκαλης ή χυμό ή ανάλατους ξηρούς καρπούς ή μπισκότα πολυδημητριακών χωρίς ζάχαρη για να μη μείνεις νηστική μέσα στην ημέρα.

TLIFE Tip: Πολλές φορές το πρόβλημα είναι πως δεν μπορείς να μείνεις πιστή στη δίαιτα όσο είσαι στο γραφείο. Κάνε “κλικ” εδώ για να δεις τι μπορείς να κάνεις.

5. Αν δε σου αρέσει μια τροφή, την αντικαθιστάς με μια άλλη της ίδιας ομάδας τροφίμων. Για παράδειγμα αν το μενού προβλέπει σαρδέλα και δεν είσαι φαν, δοκίμασε να ετοιμάσεις κάποιο άλλο ψαράκι.

ΤLIFE Tip: Αν δεν είσαι σίγουρη για το “χέρι” σου στην μαγειρική και πιστεύεις πως ο τρόπος που ετοιμάζεις τα γεύματά σου δεν είναι και ο πιο υγιεινός κάνε “κλικ” εδώ και βρες συμβουλές υγιεινής μαγειρικής.

6. Σε περίπτωση που πεινάς ανάμεσα στα γεύματα προτίμησε την κατανάλωση ωμών λαχανικών, όπως καρότα, αγγούρι, ντομάτα ή ένα μικρό φρούτο, όπως μανταρίνι ή ένα μικρό μήλο. Μπορείς να φας και λίγα αποξηραμένα φρούτα.

ΤLIFE Tip: Είναι το μόνιμο σου παράπονο. Δεν μπορείς να αντισταθείς στους πειρασμούς που βρίσκονται σε απόσταση “βολής”! Έχουμε έξυπνες συμβουλές για να “κόψεις μαχαίρι” τα τσιμπολογήματα. Κάνε “κλικ” εδώ

7. Αν δε σε καλύπτει το κυρίως γεύμα, συνίσταται να καταναλώνεις πρώτα τη σαλάτα και έπειτα τη μερίδα σου. Με αυτό τον τρόπο θα νιώσεις πιο γρήγορα χορτάτη.

8. Όταν προγραμματίζεις έξοδο για δείπνο ακολουθείς κανονικά όλα τα γεύματα της ημέρας, χωρίς να παραλείψεις κανένα και τη βραδινή επιλογή της δίαιτας την αντικαθιστάς με κοτόπουλο ή ψάρι με σαλάτα από το μενού. Κατά προτίμησε κάτι ψητό…

TLIFE Tip: Αν δυσκολεύεσαι να παραγγείλεις κάνε “κλικ” εδώ και πάρε μια ιδέα για πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις σε μια ταβέρνα και σε ποια ποσότητα.

9. Όταν προγραμματίζεις έξοδο για ποτό, προτίμησε 1-2 ποτήρια λευκό ή κόκκινο κρασί ή μπίρα.

TLIFE Tip: Θέλεις να ξέρεις περισσότερο για τις θερμίδες που προσφέρει κάθε ποτό; Διάβασε τα πάντα με ένα “κλικ” εδώ

10. Μπορείς να καταναλώνεις άφθονα μουστάρδα, κρεμμύδι, μαρούλι και σόδα.

Read More

And More