Οι σταρ ορίζουν τις τάσεις της μόδας;

Ποιος κατευθύνει τις τάσεις της μόδας;

Παλιότερα οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας κρατούσαν στα χέρια τους τις τάσεις! Οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές έδιναν τις κατευθυντήριες και οι υπόλοιποι ακολουθούσαν! Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει από τότε! Στο παιχνίδι άρχισαν να μπαίνουν οι σταρ, οι οποίοι πλέον έχουν ενεργό ρόλο στη δημιουργία των trends!

Η πρώτη που κατάλαβε τη δύναμη που κρατούν οι celebrities στα χέρια τους ήταν η Anna Wintour, η διευθύντρια της αμερικάνικης Vogue! Ήταν η πρώτη που τους έβαλε στο εξώφυλλο ενός περιοδικού μόδας προκαλώντας επαγγελματικά προβλήματα στα μοντέλα! Στη συνέχεια ακολούθησαν όλα τα περιοδικά μόδας και βέβαια οι οίκοι οι οποίοι βρήκαν ένα νέο σύμμαχο στην προώθηση των σχεδίων τους.

Ξαφνικά τα εξώφυλλα, οι πρώτες σειρές των fashion show, οι εβδομάδες μόδας και τα editorials γέμισαν με ηθοποιούς και τραγουδίστριες! Η μεγάλη οθόνη υποκλίθηκε στην πασαρέλα και τα μικρόφωνα έγιναν βελόνα και κλωστή! Όλες οι σταρ φυσικά έπρεπε να αποκτήσουν διαστάσεις μοντέλων για να χωρέσουν στη νέα τους επαγγελματική… διαστροφή! Φυσικά η δύναμη του χρήματος μπορούσε να τους πείσει για πολλές θυσίες αφού όλοι οι οίκοι πλέον χρησιμοποιούν συγκεκριμένα πρόσωπα για την προβολή τους! Τόσο στις μεγάλες καμπάνιες αλλά και προσφέροντας αποκλειστικά τις συλλογές τους για τις red carpet εμφανίσεις τους κάθε σταρ έχει συνδυάσει το όνομα του με τους μεγαλύτερους οίκους.

Σε μια δεύτερη ανάγνωση οι μεγαλύτερες εταιρίες έχουν προσλάβει σταρ για να “σχεδιάσουν” ορισμένες συλλογές και να ρίξουν λίγη από τη glamorous χρυσόσκονη του ονόματος τους στις συλλογές! Δες εδώ

Εσύ, μπορείς να βρίσκεις τις πιο hot τάσεις της μόδας όπως παρουσιάζονται από τους αγαπημένους σου σταρ μέσα από τη στήλη “Οι Celebrities Κάνουν ΜΟΔΑ”

Read More

And More