TLife | The female side of life

Πίτα με μοσχαρίσιο κιμά και σπαράγγια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια ιδιαίτερη πίτα χωρίς περιττές θερμίδες και λιπαρά. Για extra γεύση προσθέσαμε μανιτάρια και τυρί.
Θερμίδες: 263/ μερίδα

 

Μέτρια 35 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 220γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1κ. σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 220γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4κ. γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1κ. γλυκού Worcestershire sauce
  • 300γρ. έτοιμη μανιταρόσουπα
  • 220γρ. σπαράγγια με κομμένες άκρες
  • 3/4φλ. μοτσαρέλα τριμμένη με λίγα λιπαρά

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.

  • 2

    Ψέκασε ένα ταψί 33x23 εκατοστά με μαγειρικό σπρέι.

  • 3

    Στρώσε τη ζύμη στο ταψί και γύρισε λίγο τις άκρες για να βγει πιο χοντρό το περίγραμμα.

  • 4

    Ψήσε σκέτη τη ζύμη για 8 λεπτά.

  • 5

    Τοποθέτησε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.

  • 6

    Πρόσθεσε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και μαγείρεψε για 12-15 λεπτά, μέχρι να γίνει ροζ το κρέας.

  • 7

    Στράγγιξε το μείγμα που έχεις στο τηγάνι για να φύγει το περιττό λίπος και επέτρσεψέ το πάλι εκεί.

  • 8

    Συνέχισε να μαγειρεύεις σε χαμηλή θερμοκρασία.

  • 9

    Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, βράσε τα σπαράγγια για 4-6 λεπτά.

  • 10

    Αφαίρεσέ τα από την κατσαρόλα και πρόσθεσέ τα μέσα στον κιμά μαζί με το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, τη σκόνη τσίλι, τη Worcestershire sauce και τη μανιταρόσουπα.

  • 11

    Ρίξε το μείγμα πάνω από την προψημένη ζύμη και πασπάλισε με το τυρί μοτσαρέλα.

  • 12

    Τοποθέτησε μερικά σπαράγγια από πάνω, σαν πλέγμα.

  • 13

    Ψήσε την πίτα για 15 λεπτά και έπειτα αφαίρεσέ τη από το φούρνο.

  • 14

    Κόψε σε 6 κομμάτια και μοίρασε ένα σε κάθε πιάτο.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...