TLife | The female side of life

Κοτόπουλο στη σχάρα με μυρωδικά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συμβάλλει στη μυϊκή ενδυνάμωση, αλλά και στην πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας χάρη στην πρωτεΐνη! Τα μυρωδικά προσφέρουν μία πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών και αιθέριων ελαίων. Αποτελεί ένα θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα και ταυτόχρονα παρέχεται σημαντική προστασία στην καρδιά και τα αγγεία.

Μονάδες Orac 2.250

Εύκολη 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • Χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • Ελάχιστη σκόνη τσίλι
  • 3 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. θρυμματισμένα φυλλαράκια δεντρολίβανου
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βρέχουμε ελαφρώς κάθε φιλέτο και το τοποθετούμε πάνω σε ξύλο κοπής, ανάμεσα σε δύο μεγάλα κομμάτια διαφανούς μεμβράνης

  • 2

    Τα χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι, μέχρι να πλατύνουν και να λεπτύνουν αρκετά. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι.

  • 3

    Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη τσίλι, και από τις δύο πλευρές

  • 4

    Τέλος, τα πασπαλίζουμε με το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μαϊντανό, καλύπτοντας και τις δύο πλευρές

  • 5

    Σκεπάζουμε το ταψάκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά, για να μαριναριστεί ο κοτόπουλο.

  • 6

    Ετοιμάζουμε καυτή θράκα και ψήνουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα προσεκτικά με σπάτουλα

  • 7

    Τα σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντάς τα ελαφρά με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...