TLife | The female side of life

Πολέντα με σύκα και μασκαρπόνε

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφράτη βάση από πολέντα και γάλα και γαρνιτούρα από σύκα, μέλι και τυρί! Απολαυστική πρόταση πρωινού....

Εύκολη 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι  πολέντα
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 4 κ.σ. τυρί μασκαρπόνε
  • 4 μεγάλα σύκα κομμένα σε τέταρτα
  • Για την πολέντα: 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3/4 του φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε το νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε το αλάτι. Πρόσθεσε σιγά, σιγά το καλαμπόκι και χαμήλωσε τη φωτιά. Άφησε την πολέντα να βράσει ώσπου το μείγμα να σφίξει, για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο, ανακατεύοντας να λιώσει

  • 2

    Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάλε το γάλα να πάρει βράση. Ρίξε και την πολέντα και χαμήλωσε τη φωτιά στο σιγανό, ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να γίνει κρεμώδης, περίπου 2 λεπτά. Πρόσθεσε το βούτυρο και λίγο παραπάνω γάλα αν θέλεις

  • 3

    Βάλε το μείγμα σε φορμάκια για μάφιν και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 200oC

  • 4

    Σέρβιρε προσθέτωντας μέλι, τυρί και τα σύκα.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...