TLife | The female side of life

Τοματόπιτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια πίτα γεμάτη γεύση και τραγανή βάση

Εύκολη 1 Ώρα και 30 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 3 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού τυρί έμενταλ τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ανθό αλατιού
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
  • 1/2 φλιτζάνι ελιές καλαμών σε ροδέλες
  • 200 γρ. ρόκα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μια λαδόκολλα, απλώνουμε πάνω τις φέτες το κολοκύθι και το ψήνουμε στον αέρα για 10 λεπτά

  • 2

    Σε ένα δεύτερο ρηχό ταψί στρώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας, αφού αλείψουμε με μαργαρίνη τον πάτο του ταψιού

  • 3

    Συνεχίζουμε βάζοντας άλλα 4-5 φύλλα αλείφοντας τα με μαργαρίνη καλά.

  • 4

    Αφού απλώσουμε το τελευταίο φύλλο, αλείφουμε την επιφάνειά του με τη μουστάρδα και τη μαγιονέζα και πασπαλίζουμε παντού με το τριμμένο τυρί έμενταλ

  • 5

    Από πάνω αραδιάζουμε τα ψημένα κολοκυθάκια και τα καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας

  • 6

    Πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού και τη ρίγανη και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο

  • 7

    Ψήνουμε στους 180oC για 45 λεπτά

  • 8

    Αφου βγάλεις από το φούρνο πρόσθεσε τις ελιές και τη ρόκα

  • 9

    Σερβίρουμε την πίτα ζεστή, κομμένη σε κομμάτια.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...