Ζηλεύεις πολύ; 8 τρόποι να ξεπεράσεις τη ζήλια σου και να σώσεις τη σχέση σου

Ζήλια: το πιο ψυχοφθόρο αίσθημα για τον άνθρωπο. Οι υποψίες βασανίζουν το μυαλό και η λογική ακροβατεί σε ένα λεπτό σχοινί. Ο παραλογισμός κι η υπερβολή τελικά κυριαρχούν με αποτέλεσμα ο έρωτας να αποδυναμώνεται και η σχέση να φθείρεται.

Μπορείς να χαλιναγωγήσεις αυτό το πράσινο τέρας με το όνομα “Ζήλια” και να αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία για πρώτη φορά τις αρνητικές σκέψεις σου; Μπορείς και πρέπει! Γιατί εάν θέλεις να σωθεί η σχέση σου πρέπει να σταματήσεις να τον ζηλεύεις! Και εδώ σου έχω 8 τρόπους για να το κάνεις πράξη…

1. Αναγνώρισε ότι είσαι ζηλιάρα
Πολλές φορές όταν ζηλεύεις, ξεκινάς να λες διάφορες “μπιχτές” ή βρισιές στον σύντροφό σου και δεν του εξηγείς ποιο είναι το πρόβλημά σου. Τι κάνει εκείνη τη στιγμή και σε ενοχλεί… Πες του ευθέως τι είναι αυτό που σε κάνει να ζηλεύεις. Π.χ. “Δεν μου άρεσε που μίλησες σε εκείνη την κοπέλα στο μπαρ. Με έκανε να ζηλέψω και να νιώσω αμήχανα.” Αυτό θα ήταν μια καλή αρχή.

2. Προσπάθησε να δεις τη σχέση σου από τη ματιά ενός φίλου σου
Εάν ήσουν η φίλη σου και άκουγες για την κατάστασή σου πώς θα αντιδρούσες; Θα φρίκαρες ή θα έλεγες ότι όλα αυτά είναι τελείως φυσιολογικά; Κρατώντας μια απόσταση ανάμεσα σε εσένα και τη σχέση σου πάντα σε βοηθάει να δεις τα πράγματα πιο καθαρά και ίσως αυτό σε βοηθήσει την επόμενη φορά από το να πάθεις κρίση ζήλιας χωρίς λόγο… μέσα στο εμπορικό κέντρο.


3. Εστίασε στο πόσο όμορφη είναι η σχέση σου

Τον τσάκωσες να φλερτάρει με μία περαστική κοπέλα. Πριν αρχίσεις να βγάζεις νύχια θυμήσου πως εσείς οι δύο έχετε μια ολόκληρη ιστορία και τόσα κοινά που σας συνδέουν. Όλοι οι άνθρωποι (σχεδόν) φλερτάρουμε! Μερικές φορές και ασυνείδητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε να κάνουμε και κάτι παραπάνω με τον άλλον. Είναι απλά στη φύση μας και σίγουρα το έχεις κάνει και εσύ, για αυτό μην ρίχνεις το μπαλάκι μόνο στο σύντροφό σου! Εστίασε στα θετικά… Focus…

4. Επειδή ζηλεύεις δεν σημαίνει ότι όλα αυτά θα γίνουν στην πραγματικότητα
Το ότι εσύ φαντάζεσαι το αγόρι σου να σε απατάει τις ώρες που δεν είστε μαζί, δεν σημαίνει ότι γίνεται κιόλας! Εάν δεν έχεις αποδείξεις, μην τον κατηγορείς άδικα. Κι αν έχεις υποψίες για κάτι, ρώτησέ τον ευθέως. Μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεως και να φρικάρει αλλά από το να πλάθεις σενάρια με το μυαλό σου, καλύτερα να μιλήσετε ανοιχτά.

5. Σκέψου μήπως υπάρχει κάποιος βαθύτερος λόγος που ζηλεύεις
Πολλές φορές νιώθουμε ζήλια για τον σύντροφό μας για έναν πολύ διαφορετικό λόγο. Επειδή ίσως τελευταία δεν είναι τόσο υποστηρικτικός ή επειδή ξέχασε μια σημαντική προσωπική μας στιγμή. Ή επειδή μας έχει τραυματίσει μια παλιότερη σχέση μας (μας απάτησε, μας είπε ψέματα κτλ). Φυσικά και δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και φυσικά δεν πρέπει να αφήνεις τις φοβίες και τις ανασφάλειες να κυριεύουν το μυαλό σου!

6. Αποδέξου ότι ζηλεύεις και μην αντιδράς αμέσως
Δεν χρειάζεται όποτε ζηλεύεις να το εκδηλώνεις κιόλας. Όταν είσαι νευριασμένη, αρχίζεις και σπας πράγματα; Όχι προφανώς! Απλά το συνειδητοποιείς και προσπαθείς να ξεχαστείς με κάτι άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τη ζήλια. Το αποδέχεσαι εκείνη τη στιγμή και προσπαθείς να ηρεμήσεις.

7. Ξέχνα κάθε παλιά σου προβληματική σχέση
Όπως σου είπα και παραπάνω, μπορεί να ανησυχείς μήπως σε απατήσει το αγόρι σου επειδή έκανε το ίδιο ο πρώην σου. Μπορεί να επηρεάζεσαι επίσης και από διάφορες άλλες κακές σχέσεις τρίτων, όπως της φίλης σου ή των γονιών σου. Καταλαβαίνεις όμως πως όλα αυτά δεν έχουν σχέση με το αγόρι σου. Μην βάζεις όλους τους ανθρώπους στο ίδιο τσουβάλι γιατί δεν είναι δίκαιο ούτε για εσένα ούτε για εκείνον. Και επίσης σκέψου και το άλλο… Υπάρχει κάποιος λόγος που η παλιά σου σχέση δεν κράτησε ενώ αυτή κρατάει ακόμα 😉

8. Πίστεψε με όλη σου την καρδιά ότι αξίζεις κάποιον να σε αγαπά
Πολλές φορές ζηλεύουμε από ανασφάλεια καθαρά δική μας. Επειδή το υποσυνείδητό μας κάνει “πάρτυ” και πιστεύουμε ότι δεν είμαστε “αρκετές” για τον σύντροφό μας, ότι δεν είμαστε άξιες να αγαπηθούμε ή ότι έχουμε πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Όλα αυτά είναι ανοησίες και δεν θα έπρεπε να τα σκέφτεσαι! Μην αφήνεις αυτές τις σκέψεις να σου ρίχνουν το ηθικό και την αυτοπεποίθηση. Το αγόρι σου έχει κάποιο λόγο που είναι μαζί σου. Σίγουρα σε βρίσκει ενδιαφέρουσα, όμορφη και σέξι, οπότε ηρέμησε και μην σκέφτεσαι ότι οι άλλες είναι καλύτερες από εσένα! Αυτοπεποίθηση!

Για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου κάνε κλικ
εδώ και εδώ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. δεν νομιζω να ειναι ολα τοσο ροδινα οσο λενε αν εχεις τους φιλους τ να λενε συνεχειααα οτι θα πανε για μπανιο με αλλες η κατι τετοιαααααα,,,,,που ξερειιις οτι δεν θα γινει τπτ απο αυτα και ας λενε οτι σε πειραζουν με αυτα……καλλη ειναι κ η ζηλειααα σε ξυπναει μερικες φορεςς………!!!!!!!

  2. Ωραια οσα λετε μα υπάρχει μια διαφορά…. Πως να εμπιστευτείς τον άνθρωπο σου ,οταν ξεκινησαμε με ελεύθερη σχέση ,ταυτοχρονα ηταν αλλου χανομασταν μετα παλι μαζι σε ελεύθερη σχεση.. Εξαφανιζεται και μετα απο χρονια χωρις καμια επικοινωνία γυρισε σε μενα για να κανουμε σοβαρη σχεση ,οπως και εγινε για 2 χρόνια τωρα και ξαφνικα μετα απο δυο χρονια παλι απόμακρος…..πφφφφ μηπως παλι θελει να με αφήσει?

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More