Τι αρέσει και τι απεχθάνεται το κάθε ζώδιο; Τι πρέπει να προσέξεις;

Για το κάθε ζώδιο υπάρχουν πράγματα που λατρεύει και πράγματα που βρίσκει ανυπόφορα. Δες ποια είναι αυτά και με τη βοήθεια της αστρολογίας θα ξέρεις πώς θα τα πηγαίνεις ακόμα καλύτερα με τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν.

ΚΡΙΟΣ
Τι του αρέσει: Για τον Κριό, η αποδοχή και ο θαυμασμός των άλλων είναι η ζωή του. Μια ζωή που καλό θα είναι να τροφοδοτείται από αρκετό χρήμα. Θέλει να απολαμβάνει τα πιο “γκουρμέ” εξωτικά φαγητά και τα ακριβότερα κρασιά. Αγαπά τα δώρα που μοιάζουν φτιαγμένα ή διαλεγμένα αποκλειστικά γι’ αυτόν. Στις γυναίκες αρέσουν τα εντυπωσιακά κοσμήματα, ιδίως αν η αξία τους είναι αντίστοιχη της λάμψης τους.

Τι απεχθάνεται: Του τη σπάει να τον αγνοούν ή να τον περιφρονούν και επίσης να μην τον βάζουν πρώτο στη σειρά -οποιαδήποτε σειρά, ακόμα και να μην αναφέρουν πρώτο το όνομά του. Δεν του αρέσει καθόλου, όταν κάποιος τα καταφέρνει σε κάτι καλύτερα από τον ίδιο. Εκνευρίζεται όταν πεινάει ή του σερβίρουν άνοστα φαγητά. Τον ενοχλούν τα παλιά και φθαρμένα πράγματα.

ΤΑΥΡΟΣ
Τι του αρέσει: Ο Ταύρος αγαπά τις αισθησιακές απολαύσεις κάθε είδους. Θέλει οι επιφάνειες που αγγίζει να είναι απαλές. Του αρέσει να έχει αρκετά λεφτά στην τράπεζα και να απολαμβάνει ένα καλό επίπεδο οικονομικής ασφάλειας. Δεν του αρκεί να φάει ένα ωραίο γεύμα, αλλά θέλει επιπλέον να το απολαύσει σε μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και πολυτέλειας. Τα δώρα που θα του χαρίσουν τα θέλει να είναι αξίας και προσεγμένα στην παρουσίασή τους.

Τι απεχθάνεται: Τον εκνευρίζει όταν του επιβάλλονται αλλαγές για τις οποίες δεν βρίσκει το λόγο. Τον ενοχλεί να τον διακόπτουν ή τον εμποδίζουν, ενώ κάνει μια δουλειά, με τον τρόπο που θέλει να την κάνει. Θυμώνει αν του χαλάνε τη ρουτίνα της καθημερινότητάς του. Επίσης δεν του αρέσει να κοιμάται σε άλλο κρεβάτι από το δικό του.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Τι του αρέσει: Ο Δίδυμος απολαμβάνει να βρίσκεται με κόσμο, να κυκλοφορεί, να ταξιδεύει. Θέλει να μιλάει και να επικοινωνεί συνέχεια, πρόσωπο με πρόσωπο, από το τηλέφωνο ή με γραπτά μηνύματα. Του αρέσει στις συζητήσεις να παίρνει ακραίες θέσεις, έτσι για να γίνεται κουβέντα. Θέλει να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα και μόλις αποφασίζει κάτι, να το βάζει σε εφαρμογή χωρίς χρονοτριβή. Τρελαίνεται για κάθε είδους καινούργια γκάτζετ.

Τι απεχθάνεται:
Δεν του αρέσει καθόλου να χάνει, ακόμα κι αν είναι ένα απλό παιχνίδι της πλάκας. Του τη σπάει άμα δεν καταλαβαίνει ακριβώς και σε βάθος τι συμβαίνει γύρω του. Δεν θέλει να τον αναγκάζουν να δεσμεύεται με συμφωνίες. Θυμώνει όταν χάνει χρόνο ή τον έχουν να περιμένει. Εκνευρίζεται αν πρέπει να ασχοληθεί με ένα και μοναδικό πράγμα για πολλή ώρα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Τι του αρέσει: Ο Καρκίνος εκτιμά ιδιαίτερα τους ανθρώπους που βάζουν σε πρώτη θέση την οικογένεια, καθώς και όσους δείχνουν συμπάθεια στη μαμά του. Του αρέσει η Ιστορία. Αγαπά την καλή κουζίνα, ιδίως αν μπορεί να την απολαύσει σε μια ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα. Δίνει μεγάλη σημασία σε επετείους και μικροδωράκια που τις συνοδεύουν, ανθοδέσμες, καρτούλες και άλλα παρόμοια. Θέλει να δουλεύει σε ένα περιβάλλον χωρίς εντάσεις.

Τι απεχθάνεται: Το χειρότερό του είναι να πρέπει να αντιμετωπίσει μια κρίση, χωρίς καμιά βοήθεια από συγγενείς ή φίλους. Του τη σπάει αν κάποιος δείξει να μην εκτιμά τη μαγειρική του και γενικά τις οικοκυρικές του ικανότητες. Θυμώνει με όσους ξεχνούν τις κάθε είδους επετείους, γιορτές, γενέθλια κλπ. Δυσανασχετεί, αν τον υποχρεώνουν να πάρει μέρος σε συζητήσεις που δεν τον ενδιαφέρουν.

ΛΕΩΝ
Τι του αρέσει: Για το Λέοντα, η καλύτερή του είναι να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μιας ομάδας ανθρώπων. Του αρέσουν τα κομπλιμέντα, με την προϋπόθεση να είναι (ή τουλάχιστον να φαίνονται) ειλικρινή. Αγαπά γενικά όλες τις δραστηριότητες που του φέρνουν απόλαυση αλλά και οτιδήποτε έχει να κάνει με κίνηση ή άθληση. Θέλει την καλοπέραση στο φαγητό, το ντύσιμο, το περιβάλλον. Έχει μεγάλη συμπάθεια στα παιδιά αλλά και στα ζωάκια.

Τι απεχθάνεται: Εξοργίζεται αν οι άλλοι τον αγνοούν, τον παραμερίζουν ή, το χειρότερο, κάνουν πλάκα σε βάρος του. Δεν δέχεται εύκολα την απόρριψη μιας ιδέας ή πρότασής του. Θυμώνει με την ατιμία και την εξαπάτηση. Δυσανασχετεί έντονα, αν τον περιορίζουν σε ένα χώρο ή σε μια δραστηριότητα, που δεν βάζει σε κίνηση το σώμα του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Τι του αρέσει: Ο Παρθένος θέλει να οργανώνει τη ζωή του και τρελαίνεται να φτιάχνει λίστες προτεραιοτήτων. Αγαπά τα κάθε είδους μαθήματα και σεμινάρια αυτό-βελτίωσης. Του αρέσει να βοηθά τους άλλους, αλλά και να περιποιείται τον εαυτό του, ώστε να είναι πάντα καθαρός και καλοντυμένος. Ο πιο αγαπημένος χώρος του είναι το μπάνιο του, που περιέχει ένα πλήρως εξοπλισμένο ντουλαπάκι με φάρμακα και μια συλλογή από αρωματικά σαπούνια.

Τι απεχθάνεται: Του τη σπάει η πολυκοσμία και η φασαρία. Δεν αντέχει τους ανθρώπους που είναι αγενείς και επιπλέον χρησιμοποιούν χυδαία γλώσσα. Ούτε κι εκείνους που γκρινιάζουν διαρκώς. Μισεί την εξαπάτηση. Εκνευρίζεται όταν ανατρέπεται ο προγραμματισμός του και όταν είναι αναγκασμένος να κάθεται για πολλή ώρα, χωρίς να κάνει κάτι παραγωγικό. Δεν μπορεί τη βρωμιά και την ακαταστασία.

ΖΥΓΟΣ
Τι του αρέσει: Ο Ζυγός αγαπά το όμορφο περιβάλλον, και ακόμα καλύτερα αν μέσα σε αυτό υπάρχουν ενδιαφέροντες άνθρωποι. Του αρέσουν οι ήρεμες συζητήσεις, όπως και οι κολακείες. Θέλει να είναι χρήσιμος στους άλλους, αλλά και να του κάνουν διάφορες εξυπηρετήσεις και εκείνοι. Νιώθει πολύ ωραία όταν του προσφέρουν λουλούδια, και μάλιστα συνοδευμένα από ένα καλογραμμένο σημείωμα. Λατρεύει το καλόγουστο, ποιοτικό ντύσιμο.

Τι απεχθάνεται: Αισθάνεται πολύ ενοχλημένος, αν βρεθεί μπλεγμένος σε έντονες διαφωνίες και τσακωμούς. Δυσανασχετεί στα άσχημα ή εκνευριστικά περιβάλλοντα και καταστάσεις. Πιέζεται πολύ αν τον ζορίζουν να πάρει μια απόφαση, ιδίως αν από αυτήν εξαρτώνται ζητήματα ζωής. Εκνευρίζεται όταν του ρίχνουν την αποκλειστική ευθύνη για τα τυχόν προβλήματά του. Επίσης αγανακτεί, αν επικρίνουν τη σχέση του ή κάτι άλλο που κάνει στη ζωή του.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Τι του αρέσει: Ο Σκορπιός λατρεύει τα μυστήρια, είτε να τα αποκαλύπτει είτε να τα δημιουργεί. Θέλει να τον αναγνωρίζουν σαν τον καλύτερο όλων, σε οτιδήποτε ασχολείται. Ζει για να μάχεται και του αρέσει να επιστρατεύει όλες του τις δυνάμεις, για να πραγματοποιήσει μια καλή ιδέα ή για να ικανοποιήσει ένα έντονο πάθος του. Θέλει να είναι πάντα ο νικητής και, προκειμένου να επιτύχει, δεν διστάζει μπροστά σε οποιοδήποτε τίμημα.

Τι απεχθάνεται: Τον ενοχλούν οι άνθρωποι που του κάνουν αδιάκριτες ερωτήσεις για προσωπικά θέματα, ιδίως αν πρόκειται για καινούριες γνωριμίες. Επίσης τον εκνευρίζει η αίσθηση ότι οι άλλοι τον παρακολουθούν και τον αναλύουν. Ενοχλείται όταν δεν ξέρει αν μπορεί να εμπιστευθεί κάποιον. Επίσης τσατίζεται όταν κάποιος άλλος γνωρίζει για ένα θέμα περισσότερα από τον ίδιο.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Τι του αρέσει: Θέλει να αισθάνεται πως έχει απεριόριστη ελευθερία. Του αρέσει να βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση και να αλλάζει παραστάσεις. Τρελαίνεται για τα πάρτι όπου μπορεί να γνωρίσει ενδιαφέροντες ανθρώπους, ιδιαίτερα μάλιστα αν μπορεί και να φλερτάρει απεριόριστα. Γοητεύεται από τις ασυνήθιστες ιδέες. Αγαπά τον τζόγο κάθε είδους. Του αρέσει η ποικιλία και η πρωτοτυπία στο φαγητό, όπως και να δοκιμάζει καινούρια πράγματα.

Τι απεχθάνεται: Δυσανασχετεί όταν τα πράγματα γίνονται υπερβολικά προβλέψιμα, ρουτινιάρικα και ασφαλή. Τον ενοχλεί πολύ το να μπλέξει με ευθύνες και υποχρεώσεις που περιορίζουν την ελευθερία του. Όπως και ενοχλείται, αν αναγκαστεί να δώσει υποσχέσεις που δεν είναι βέβαιος ότι μπορεί να τηρήσει. Παρόλο που δεν δίνει μεγάλη σημασία στη γνώμη των άλλων, το να αμφισβητηθεί άδικα η τιμιότητά του, τον εξοργίζει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Τι του αρέσει: Ο Αιγόκερως θέλει να έχει κάποιο χρόνο αποκλειστικά για τον εαυτό του. Λατρεύει να αναλαμβάνει ευθύνες και δουλειές γενικά. Αγαπά το σπίτι και την οικογένεια, από την οποία θέλει να παίρνει αγάπη και υποστήριξη. Προτιμά τα καλομαγειρεμένα, αλλά απλά φαγητά. Του αρέσουν οι αντίκες, η Ιστορία και τα καλά βιβλία. Εκτιμά τα προσεκτικά διαλεγμένα δώρα, καθώς και τα κοσμήματα. Επίσης θα ήθελε να είναι μέλος σε ένα κλαμπ για λίγους.

Τι απεχθάνεται: Δεν του αρέσει καθόλου να τον πιέζουν. Εκνευρίζεται όταν τον πειράζουν ή τον φέρνουν σε δύσκολη θέση μπροστά σε κόσμο, ακόμα και καλοπροαίρετα. Δυσανασχετεί αν τον κάνουν να νιώσει ανίκανος ή άχρηστος. Μισεί τις εκπλήξεις, ακόμα και τις ευχάριστες. Δεν αντέχει τη μοναξιά. Τον ενοχλεί η κάθε είδους αταξία και ακαταστασία.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Τι του αρέσει: Θέλει τη φήμη και την αναγνώριση από τους άλλους. Αγαπά τα όνειρα, τα οράματα και τη μαγεία μέσα στην καθημερινότητα. Αγαπημένη του ενασχόληση είναι να συλλογίζεται νέους σκοπούς και τρόπους δράσης. Στη συνέχεια του αρέσει να το παίζει “αρχηγός”, καθοδηγώντας τους άλλους, ώστε να τους υλοποιήσουν. Τρελαίνεται να γνωρίζει εκκεντρικούς και γενικά διαφορετικούς ανθρώπους. Χαίρεται όταν διαπιστώνει πως καταφέρνει να ζει έξω από το “σύστημα”.

Τι απεχθάνεται: Δεν αντέχει τις πολλές εκδηλώσεις συναισθηματισμού και τις οικειότητες. Του τη σπάει όταν οι άλλοι τον θεωρούν ως δεδομένο στη ζωή τους. Δεν του αρέσουν τα άτομα που κάνουν επίδειξη, ιδίως με υπερβολές και σπατάλες. Σιχαίνεται τη βία και την επιβολή της εξουσίας. Τον ενοχλεί αν πρέπει να δανείσει ή να δανειστεί χρήματα.

ΙΧΘΕΙΣ
Τι του αρέσει: Ο Ιχθύς θέλει να τον αφήνουν στην ησυχία του να σκέφτεται τα δικά του, δηλαδή να ονειροπολεί ατελείωτα. Αγαπά τα ρομαντικά σκηνικά με κεριά, μουσικές και αρώματα, τα ηλιοβασιλέματα στην αμμουδιά, τις τοποθεσίες με όμορφη θέα. Του αρέσει ό,τι έχει σχέση με νερό: σιντριβάνια, λιμνούλες, καταρράκτες. Ακόμα και στο φαγητό, τα θαλασσινά είναι η πρώτη του προτίμηση -και να συνοδεύονται από σαμπάνια. Του αρέσει να υπάρχουν γύρω του άνθρωποι που να τον αγαπούν και να τον χρειάζονται.

Τι απεχθάνεται: Του τη σπάει όταν του λένε να μην ονειροβατεί και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Τον ενοχλούν τα μέρη με πολυκοσμία, ένταση και φασαρία. Δυσανασχετεί με τη θεσμοθετημένη εξουσία, που τον αναγκάζει να συμπεριφέρεται με συγκεκριμένο τρόπο. Εκνευρίζεται όταν τα προσωπικά του γίνονται γνωστά στους ακατάλληλους ανθρώπους.

Read More

And More