Γυναίκες σε απόγνωση: Ποια είναι τα σημάδια…

“Απεγνωσμένη”. Κακόηχη λέξη, που καμία δεν θέλει να ειπωθεί ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός για εκείνη. Έλα όμως που μερικές φορές δεν το καταλαβαίνουμε. Η ψυχοθεραπεύτρια Ελπίδα Παναγιωτουνάκου καταγράφει τα σημάδια που πρέπει να μας ανησυχήσουν. Ο λόγος σε εκείνη…

Η απόγνωση αποτελεί κακό σύμβουλο και οδηγεί στην υιοθέτηση κακών πρακτικών από τους συντρόφους. Η γυναίκα που απεγνωσμένα θέλει να κάνει σχέση στη ζωή της, συνήθως καταλήγει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Αν και πολλές φορές δεν καθίσταται αντιληπτό από την ίδια, γίνεται απωθητική για τον άντρα, είτε γιατί δείχνει υπερβολικά διαθέσιμη, είτε γιατί χάνει την προσωπικότητά της στην προσπάθειά της να γίνει αποδεκτή από τους άλλους.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ
1. Θέλει να βρίσκεται διαρκώς σε σχέση. Η γυναίκα σε απόγνωση χρειάζεται διαρκώς έναν άντρα δίπλα της με αποτέλεσμα να βγαίνει αδιάκριτα με τον οποιονδήποτε, ακόμα και με κάποιον που δεν της αξίζει. Δεν είναι επιλεκτική και δεν υπολογίζει τυχόν άσχημες συμπεριφορές του.

2. Έχει προδιαγεγραμμένο στο μυαλό της το μέλλον. Τα πάντα είναι προγραμματισμένα για εκείνη, από το επόμενο ραντεβού στο κομμωτήριο, έως το είδος της μπομπονιέρας του υποθετικού γάμου της, με αποτέλεσμα να προσπαθεί να ενσωματώσει τον εκάστοτε σύντροφό της στα συγκεκριμένα αυτά σχέδια.

3. Κάνει το “επόμενο βήμα” μέσα στη σχέση πολύ γρήγορα. Καθώς η γυναίκα σε απόγνωση λειτουργεί βάσει χρονοδιαγράμματος, συμπεριφέρεται από τον πρώτο μήνα της σχέσης σαν να ήταν ο πρώτος χρόνος. Λέει αμέσως “σ’αγαπώ”, επιδιώκει την συγκατοίκηση, θέλει να τα κάνει όλα μαζί με τον σύντροφό της ακόμα και μετά τα πρώτα ραντεβού.

4. Πιέζει για γάμο. Από την αρχή της σχέσης συζητάει τον γάμο, ακόμα και αν ο σύντροφός της δεν πληροί τα κριτήρια που πραγματικά θα επιθυμούσε.

5. Δείχνει υπερβολικά διαθέσιμη. Η γυναίκα σε απόγνωση θα κάνει οτιδήποτε προκειμένου να βγει ραντεβού. Στην προσπάθειά της να φανεί άνετη και ανεξάρτητη, δημιουργεί την εικόνα πως δεν την νοιάζει εάν συνάπτει ελεύθερες σχέσεις, δίχως δέσμευση, ενώ στην πραγματικότητα αποζητά ακριβώς το αντίθετο. Αλλάζει το πρόγραμμά της προκειμένου να βγει ραντεβού με όποιον της το ζητάει, στέλνει πολλά μηνύματα και τον παίρνει διαρκώς τηλέφωνο τόσο από την αρχή της γνωριμίας τους, όσο και ανεξάρτητα από το εάν εκείνος απαντάει άμεσα ή όχι.

6. Τραβάει τα βλέμματα με το προκλητικό ντύσιμό της. Η γυναίκα σε απόγνωση χρησιμοποιεί το σώμα της για να τραβήξει την προσοχή και να νιώσει ποθητή και αποδεκτή.

7. Προσκολλάται με εμμονή σε αυτόν που της αρέσει. Η γυναίκα σε απόγνωση μπορεί να οδηγηθεί σε ακραίες αντιδράσεις, όπως στο να καταδιώκει και να παρακολουθεί τον άντρα που της αρέσει, ακόμα και όταν η αρχική γνωριμία δεν προχώρησε ποτέ σε σχέση.

8. Γίνεται φερέφωνο του συντρόφου της. Συμφωνεί μαζί του στο καθετί σαν να μην έχει δική της άποψη. Υιοθετεί τις απόψεις τα χόμπι, τις παρέες του. Η ζωή του, γίνεται και δική της. Εξαιτίας του φόβου πως θα την εγκαταλείψει μετατρέπεται σε μια γυναίκα δίχως προσωπική άποψη, ιδεολογία ή ενδιαφέροντα.

9. Συγχωρεί εύκολα. Δικαιολογεί τον σύντροφό της, ότι κι αν κάνει. Υποτιμά και βάζει τον εαυτό της σε δεύτερη μοίρα, μόνο και μόνο για να μην την αφήσει.

10. Αναζητά την επιβεβαίωση. Η γυναίκα σε απόγνωση στηρίζεται στη γνώμη και τα σχόλια του συντρόφου της και πιστεύει ότι της λέει, δίχως να φιλτράρει τα λεγόμενά του.

Η γυναίκα, αποζητώντας την αγάπη και τη συντροφικότητα, μπορεί να γίνει πολύ ευάλωτη και ευκολόπιστη, κάνοντας τους άντρες να πιστεύουν πως αξίζει πολύ λιγότερα από αυτό που πραγματικά είναι.

Ανόρθωσε το ανάστημά σου, αγκάλιασε τον εαυτό σου και διεκδίκησε αξιοπρεπώς αυτό που σου αξίζει, δίχως άγχος. Γίνε η γυναίκα που οι άντρες θα εκτιμούν και θα υπολογίζουν και ο πρίγκιπας θα έρθει με κάποιον τρόπο…ακόμα και με ωτοστόπ!

Read More

And More