ΠΕΣ ΤΟΥ… 6 φράσεις που είναι πιο δυνατές και από το “σ’ αγαπώ”!

“Σ’ αγαπώ”! Σου αρέσει να το ακούς. Σου αρέσει και να το λες. Και μερικές φορές μάλιστα νιώθεις ότι δεν σου αρκεί, ψάχνεις για μια λέξη πιο ισχυρή. Το μυστικό βρίσκεται ανάμεσά μας, αλλά δεν το είχαμε φανταστεί. Κι όμως! Υπάρχουν φράσεις, γνωστές, κοινές, συνηθισμένες, που απλά δεν έχουμε συλλογιστεί ότι είναι πολύ ισχυρές. Πριν τις πεις και τσεκάρεις τη -δοκιμασμένη- δυναμική τους, φαντάσου το αντίθετο: να της ακούς εσύ από το σύντροφό σου!

Η ψυχοθεραπεύτρια, Μαρίνα Μόσχα, γράφει σήμερα αυτές τις έξι μαγικές φράσεις που κρύβουν τεράστια δύναμη και θα “λειτουργήσουν” θετικά αν της πεις στο σύντροφό σου. Ναι, σαν το “σ’ αγαπώ” δεν έχει, αλλά και για σκέψου… Πώς θα ένιωθες, πως θα αντιδρούσες αν ο σύντροφός σου έλεγε “σε ευχαριστώ” για όλα όσα του έχεις προσφέρει, που υπάρχεις στη ζωή του, που τον κάνεις ευτυχισμένο; Πόσο χαρά θα σου έδινε αν δήλωνε την ευγνωμοσύνη του που υπάρχεις…

ΟΙ ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ
1. “Σ’ ευχαριστώ”
Τι πιο όμορφο από το να εκφράζεις την ευγνωμοσύνη σου σε εκείνον που σου πρόσφερε αυτό που είχες ανάγκη; Έχεις σκεφτεί πως έτσι του μεταφέρεις μια θετική ενέργεια, ενώ παράλληλα του δείχνεις και πόσο σημαντικός είναι για σένα; Επιπλέον, δίνεις και το καλό παράδειγμα, μαθαίνοντας ή ενισχύοντας τις δύο αυτές μαγικές λεξούλες.

2. “Μπορείς να το κάνεις!”
Πόσο σημαντικό αλήθεια, να δείχνεις την εμπιστοσύνη σου και να αφήνεις το χώρο στον άλλο να τη χτίσει; Το να εκφράσεις την πίστη και την εμπιστοσύνη σου στον άνθρωπό σου, να τον ενθαρρύνεις και να του δείξεις πως είσαι δίπλα του, είναι η μεγαλύτερη ένδειξη αγάπης.

3. “Αγαπάω τον εαυτό μου”
Αν δεν αγαπήσω εμένα, πως θα μάθω να αγαπώ και εσένα; Μια φράση με μεγάλη αξία για εμάς τους ίδιους, μία φράση που εύκολα παρεξηγείται, καθώς οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μάθει να λειτουργούμε εγωιστικά! Όχι, δεν μιλάμε λοιπόν για τη ναρκισσιστική προβολή του “Εγώ” μας, αλλά για τη γνήσια αγάπη προς τον εαυτό μας!

4. “Ό,τι έγινε, έγινε”
Ναι έχεις κάνει λάθη, είναι σημαντικό να τα αναγνωρίζεις, να μαθαίνεις από αυτά, όμως μην εγκλωβίζεσαι σε αυτά. Ό,τι έγινε, έγινε. Πάμε παρακάτω τώρα.

5. “Συγγνώμη”
Σε συνέχεια της αναγνώρισης των λαθών σου… Ένας τρόπος να δείξεις πως δεν μένεις εγωιστικά και ανώριμα σαν παιδί επιμένοντας πως εσύ έχεις πάντα δίκιο.

6. “Σε συγχωρώ”
Όταν ζητάς συγνώμη, θα πρέπει να είσαι σε θέση και να δώσεις συγχώρεση σε εκείνους που έκαναν λάθη απέναντί σου. Η συγχώρεση είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της ανθρωπότητας και της θρησκείας.

/

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

Read More

And More