Μήπως είσαι κολλημένη ακόμα με τον πρώην σου;

Χώρισες. Έχει περάσει καιρός, αλλά δυσκολεύεσαι να προχωρήσεις τη ζωή σου. Το μυαλό σου έχει κολλήσει σε εκείνον, τον πρώην. Νιώθεις ότι δεν μπορείς να τον ξεπεράσεις παρόλες τις προσπάθειες που έχεις κάνει.

Αρχίζεις να πιστεύεις, για να μην σου πω ότι το έχεις πιστέψει ήδη, πως πρόκειται για τον άντρα της ζωής σου. Ξεχνάς τους λόγους που σας οδήγησαν στο χωρισμό ή ωραιοποιείς τις καταστάσεις -έχοντας μια απόσταση πια- ξεχνάς όσα σε ενοχλούσαν και ξαφνικά όλα τα δικαιολογείς και όλα τα βλέπεις ομορφότερα σε εκείνον.
Συμβαίνει σε πολλές γυναίκες. Πολλά κορίτσια έχουν πατήσει ένα “pause” στη ζωή τους και παραμένουν κολλημένες στο πριν, στον πρώην, στο παρελθόν. Τι συμβαίνει;
“Συνήθως μένουμε κολλημένες με πρώην επειδή οι νυν δεν μας ικανοποιούν αρκετά ή γιατί δεν έχουμε βρει αυτό που θέλαμε. Ή γιατί θεωρούμε ότι αφήσαμε μια καλή εικόνα ή δεν ολοκληρώσαμε τον κύκλο της σχέσης και για αυτό μένουμε κολλημένες… Είτε για να επανορθώσουμε είτε για να διορθώσουμε είτε για να ολοκληρώσουμε, έστω και στη φαντασία μας” εξηγεί η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.
Τι να κάνεις για να ξεκολλήσεις…
Η κ.Μαυράκη σου δίνει μερικές συμβουλές ώστε να μπορέσεις να ξεφύγεις από την κατάσταση και να προχωρήσεις τη ζωή σου παρακάτω.
-Να θεωρήσεις ότι το παρελθόν είναι παρελθόν. Η μόνη βεβαιότητα που έχουμε είναι το σήμερα, αυτό μόνο υπάρχει. Το παρελθόν έχει τελειώσει. Για το μέλλον κανείς δεν είναι βέβαιος, για τίποτα. Αφού λοιπόν ζούμε στο παρόν να κοιτάξεις να καλυφθείς από μια σχέση ή τη σχέση που έχεις κάνει ή μια νέα σχέση που να έχει όλα τα καλά που θέλεις και κανένα από τα κακά που έκανε την προηγούμενη να διαλυθεί.
-Πρέπει να βάλεις τις παλιές αγάπες στα κουτάκια τους και να τις αποθηκεύσεις σε κάποιο ράφι στον “παράδεισο” που λέει και το τραγούδι: “οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο”.
-Να έχεις την ωριμότητα να δεχθείς πως ό, τι τελειώνει, τελειώνει και να μην κάνεις διαρκώς στροφές προς τα πίσω γιατί έτσι δεν θα μπορέσεις να προχωρήσεις ποτέ προς τα εμπρός. Δες τη ζωή σου σαν ένα αυτοκίνητο. Το μέλλον βρίσκεται μπροστά και το παρελθόν πίσω. Αν κοιτάς συνεχώς το καθρεφτάκι -προς το παρελθόν- θα τρακάρεις σίγουρα.
Σεξ με πρώην;
Είναι κι αυτό, μέσα στο παραπάνω concept… Το να βρεθείς στο κρεβάτι με τον πρώην για κάποιες είναι απαγορευτικό, για κάποιες άλλες σχεδόν “φυσιολογικό”. Υπάρχουν αρκετές γυναίκες που δεν το θεωρούν καν “θέμα” προς συζήτηση το σεξ με τον πρώην. Δεν είναι; Δεν κρύβει τίποτα πίσω του;
Σύμφωνα με την ψυχολόγο, κάτι σημαίνει όλο αυτό… Υπάρχει πάντα ένα “γιατί” πίσω από κάθε πράξη μας. Στην περίπτωση αυτή, οι λόγοι που κάνουμε σεξ με τον πρώην μας είναι…
“Είτε γιατί δεν μπορούμε να πούμε όχι προς χάριν του παλιού καιρου, είτε γιατί δεν τον έχουμε ξεπεράσει, είτε γιατί ευελπιστούμε ότι θα τον κάνουμε στο τέλος να “συρθεί” στα πόδια μας και να αναγνωρίσει ότι είχε τον παράδεισο και τελικά τον έχασε στη σχέση που είχε μαζί μας και να ανεβάσουμε την αυτοεκτίμησή μας με αυτόν τον τρόπο” σημειώνει η Χρυσούλα Μαυράκη.
Όπως καταλαβαίνεις, το να κάνεις σεξ, το να σκέφτεσαι, το να ασχολείσαι ακόμα με τον πρώην σου δείχνει πως δεν έχεις προχωρήσει. Δείχνει πως έχεις παραμείνει για διάφορους λόγους στο παρελθόν κι αυτό δεν είναι καλό. Το παρόν είναι το ζητούμενο με στόχο το μέλλον. Κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάς.

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Και αν όμως όντως ο πρώην είναι τελικά ο άντρας της ζωής μας; Πώς θα μπορούσαμε να το καταλάβουμε αυτό;

  2. Αμα είναι ο άντρας της ζωής σου ο ‘πρώην’ τότε γιατί σε άφησε annie ?

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More