Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις να αγαπάς με το σωστό τρόπο; Ο σύντροφός σου το καταλαβαίνει;

Τον αγαπούσες, έκανες ό,τι περνάει από το χέρι σου, τον φρόντιζες, αλλά τελικά χωρίσατε. Τελικά, τι συμβαίνει; Δεν φτάνει η αγάπη για να συνυπάρξουν δύο άνθρωποι ή κάτι άλλο συμβαίνει. Η Μάρεα Λαουτάρη, Life & Relationship Coach, Strategic Interventionist, MA in Communications μας βοηθάει να καταλάβουμε τι πηγαίνει στραβά όταν υπάρχει αγάπη, αλλά…

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει «Μα τον αγαπούσα, του τα έδωσα όλα, όμως τελικά χωρίσαμε!» και κουνάμε το κεφάλι καταφατικά εφόσον το έχουμε βιώσει και εμείς.
Τι συμβαίνει λοιπόν όταν του δίνετε όλη την αγάπη σας και όμως η σχέση καταρρέει; Τελικά η αγάπη δεν είναι αρκετή;

Ο τρόπος που αγαπάς!
Εκείνο που συμβαίνει δεν είναι ότι δεν αγαπάτε αρκετά αλλά ότι δίνετε την αγάπη σας με λανθασμένο τρόπο. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι σχέσεις χαλάνε όταν οι ανάγκες των συντρόφων δεν ικανοποιούνται με τον τρόπο που οι ίδιοι επιθυμούν. Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν ο σύντροφός σας δεν αντιλαμβάνεται πάντα την αγάπη σας μέσω όλων εκείνων που κάνετε για χάρη του, αλλά τις περισσότερες φορές θεωρεί ότι το κάνετε γιατί έτσι είστε εσείς!

Ρώτησε τον σύντροφό σου…
Ο πιο εύκολος και σίγουρος τρόπος για να ξεκαθαρίσετε και να κατανοήσετε με ποιον τρόπο αισθάνεται αγάπη ο σύντροφός σας είναι να θέσετε ανοιχτά το ερώτημα: «Πες μου πως θέλεις να αγαπιέσαι;»
Δηλαδή ρωτάμε τον σύντροφό μας με ποιον τρόπο αντιλαμβάνεται ότι κάτι που κάνουμε είναι επειδή τον αγαπάμε. Θα διαπιστώσετε ότι εκείνα που θα σας πει είναι πιθανόν πιο απλά ή πολύ διαφορετικά από ό,τι είχατε στο μυαλό σας.

Για παράδειγμα, εάν μαγειρεύετε καθημερινά ώστε να του δείξετε την αγάπη σας μέσω του φαγητού επειδή οι γιαγιάδες μας έλεγαν ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι, είναι πιθανόν να διαπιστώσετε ότι ο σύντροφός σας δεν το εισπράττει ως δείγμα της αγάπης σας για εκείνον, αλλά γιατί σας αρέσει το φαγητό!

Για να μην υπάρχουν λοιπόν παρεξηγήσεις στο θέμα της αγάπης, το πιο απλό είναι να θέσετε την ερώτηση ξεκάθαρα και ευγενικά και να ακούσετε με ανοιχτό μυαλό τι σας λέει ο άλλος ώστε να διοχετεύσετε την ενέργεια της αγάπης στο σωστό δρόμο και με τον σωστό τρόπο! Είναι εξίσου σημαντικό να κάνετε εκείνο που σας υποδεικνύει ακριβώς με τον τρόπο που το θέλει, και όχι προσαρμοσμένο στα δικά σας γούστα ή με τον δικό σας τρόπο!
Σε αυτή την περίπτωση θα είστε βέβαιες ότι όχι μόνο τον αγαπάτε, αλλά και εκείνος το αντιλαμβάνεται και το απολαμβάνει!

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Δεν θα συμφωνήσω με το άρθρο της κας Λαουτάρη.
    Δηλαδή εάν ο σύντροφος ή η σύντροφος αντίστοιχα καταλαβαίνει την αγάπη που του δείχνει το άλλο του μισό, π.χ. μόνο κάνοντας του δώρα κάθε τρεις και λίγο χωρίς να υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, σημαίνει ότι πρέπει να προσαρμοστεί η αγάπη σε αυτό το μοτίβο? άρα υπάρχει ιδιοτέλεια κι έχω συγκεκριμένο παράδειγμα για αυτό και αν μπορούσα θα το ανέλυα περισσότερο.
    Αυτό που έχω να πω είναι ότι όταν αγαπάμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ, δεχόμαστε τον άλλον όπως είναι και για αυτό που είναι.
    Όταν ΔΕΝ αγαπάμε ΑΛΗΘΙΝΑ, τότε βρίσκουμε αφορμές!
    Στους συντρόφους λοιπόν που τους φταίει ο τρόπος που τους αγαπάει ο σύντροφός τους, έχω να δηλώσω ότι… ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!!

  2. Αγαπητή Μαίρη, θα ήθελα να εξηγήσω κάτι που ίσως δεν ήταν απόλυτα ξεκάθαρο στο άρθρο μου. Είναι σημαντικό σαν πληροφορία να γνωρίζεις τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τις πράξεις αγάπης ο σύντροφός σου. Στο παράδειγμα που αναφέρεις εκείνος κάνει πολλά δωράκια. Σου δείχνει δηλαδή με αυτόν τον δικό του τρόπο αγάπη! Αυτό σημαίνει ότι για να αντιληφθεί και από εσένα αγάπη, θα χρειαστεί να του μιλήσεις στην “γλώσσα” του. Το ζητούμενο είναι η επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων, και φυσικά όχι τα χρήματα. Για να μιλήσω πιο συγκεκριμένα στο δικό σου παράδειγμα, μπορεί αντίστοιχα να του κάνεις μικρές καθημερινές εκπλήξεις, όπως ένα λουλουδάκι από τη γλάστρα σου, δεμένο με μια όμορφη κορδέλα και ένα τρυφερό σημείωμα. Νομίζω ότι εκείνος προσπαθεί να σου κάνει ευχάριστες εκπλήξεις και το σημαντικό δεν είναι πόσο κοστίζει κάτι, αλλά η σκέψη και η επιθυμία να δώσουμε κάτι όμορφο στον άλλον. Το “μήνυμα” που σου δίνει εκείνος είναι πολύ συγκεκριμένο. Μέσω των εκπλήξεων και των δώρων σου δείχνει την αγάπη του, οπότε εσύ που ξέρεις με ποιον τρόπο αντιλαμβάνεται την αγάπη, κάνε το ίδιο! Είναι τόσο όμορφο οι σύντροφοι να αποκωδικοποιούν ο ένας τον άλλον και να ανταποκρίνεται ο ένας στις ανάγκες του άλλου. Φυσικά θα δεις ότι δεν είναι μόνο ένας ο τρόπος. Καθημερινά στέλνουμε “μηνύματα” στον σύντροφό μας για το τι μας αρέσει και του το δείχνουμε κάνοντάς το εμείς πρώτοι! Πίστεψέ με, όταν μιλάς στη “γλώσσα” που καταλαβαίνει, θα κερδίσεις αμέσως ανταπόκριση. Εκείνοι που αγαπούν πραγματικά και αληθινά, κάνουν τα πάντα για να δώσουν στον αγαπημένο τους εκείνο που επιθυμεί και χρειάζεται. Εκείνοι που πραγματικά αγαπούν, βάζουν τον σύντροφό τους σε προτεραιότητα! Έτσι δεν είναι; Σε ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου έδωσες να πω και κάτι περισσότερο στο θέμα αυτό. Πιθανόν και άλλοι αναγνώστες να είχαν την ίδια απορία με εσένα. Να είσαι πάντα καλά! Μάρεα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More