Είσαι σίγουρη ότι τον αγαπάς; Μήπως είναι απλά κόλλημα; Τσέκαρε αν έχεις τα 5 χαρακτηριστικά

“Μα τον αγαπάω!” τσίριζε κλαίγοντας. Όλοι της οι φίλοι επέμεναν ότι απλά θίχτηκε ο εγωισμός της, ότι απλά έχει φάει κόλλημα, αλλά κανείς δεν πίστευε ότι τον αγαπάει πραγματικά.

Αλήθεια, πως γίνεται να είσαι σίγουρη ότι αγαπάς; Πως ξεχωρίζεις ότι δεν σου παίζει παιχνίδια το μυαλό σου, ο εγωισμός σου;

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη σου δίνει τα πέντε χαρακτηριστικά που έχει εκείνος που αγαπάει. Τσέκαρε αν τα έχεις και βγάλε τα συμπεράσματά σου…

1. To πρώτο και βασικότερο είναι ότι αγαπώ πραγματικά όταν αγαπώ με ανιδιοτέλεια, δηλαδή αγαπώ για εκείνον και όχι για μένα. Το δικό του το καλό είναι πάνω από το δικό μου, η δική του ευτυχία είναι πάνω από τη δική μου. Αγαπώ πραγματικά όταν δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου, αλλά σκέφτομαι πρώτα από όλα εκείνον και μετά εμένα για να είμαστε και οι δύο μαζί καλά.

2. Άλλο ένα χαρακτηριστικό είναι το πόσο έτοιμοι είμαστε να κάνουμε υποχωρήσεις έτσι ώστε να μην απομακρυνόμαστε, αλλά αντίθετα να ερχόμαστε πιο κοντά.

3. Επίσης, πόσο έτοιμοι είμαστε να κάνουμε αλλαγές γνωρίζοντας ότι αυτό θα ικανοποιούσε τον καλό μας και θα βοηθούσε τη σχέση μας. Αν είναι κόλλημα ή εγωισμός δεν πρόκειται να κάνεις ούτε υποχωρήσεις, ούτε αλλαγές.

4. Και το πόσο μπορούμε να συγχωρούμε. Αν αγαπάμε πραγματικά θα συγχωρέσουμε. Αν είναι από εγωισμό ή οτιδήποτε άλλο δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω.

5. Τέλος, το πόσο υπομονή και κατανόηση μπορούμε να δείξουμε. Μόνο η αληθινή αγάπη μπορεί να κάνει κάποιον να υπομένει και να κατανοεί. Οι εγωισμοί και οι δήθεν σχέσεις ούτε υπομένουν, ούτε κανανοούν. Είναι απαιτητικές, εγωιστικές, πιεστικές και αυστηρές.

Τι κατάλαβες; Βάζεις το δικό του καλό πάνω από το δικό σου ή γκρινιάζεις κάθε φορά που δεν γίνεται το χατήρι σου γιατί είναι κουρασμένος; Υποχωρείς καμιά φορά ή είσαι “ξεροκέφαση” όπως πολλοί άντρες συνηθίζουν να μας χαρακτηρίζουν;

Θα άλλαζες κάτι από τον χαρακτήρα σου που τον ενοχλεί; Κάνεις υπομονή ή είσαι ευέξαπτη;

ΠΑΡ’ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ!
Αν διαβάζοντας τα παραπάνω σιγουρεύτηκες ότι τον αγαπάς και δεν σου δημιουργήθηκαν αμφιβολίες, διάβασέ τα και ανάποδα για να δεις αν κι εκείνος σε αγαπάει. Κάνει όλα τα παραπάνω;

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. to 1 kai to 3 ipovivazei ton eafto mas sta matia mas kai den maresei katholou!

  2. Για να αγαπάς κάποιον δε σημαίνει αναγκαστικά ότι πρέπει να συγχωρείς τα πάντα!

  3. δεν νομιζω οτι με τα παραπανω καταλαβαινεις αν τον αγαπας πραγματικα, κ σε ενα κολλημα μπορεις να συγχωρησεις κατι απο το παθος που εχεις για τον αλλον κ να τον βαζεις πανω απο εσενα..αν κ πανω απ ολα παρολο που δν πρεπει να εχουμε εγωισμο δν πρεπει ποτε να υποβιβαζουμε τον εαυτο μας

  4. egw eixa kanei ena la8os tou gnwrisa mia kopela pou afti ton goustare alla eftixos den egine tpt me afti alla twra fovame min 3ana er8oun pali konta t n kanw?????????

  5. simfonw me kristi….otan agapas den sugxwreis ta panta…dld an se apathsei o allos kai ton sugxwrhseis me liga logia ton sigxwreis pou se prodwse…pws mporese kai to ekane.?..gia n to kane den agapa aytos…ara poios o logos n ton sugxwrhseis!???? to 1 kai to 3 einai ypovivasmos swsta ta leei h tina….

  6. Οταν αγαπας καποιον συγχωρεις τα παντα ναι το κανεις γτ δεν θελεις να τν χασεις το θεμα ειναι να σε αγαπαει και ο αλλος το ιδιο οσο μεγαλωνο βλεπω πως η μορφη της αγαπης αλλαζει αλλα θες στα 18 αλλα στα 20 και αλλα στα 25 το προτυπο της κοινωνιας κανει τους ανθρωπους να λενε ε δεν με θες ? Δεν πειραζει υπαρχουν τοσες και τοσοι το θεμα ειναι πως χανετε η ουσια πρεπει να υπαρχει περισσοτερη αξια να μαζευτουν λιγο οι κοπελες και τα αγορια να γινουν αντρες να κρατανε τν λογο τους να ειναι σπαθι ο αλλος οτι λεει να το κανει….ολα αυτα απο μας εξαρτουνται εγω αυτο βλεπω εμεις επιλεγουμε..παιδια σαν την πρωτη αγαπη δεν εχει οποιοι ηταν εξυπνοι και την κρατησαν μπραβω τους…

  7. Ευχαριστώ πολύ…!!
    Είχα αμφιβολίες αλλά τώρα κατάλαβα ότι ΔΕΝ τον αγαπάω…!!Ευχαριστώ;)

  8. egw ton agapaw toso poli pou den kserw oute ta logia mou an tha ftasoun… den 3erw ti nowthi avtos gia emena ala tha kanw ta panta gia avton …..

  9. Το να αγαπας καποιον σημαινει οτι τον συγχωρεις για τα παντα..κανετε λαθος..απλα..επειδη η καρδια σου δεν μπορει να κρατησει κακια λογω αγαπης δε σημαινει οτι το μυαλο σου δεν μπορει να κρινει οτι ακομη και να συγχωρησες μια απιστια, η σχεση αυτη δεν οδηγει καπου και πρεπει να την τελειωσεις..

  10. Αυτά θα μπορούσε να είναι και τα χαρακτηριστικά ενός θύματος…

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More