Αρετή: “Νιώθω άσχημα όταν ζητάω χρήματα από το σύντροφό μου”.

Καλησπέρα κορίτσια!

Ονομάζομαι Αρετή και είμαι 26 χρονών. Τον τελευταίο χρόνο έχω σχέση με έναν άντρα 10 χρόνια μεγαλύτερό μου. Η διαφορά ηλικίας δεν μας εμπόδισε να είμαστε μαζί, ούτε δημιούργησε πρόβλημα στη σχέση μας.

Τους τελευταίους 3 μήνες, με δική μου πρωτοβουλία, ξεκίνησα να πηγαίνω τα προσωπικά μου αντικείμενα σπίτι του, με αποτέλεσμα να συγκατοικήσουμε. Εκείνος στην αρχή έδειχνε ότι δεν είχε πρόβλημα με αυτό και δεν μου έλεγε κάτι. Τον τελευταίο καιρό όμως μου τη λέει συνέχεια για αυτό το θέμα και μου πετάει υπονοούμενα ότι σκοπός μου ήταν να φύγω από το σπίτι μου γιατί δεν ήθελα να μένω άλλο με τους δικούς μου. Με τους οποίους -το ξέρει- δεν έχω και τις καλύτερες σχέσεις. Όμως, ο λόγος που το έκανα αυτό δεν είναι οι γονείς μου. Αλήθεια. Ήθελα να είμαι απλά κοντά του.

Υπάρχει και ένα άλλο αρνητικό. Λόγω του ότι δεν έχω βρει κάποια δουλειά, δεν μπορώ να βοηθάω οικονομικά στο σπίτι. Νιώθω άσχημα όταν ζητάω χρήματα από το σύντροφό μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω και κάτι άλλο.

Νιώθω ότι καταστρέφω τη σχέση μου και δεν θέλω. Είμαι ερωτευμένη μαζί του. Αναγνωρίζω ότι έχω κάνει λάθη αλλά πως να συμπεριφερθώ από εδώ και πέρα; Δεν μου είναι εύκολο να φύγω από το σπίτι του!

Αρετή


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Σοβαρά τώρα;
    Μετακόμισες στο σπιτι του, σιγα-σιγα κιόλας! για να μην το καταλάβει, χωρίς να το έχετε συζητήσει πρώτα;
    Δεν είναι και ότι καλύτερο αυτό, ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό.
    Τωρα, που έχες μπεί στο χορό, θα πρέπει να χορέψεις.
    Λες οτι:”Όμως, ο λόγος που το έκανα αυτό δεν είναι οι γονείς μου. Αλήθεια. Ήθελα να είμαι απλά κοντά του.” Αυτό θα πρέπει να το αποδείξεις σε αυτόν πρωτα απο όλα, αν μπορείς.
    Η συγκατοίκηση δεν είναι ευκολο πράμα.
    Αν δεν θες να φύγεις απο το σπίτι του, και να γυρίζεις στους γονείς σου λογικα, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να προσφέρεις και εσύ κάτι.
    Ξερώ ‘γω… Να κάνεις κανα φαϊ π.χ.!

  2. Βρές δουλειά -όπόίάδήπότέ-τό σύντόμότέρό. Βρές φίλές κ.ένδίάφέρόντά. ότάν γίνέίς άνέξάρτήτή άπό όλές τίς άπόψέίς θά κάτάλάβέίς άν όντώς ήθέλές νά μέίνέίς μάζί τόύ,ή άπλά νά φύγέίς άπό τό σπίτί σόύ. Τό νά μάγέίρέύέίς ή νά κάθάρίζέίς μέσά στό σπίτί,πάρότί έίνάί πάάάρά πόλύ κόπίάστίάκό,έίνάί μίά δουλειά πόύ κάνένάς δέν τήν άντάμόίβέί,όύτέ τήν άνάγνώρίζέί. Γίνέ όίκόνόμίκά δύνάτή κ ό σύντρόφός σόύ θά σέ δέί μέ άλλό μάτί. Τό ίδίό κ σύ τόν έάύτό σόύ.

  3. Εμένα μου φαίνεται ξέρεις πολύ καλά τι κάνεις! Του κατσικώθηκες με το έτσι θέλω μια χαρά αφού με τους δικούς σου τρώγεσαι, ξέρεις οτι αυτός εχει οικονομική άνεση γιαυτό άλλωστε πήγες και μαζί του…και τώρα κλαίγεσαι επειδή στη λέει…για τα αυτονόητα! Και τάχα μου νιώθεις άσχημα που του ζητάς λεφτά…Μα γιαυτό είσαι μαζί του και αυτό σε κρατά κοντά του!. Ολο σου το γράμμα αυτό δείχνει. Αναζήτηση βολέματος μακριά απο τους γονείς που μάλλον για ανάλογα θέματα δεν τα πάτε καλά.

  4. με κατι τετοιες γελαω. Εγω θα σε ειχα πεταξει εξω προ πολλου. Αν δεν εισαι αξια να διατηρεις τον εαυτο σου κ να ανταπεξερχεσαι με τις αναγκες σου, τοτε πηδα απο κανα γκρεμο. Τα νεα κοριτσια βρισκουν δυσκολα δουλεια στις μερες μας. Οκ δεν παιρνουν τεραστιους μισθους, αλλα ειναι καλα για να περασεις τον μηνα σου. Οποτε μαλλον τεμπελα εισαι κ εχεις μαθει στα ευκολα. Σε λυπαμαι

  5. Σιγουρα εσυ ποτε μα ποτε δεν εχεις βρεθει σε δυσκολη οικονομικη κατασταση. Παντα ειχες δουλεια,σπιτι, υγεια, σχεςη, χρηματα και χαρα και νομιζεις οτι θα τα εχεις ολα αυτα μεχρι το τελος της ζωης σου. Κριμα και λυπηρο που εκφραζεσαι με τετοιο τροπο αγνωοντας οτι στη ζωη τιποτα δεν ειναι δεδομενο. Η Αρετη ειναι ενα μικρο κοριτσι που προσπαθει να επεξερθει στα καινουργια δεδομενα της ζωης της. Μπορει να μην το εμαθες ακομη στο χρυσο κλουβακι σου που ζεις, στη πραγματικη ζωη μεςα σε λιγα λεπτα με μια αποφαση μπορει να ανατραπει η ζωη σου. Στο τελος μην σε πεταξουν εσενα προ πολλου.. Σας παρακαλω να δημοσιευτει το σχολιο μου!

  6. Ότανυπάρχουν σπόντες, αρνητικά σχόλια και γκρίνια υποδηλώνεται ένα πρόβλημα που υποβόσκει και δεν έχει λυθεί. Αυτό πoυ φαντάζομαι ότι πρέπει να κάνεις άμεσα είναι μια ανοιχτή συζήτηση με το σύντροφό σου. Η συγκαοίκηση είναι ένα μεγάλο βήμα και πρέπει να συζητηθεί και να συμφωνηθεί ομόφωνα και συνειδητά. Επίσης καλό θα ήταν να ανεξαρτοποιηθείς το συντομότερο δυνατό ώστε να νιώθεις ισάξιο μέλος σε αυτή τη σχέση και όχι να νιώθεις υποχρεωμένη και βάρος. Οπότε μια συζήτηση και μια αναζήτηση δουλειάς θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητές σου. Σε περίτωση που δεν μπορείς να βρεις τους απαραίτητους πόρους ίσως καλύτερα να γύρναγες για λίγο καιρό σπίτι σου μέχρι να είσαι έτοιμη να ανταποκριθείς σωστά σε αυτή τη σχέση και τη συγκατοικήση. Γιατί οπως καταλαβαίνεις ούτε ο συντροφός σου θα νιώθει ωραία να σε ζει και να σε βλέπει πλήρως εξαρτημενη αλλά περισσότερο εσύ δεν θα νιώθεις όμορφα με τον εαυτό σου!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More