Έλενα: “Το πρόβλημα είμαι εγώ και η ανασφάλειά μου.”

Γεια σας κι από μένα.
Το καλοκαίρι γνώρισα κάποιον στις διακοπές και από τότε είμαστε μαζί. Έχουμε σχέση εξ αποστάσεως μιας κι εκείνος μένει σε άλλη χώρα.

Συναντιόμαστε όταν το επιτρέπουν τα οικονομικά μας. Κατά τα άλλα, τηλέφωνα, μηνύματα και skype. Έχουμε καθημερινή επικοινωνία. Όλα καλά είναι με τα δεδομένα που έχουμε και στο τέλος του μήνα θα πάω εγώ. Έχω ήδη βγάλει εισιτήρια.

Το πρόβλημα είμαι εγώ και η ανασφάλειά μου. Αν μια μέρα καθυστερήσει λίγο να με πάρει τηλέφωνο ή δεν απαντήσει σε κάποιο μήνυμά μου, αμέσως ξεκινάει το μυαλό μου τα σενάρια. Αρχίζουν τα γυρίζουν στο κεφάλι μου κακές σκέψεις. Ότι γνώρισε άλλη, ότι με κοροϊδεύει, ότι γελάει μαζί μου… Με τρελαίνει αυτό το πράγμα.

Η συμπεριφορά του είναι πολύ γλυκιά και μου δείχνει ότι με θέλει. Στην πρώτη στραβή όμως εγώ γίνομαι ράκος. Δεν μπορώ να κοιμηθώ από τις αρνητικές σκέψεις και τις φοβίες μου. Κι αυτή η απόσταση πραγματικά με αρρωσταίνει. Από την άλλη δεν θέλω και να το τελειώσω.

Όταν συναντιόμαστε όλα είναι τέλεια. Δεν έχουμε συζητήσει ακόμα για το μέλλον, αλλά εγώ δεν σκοπεύω να αφήσω τη χώρα μου, τη ζωή μου, τη δουλειά μου και τους φίλους μου. Μήπως κάνω λάθος που συνεχίζω αυτήν την κατάσταση; Ποια είναι η άποψή σας;

Οι φίλοι μου με συμβουλεύουν να ηρεμήσω και να το απολαύσω ή να το τελειώσω και να ηρεμήσω γιατί όπως καταλαβαίνετε τους έχω τρελάνει. Δεν ξέρω τι να κάνω…

Έλενα

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Αχ ποσο σε καταλαβαινω!εχω κ εγω σχεση απο αποσταση (τωρα ειμαστε μαζι και θα ειμαστε κοντα).Παρ?ολο που ειμστε πολλα χρονια μαζι (8!) νιωθω το ιδιο με σενα με πιανει πανικος οταν δε με παιρνει δε μπορω να κοιμηθω καλα κλπ Θα σ ελεγα να χαλαρωσεις κ να το απολαυσεις αλλα ξερω εκ πειρας οτι δεν ειναι ευκολο γιατο επανερχονται τα συναισθηματα αυτα αναλογα με τη συμπεριφορα του φιλου σου. Εμενα πχ εχει δυο φιλους κ πανε και παιζουν παιχνιδια σε μαγαζια με pc και μπορει να ξενυχτανε εκει οταν δεν ειμαστε μαζι..πφφ δε ξερω εχουν υπαρξει φορες να το χει κλειστο η να μη με παιρνει τηλ κ ανησυχω αν κ δε μ χει δωσει καποιο δικαιομα σχετικα με αλλα κοριτσια. Τι λετε εσεις βρε κορίτσια?

  2. *δικαιωμα δε ξερω πως το γραψα λαθος!Πάντως Έλενα σου εχει δωσει ποτέ δικαίωμα?αν οχι και ειναι απολύτως ενταξει δεν υπάρχει λογος να το τελειωσεις εφ?οσον τον θελεις βεβαια!δεν ειναι ολοι με το κινητο στο χερι. Αν σ απανταει παντα-εστω κ με καθυστέρηση και σε παιρνει τηλ καθημερινα απλα χαλάρωσε και προσπαθησε να μη φαντασιώνεσαι πραγματα που δεν ισχύουν!relax take it eeeasy που λεει και το τραγούδι!

  3. Kαλημέρα:)

    Λοιπόν,Έλενα,η ανασφάλεια μας και μόνο δεν είναι ικανή να μας κάνει να μην κοιμόμαστε τα βράδια από τις φοβίες και τις κακές σκέψεις.Ήμουν παλαιότερα σε μια σχέση,πάνω κάτω ίδιων προδιαγραφών με της δικής σου (αν και πιστεύω ότι οι σχέσεις των ζευγαριών είναι εντελώς μοναδικές),όπου ένιωθα μόνο ανασφάλεια και ποτέ όμορφη δίπλα του,ενώ αυτός πάντα ήταν τρυφερός και μου έδειχνε ότι “πέθαινε” για μένα.Χαλούσα την ψυχή μου καθημερινά, ή τουλάχιστον μέρα παρά μέρα με τους φόβους και τις σκέψεις κάθε φορά που αργούσαμε να μιλήσουμε,ή δεν με έβαζε πρώτα από όλους.Δεν ήμουν ο εαυτός μου.Κατόπιν χωρισμού κι επικών καυγάδων (και αφού έμαθα ότι τραβιόταν με την πρώην του) συνειδητοποίησα,ότι ναι μεν ήμουν ανασφαλής,αλλά αυτός ο άνθρωπος μου καλλιεργούσε την ανασφάλεια,η οποία άνθιζε με φρενήρεις ρυθμούς.4-5 μήνες μετά το χωρισμό,γνώρισα τον άντρα της ζωής μου,με τον οποίο ουδέποτε έκανα τέτοιες σκέψεις,ενώ μεσολάβησαν διακοπές με φίλους,παρέα με κορίτσια κλπ.Είμαι πια ο εαυτός μου,ήρεμη και μακριά από όλην αυτήν τη νοσηρή κατάσταση που ΕΥΧΤΥΧΩς ανήκει στο παρελθόν.Μου το λένε και οι δικοί μου άνθρωποι,πως πια είμαι ξανά ο εαυτός μου.
    Συμπερασματικά θέλω να πω ότι δεν φταίει μόνον η ανασφάλεια ή η τρέλα μας.Ευθύνεται και το ένστικτο.Ακόμη,τα ευτυχισμένα ζευγάρια,είναι μια δύναμη,μια οντότητα,μια ατμόσφαιρα.Δεν ξεχωρίζουμε “πιο όμορφος,πιο πετυχημένος,πιο πλούσιος”.Όταν μπαίνουν τέτοιες συγκρίσεις στο νου μας ή στων άλλων,σημαίνει πως κάτι λάθος έχει συμβεί.Μετάνιωσα για τα δυστυχισμένα χρόνια που ζούσα με τον πρώην μου,αν και υπήρχαν πολύ όμορφες στιγμές,τις οποίες δεν ξεχνώ.Έπρεπε να πάρω την απόφαση του χωρισμού πολύ νωρίτερα,για να “γίνω καλά”.Είμαι ευγνώμων που έχω αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο πλέον δίπλα μου και ζω ήρεμη (φυσικά η ζήλειες υπάρχουν,αλλά σε λογικά πλαίσια που δεν με τρελαίνουν,πιο πολύ έτσι για να δημιουργώ λίγη ίντριγκα χαχαχα).
    Ελπίζω να βρεις την ηρεμία σου μέσα από όποιον τρόπο επιλέξεις εσύ που ξέρεις τι γίνεται καλύτερα από όσους σου απαντήσουμε στο θέμα:)

    ΥΓ1 Μην ακούς τους άλλους,άκου εσένα.

    ΥΓ2 Μεγάλο κλισέ,αλλά τα καλύτερα έρχονται (το άκουγα κι έβγαζα φλύκταινες)

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More