Νεφέλη: “Έχω μια συνυφάδα που με ζηλεύει απίστευτα…”

Έχω μια συνυφάδα που με ζηλεύει απίστευτα! Με προσβάλλει πολύ διακριτικά και δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή από τους γύρω μας!

Το κακό είναι πως εγώ δεν έχω τόσο πονηρό μυαλό και δεν ξέρω πώς να της απαντήσω για να καταλάβει ότι δεν είμαι χαζή και καταλαβαίνω που το πάει αλλά δεν θα της περνάει!

Αυτό που προσπαθεί να κάνει κάθε φορά είναι να μου δημιουργεί ανασφάλεια για όλα τα θέματα! Μου λέει διακριτικά ότι δεν διακοσμώ ωραία το σπίτι μου… Επειδή αυτοί δεν έχουν σπίτι ζηλεύει και κάθε φορά που θα έρθει μου λέει πώς να αλλάξω το σπίτι μου!

Αγόρασα έναν καλόγερο για το σπίτι μου και μου λέει ότι μαζεύω κούρκουτα. Όταν είμαι με το παιδί μου και το παιδί μου για κάποιο λόγο γκρινιάζει μου λέει ότι θέλει εκείνη! Και ότι κατά κάποιο τρόπο δεν μεγαλώνω σωστά το παιδί μου -που είναι για μένα ο κόσμος όλος και δεν έχω βοήθεια από πουθενά, ενώ εκείνη έχει τους γονείς της! Και ό,τι χατήρια δεν του κάνω, του τα κάνει αυτή! Ανακατεύεται στη δουλειά του άντρα μου και όπου αλλού βρει!

Τι να κάνω; Με έχει φτάσει στα όριά μου!

Νεφέλη

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. να την απομακρυνεις και να μην ασχοληθεις μαζι της καθολου εμενα η συννυφαδα μου με αντιγραφει σχεδον παντου οτι φορεματα θα βαλω θα παει να παρει μετα ιδιο η οτι παρτυ και στολισμους τουρτα κτλ κανω θα κανει τα ιδια και εκεινη αλλα την γραφω

  2. Να της πεις πολύ ευγενικά, με χαμόγελο και ένα ίχνος λύπης πως: “Επειδή έχω αντιληφθεί πως δυσανασχετείς με την διακόσμηση του σπιτιού μου, την διαπαιδαγώγηση του παιδιού μου και τη δουλειά του άντρα μου, θέλω να σε βοηθήσω, να σε λυτρώσω και σκέφτηκα να σου προτείνω να κάνεις κάτι γι’αυτό γιατί είναι κρίμα να υποφέρεις”.

  3. Τι να κάνεις; Δές την με συμπόνοια. Εχει πρόβλημα η γυναίκα γενικότερο. Κακομοίρα ειναι, δες τα καλά που έχεις εσύ και αντιμετώπισέ τη με οίκτο…

  4. Νεφέλη. Δε χρειάζεται να πεις ούτε εξυπνάδες, ούτε να έχεις πονηρό μυαλό, ούτε να το παίζεις υπεράνω αλλά μέσα σου να βραζεις. Πρέπει να πάψεις να κρατάς παθητική στάση και να μάθεις να βάζεις όρια. Αυτό σημαίνει να απαντήσεις στον άλλο με σαφή τρόπο αυτό που εσύ θέλεις από εκείνον. Πχ αν σου κάνει σχόλιο για τη διακόσμηση του σπιτιού σου αρκεί ένα “Κίτσα, εμένα μου αρέσει αυτή η διακόσμηση”. Με σοβαρό, αποφασιστικό, αλλά ήρεμο και ευγενικό τρόπο. Ποτέ επιθετικό και χλευαστικό, πρέπει να καταλάβει ότι δε σαχλαμαρίζεις αλλά ούτε και έχεις θυμώσει. Χωρίς πολλά λόγια λοιπόν και χωρίς να δώσεις συνέχεια ή εξηγήσεις. Αν επεμβαίνει στην ανατροφή του παιδιού σου πες της στο ίδιο ύφος “Κίτσα, σε παρακαλώ μην επεμβαίνεις” ή “Κίτσα, όταν λέω όχι στο παιδί έχω τους λόγους μου. Σε παρακαλώ μην του κάνεις χατήρια όταν έχω πει όχι”. Αν τα πεις μία δύο δέκα αλλά συνεχίζει ακάθεκτη την ενοχλητική συμπεριφορά, θα έχεις κάθε λόγο να την απομακρύνεις από τη ζωή σου και κανείς δε θα μπορεί να σου πει τίποτα, θα έχεις κάνει την προσπάθειά σου και κυρίως θα νιώθεις εντάξει με τον εαυτό σου. Κι ένα σχόλιο, δε θα ορκιζόμουν ότι σε ζηλεύει. Ενδέχεται να είναι άνθρωπος που θέλει να ανακατεύεται σε όλα και εφόσον εσύ δεν την κόβεις, το συνεχίζει. Εσύ από την πλευρά σου μη σπαταλάς ενέργεια στο να καταλάβεις γιατί το κάνει (το αν πχ ζηλεύει είναι δικό της πρόβλημα) και κυρίως μην πατάς πάνω σε δικαιολογίες (“εγώ δυστυχώς δεν έχω πονηρό μυαλό”) και αναλύσεις-συγκρίσεις (εκείνη έχει βοήθεια εγώ δεν έχω, εκείνη δεν έχει σπίτι εγώ έχω) για να αποφεύγεις να την αντιμετωπίσεις ευθέως (αυτό είναι το το δικό σου πρόβλημα που πρέπει να λύσεις).

  5. Συμπληρώνω, όταν θα της απαντάς θα την κοιτάς στα μάτια.

  6. Αυτα τα ισχυριζεζαι εσυ.Δεν ειμαστε μπροστα για να ξερουμε τι συμβαινει. Μαλλον εσυ τη ζηλευεις οπως μιλας.Αν καποιος μας ενοχλει του το λεμε για να διορθωθει και αν συνεχισει τοτε τον αποκλειουμε απο τη ζωη μας.Γιατι δε μιλας ξεκαθαρα στην ιδια?

  7. Συμφωνώ με το σχόλιο του ‘έλεος ‘ μάλλον λίγο υπερβολική και εύθικτη σε βρίσκω. Αν δεν συμφωνεί με το γούστο σου δεν σημαίνει πως σε προσβάλλει και επίσης τα παιδιά έχουν τρομερό ένστικτο για να θέλει το παιδί σου να περνάει χρόνο μαζί της μάλλον δεν είναι τόσο κακόβουλη όσο νομίζεις…

  8. Κατά τη γνώμη μου, ο καλυτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις έναν άνθρωπο που προσπαθεί η νομιζεις ότι προσπαθεί με έμμεσους τρόπους να σε μειώσει είναι να μην δέχεσαι τα λεγόμενα της κάνοντας πως δεν ακούς αλλά κάθε φορά να επαναλαμβανεις δυνατά την εμμεση προσβολή και μετά να την ρωτάς τι εννοεί και γιατί το λεει. Να μην αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω κανοντας πως δεν καταλαβαινεις. Ειδικά όταν είστε με άλλους όταν θα πετάξει κάτι τέτοιο, θα την ρωτήσεις άμεσα γιατί το λέει. Ετσι θα αναγκαστεί να βγει από την βολική θεσή κατά την οποία μπορούσε να σε μειώνει χωρίς ιδιαιτερη αντίδραση και θα σκέφτεται σιγά σιγάτις επιπτώσεις των λεγομενων σου.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More