Olivia: “Δεν ξέρω τι να κάνω. Αυτό το θέμα με έχει επηρεάσει και ψυχολογικά πολύ.”

Καλησπέρα!
Το πρόβλημά μου δεν είναι ούτε ερωτικό ούτε φιλικό αλλά θα εκτιμούσα πολύ να μου πείτε τις δικές απόψεις για το πρόβλημά μου.

Το πρόβλημά μου είναι η ακμή. Το Μάρτιο ξεκίνησα να βγάζω κάποια σπυράκια στο πρόσωπο. Δεν ήταν κάτι τραγικό αλλά εμένα με ενοχλούσαν μιας και είχα πολύ καθαρό δέρμα και έτσι αποφάσισα να πάω σε δερματολόγο όπου μου είπε ότι είναι ακμή και μου έδωσε διάφορες κρέμες και μια αντιβίωση ευρέως χρήσεως και θα με έβλεπε ξανά σε 2 μήνες.

Πέρασαν οι δύο μήνες και το δέρμα μου είναι χειρότερα από πριν. Βγάζω συνέχεια σπυράκια τα οποία μετά αφήνουν έντονη κοκκινίλα και το πρόσωπό μου γυαλίζει πολύ περισσότερο από πριν.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Αυτό το θέμα με έχει επηρεάσει και ψυχολογικά πολύ. Είναι φυσιολογικό αυτό ή κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να πάω σε άλλο δερματολόγο; Να αναφέρω ότι είμαι 23 χρονών και στην εφηβεία δεν είχα κανένα πρόβλημα με το δέρμα μου.

Κάθε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Olivia

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Γλυκο μου κοριτσι, ταλαιπωρουμαι απτην ακμη 3 χρονια τωρα. Η πρωτη μου “επαφη” με αυτην ηταν στα 19. Εχω δοκιμασει ολες τις κρεπες, τζελ κλπ, και ολες τις αντιβιωσεις. Δεν κανουν τιποτα. Γνωμη μου, κανε εξετασεις μηπως εχεις πολυκιστικες ωστε να βρεις την θεραπεια που χρειαζεται. Η αν ειναι θεμα αγχους ισως να συμβουλευτεις καποιον ψυχολογο…ολα τα αλλα ειναι πεταμενα λεφτα!

  2. Μια δεύτερη γνώμη είναι πάντα επιθυμητή. Επίσης, τα σπυράκια συνδέονται και με τη διατροφή, σίγουρα θα σου το είπε ο γιατρός σου. Να προσπαθείς να αποφεύγεις τα τιγανητά φαγητά και τα ιδιαιτέρως λιπαρά. Το άγχος επίσης δεν τους κάνει καλό…. και να ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα φύγουν, αλλά πρέπει να κάνουν τον κύκλο τους.

  3. Να επισκεφτείς έναν ακομα δερματολόγο ή ομοιοπαθητικό και ίσως κάνε και κάποιες συνεδρίες λεμφικού μασάζ προσώπου ή και ολόκληρου σώματος. Συμβουλέψου όμως πρώτα κάποιον ΄ανοιχτόμυαλο΄ γιατρό.

  4. Μπορεις να ξεκινησεις θεραπεια με ισοτρετινοινη.ειναι βαρια θεραπεια κ χρειαζεται συνεχης επιβλεψη του δερματολογου κ συνεχεις εξετασεις αιματος.αλλα τα σπυρακια θα εξαφανιστουν.

  5. Πριν ξαναπας σε δερματολογο ελεγξε πρωτα τα ορμονικα σου. Επισκεψου ενα ενδοκρινολογο κι εξηγησε την κατασταση.

  6. Olivia, καταρχήν ψάξε τι έχει αλλάξει στις καθημερινές σου συνήθειες και στη διατροφή. Επίσης, καλό θα ήταν να κάνεις μερικές γυναικολογικές και ορμονικές εξετάσεις, γιατί πιθανόν η ακμή να είναι σύμπτωμα κάποιας κύστης, κάποιου προβλήματος γυναικολογικής φύσης ή ακόμα και λόγω υπερβολικού άγχους. Ακμή είχα και εγώ, στην εφηβεία όμως. Είχα πάει σε πολλούς δερματολόγους, με είχαν φορτώσει με πολλά χάπια (αντιβίωση), λοσιόν και κρέμες που επιβάρυναν τον οργανισμό μου και επιδείνωσαν το πρόβλημα. Το πρόσωπό μου είχε γίνει χάλια! Τελικά, γλίτωσα οριστικά από την ακμή, όταν στα 20 επισκέφτηκα μια πολύ καλή αισθητικό. Μάλιστα, το πρόβλημα λύθηκε με μόλις 2 επισκέψεις!Χρειάζεται προσοχή όμως, γιατί υπάρχουν πολλοί αγύρτες (το ίδιο φυσικά ισχύει και με πολλούς γιατρούς – δερματολόγους). Να ψάξεις πολύ, να ρωτήσεις και να καταλήξεις σε επαγγελματία με εμπειρία και καλές συστάσεις!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More