Ρένα: “Άρχισαν να έρχονται οι φίλοι του στο σπίτι και να ξεχνάνε να φύγουν”.

Γεια σας!
Θα ήθελα κι εγώ τη βοήθειά σας.

Έχω μια σχέση, η οποία εδώ και μερικούς μήνες προχώρησε σε συγκατοίκηση. Τα πηγαίναμε πολύ καλά μεταξύ μας οπότε και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συμβίωση. Άφησα το σπίτι στο οποίο έμενα εγώ πριν γιατί ήταν πολύ μικρό και νοικιάσαμε ένα μεγαλύτερο. Εκείνος πριν έμενε με τους γονείς του.

Ο πρώτος μήνας ήταν πολύ όμορφος. Στον δεύτερο ξεκίνησαν τα προβλήματα. Άρχισαν να έρχονται οι φίλοι του στο σπίτι και να ξεχνάνε να φύγουν. Και να συμπληρώσω εδώ ότι έρχονταν όποτε ήθελαν -δεν ενημέρωναν από πριν. Μερικές φορές μάλιστα ούτε καν τηλεφωνούσαν. Απλά χτυπούσαν το κουδούνι. Να σας πω επίσης ότι κανένας τους δεν έχει σχέση.

Το συζήτησα με τον σύντροφό μου, του είπα ότι με ενοχλεί και έπειτα από έναν τσακωμό καταλήξαμε σε μια συμβιβαστική λύση: να προσπαθήσει να μην γίνεται τόσο συχνά αυτό το “πανηγυράκι”, αν και τον φέρνω σε δύσκολη θέση απέναντι στους φίλους του. Ξέρετε, θα τον κράξουν ότι τρώει παντόφλα και τέτοια.

Ψιλοχαλάρωσε το θέμα, σταμάτησαν να έρχονται στο σπίτι σχεδόν κάθε μέρα, αλλά ο σύντροφός μου άλλαξε. Έγινε απότομος, νευρικός και κολλημένος στην τηλεόραση. Και χθες μου είπε πως νομίζει ότι δεν ταιριάζουμε τελικά, ότι νιώθει να καταπιέζεται, ότι δεν ξέρει αν ήταν σωστό να συγκατοικήσουμε, ότι χρειάζεται λίγο χρόνο μόνος του… Και έχω τρελαθεί.

Είμαι ερωτευμένη μαζί του και δεν θέλω να χωρίσουμε. Κι επίσης σε αυτήν τη φάση δεν με παίρνει οικονομικά να κάνω κι άλλη μετακόμιση, ούτε να μείνω σε αυτό το σπίτι μόνη γιατί είναι αρκετά μεγάλο. Και δεν ξέρω τι να κάνω…

Χρειάζομαι τη συμβουλή σας. Του ζήτησα συγγνώμη για αυτό με τους φίλους του, του είπα ότι δεν θέλω να χωρίσουμε, ότι θα προσπαθήσω να αλλάξω, αλλά εκείνος δεν έδειξε να αλλάζει γνώμη. Μου είπε ότι θα το ξανασυζητήσουμε όταν ηρεμήσω και πήγε για ύπνο, ενώ εγώ έμεινα να κλαίω.

Το πρωί έφυγε για δουλειά χωρίς καν να με χαιρετήσει. Είμαι πολύ χάλια και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Δεν θέλω να τον χάσω και νομίζω ότι τα κατάστρεψα όλα. Πώς θα του αλλάξω γνώμη;

Ρένα


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Αγαπητή Ρένα,
    Εσύ πρέπει να αλλάξεις γνώμη γι’ αυτόν και μάλιστα επειγόντως και όχι να ρωτάς πως να αλλάξει γνώμη το κελεπούρι με το οποίο έχεις την ατυχία να σχετίζεσαι. Να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό που κατάλαβες το ποιον του τύπου αρκετά νωρίς παρά να τραβιέσαι μαζί του και να φθείρεσαι όλο και πιο πολύ μέχρι να μην σου μείνει ικμάδα αυτοσεβασμού. Το πρώτο λάθος ήταν ότι δεν συγκατοικήσατε στο σπίτι που είχες, ας ήταν μικρό. Θα έπρεπε να μείνετε μαζί στο χώρο σου (εφόσον δεν υπήρχαν χρήματα σε περίπτωση που το όλο πράγμα δεν πετύχαινε , όπως και έγινε ) για να δεις πως δουλεύει η σχέση στην πράξη. Αλλά τώρα το λάθος έγινε από εδώ και πέρα τι γίνεται.
    Κακώς πολύ κακώς του ζήτησες συγγνώμη για την απαράδεκτη κατάσταση με τους φίλους του. Αυτός δημιούργησε ένα τεράστιο πρόβλημα στην καρδιά της σχέσης σας και αυτός έπρεπε όχι μόνο να το λύσει αλλά να σου ζητήσει και συγγνώμη που σε ανάγκασε να υπομένεις την όλη κατάσταση. Έτσι θα έκανε ένας σοβαρός, μη κομπλεξικός άνδρας που νοιαζόταν για σένα. Τούτος εδώ όχι μόνο δεν σεβάστηκε τα όρια σου (τα οποία ξεπέρασε κατά πολύ) αλλά δείχνει να τα αγνοεί επιδεικτικά. Μάλλον περίμενε από εσένα να κάθεσαι στη γωνιά σαν γλάστρα χωρίς να βγάζεις κιχ, χωρίς να θέλεις τον ιδιωτικό σου χώρο. ʼλλωστε το σπίτι φαίνεται να το νομίζει μόνο δικό του και εσένα ως τη σκιά που κυκλοφορεί εκεί μέσα (φαντάζομαι ότι μόνο εσύ καθαρίζεις, μαγειρεύεις, αυτός πασάς στα Γιάννενα). Φαντάσου να ερχόταν οι δικές σου φίλες, η μαμά σου, η θεία σου κάθε μέρα στο σπίτι σας για ώρες ατελείωτες. Πως θα αντιδρούσε ο τύπος; Ούτε που θα του πέρασε από το μυαλό ότι και εσύ θα μπορούσες να συμπεριφέρεσαι παρομοίως. Μάλλον μεγάλωσε με την ιδέα (και τις παραστάσεις) ότι οι γυναίκες πρέπει να εξαφανίζονται όταν δεν τις χρειάζεσαι και να επανεμφανίζονται όταν χτυπάς παλαμάκια. Λοιπόν, αν νομίζει ότι τα αλλά αγοράκια θα τον κοροϊδεύουν ότι την έχει μικρή (‘τρώει παντόφλα’) επειδή τους ζήτησε (με το στανιό) το αυτονόητο τότε ντροπή του και ντροπή τους. Ντροπή νέοι άνδρες να σκέφτονται έτσι. Χυδαίοι, κομπλεξικοί, καταπιεστικοί και ελάχιστοι σαν τους πατεράδες και τους παππούδες τους. Πως έμπλεξες με έναν τέτοιο, κοπελιά; Πως είναι δυνατόν να βρίσκεις έναν τέτοιο τύπο θελκτικό, πόσο μάλλον να ανακοινώνεις (σ’ εμάς και στον εαυτό σου) ότι τον αγαπάς; Θέλεις να αποφύγεις να σκεφτείς ότι έκανες ένα μεγάλο λάθος (δεν είναι και η συντέλεια του κόσμου) γι’ αυτό έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι (δήθεν) τον αγαπάς; Τι ακριβώς αγαπάς; Την ταπείνωση σου; το ότι δεν νοιάζεται για σένα; το ότι έχει μόνο χώρο στη ζωή του για τους κολλητούς του (να τους χαίρεται); Πως είναι δυνατόν να αγαπάς κάποιον που σου φέρεται με χείριστο τρόπο και σου δείχνει καθαρότατα ότι έρχεσαι τελευταία στις προτιμήσεις του; Ας τον να πάει από εκεί που ήρθε και μην κάθεσαι και κλαις. Πάρτι να κάνεις που γλίτωσες μια ώρα νωρίτερα από έναν τέτοιο ανώριμο μα**κα. Δανείσου χρήματα να φύγεις από εκεί μέσα αμέσως, η διώξε αυτόν τον ανεκδιήγητο και βρες έναν/μια καλό/η συγκάτοικο μέχρι να συνέλθεις λίγο οικονομικά και να δεις πως θα προχωρήσεις.
    Σου εύχομαι καλύτερη επιλογή συντρόφου την επόμενη φορά. Η συμβουλή μου είναι να μάθεις λίγο τον εαυτό σου, να αναπτύξεις την προσωπικότητα σου πριν προχωρήσεις σε συγκατοίκηση. Μόνο αν μάθεις να σέβεσαι λίγο τον εαυτό σου θα σου φαίνεται αυτονόητο (και όχι κάτι για το οποίο πρέπει να απολογείσαι) ότι και ο σύντροφος σου πρέπει να σε σέβεται.

  2. Ο φιλος σου ειναι ενα ανωριμο βλημα που νομιζει οτι ειναι ο αφεντης, θα κανει ο,τι θελει και εσυ θα πρεπει να λες ευχαριστω. Αν ειναι να τσακωνεστε για τετοιες βλακειες τι θα γινει στο μελλον? Θα ηθελα να μαθω τι ηλικιας ειστε ετσι απο περιεργεια..προφαση γυρευε να σε χωρισει μαλλον. Ισως και το σκηνικο να ητανε στημενο απο αυτον και τους φιλους του για να φυγεις απο μονη σου…δεν ειναι φυσιολογικο παντως καθημερινα να ερχονται οι φιλοι του και να ξεχνανε να φυγουν. Φυσικα και θα δει ενας αντρας τους φιλους του αλλα σε μια καφετερια η στο σπιτι μια δυο φορες την εβδομαδα. Αν εσυ εφερνες τις φιλες σου καθημερινα θα του αρεσε δηλαδη? Καλυτερα να μη συνεχισεις αν ειναι να μη σε σεβεται εξαλλου απο αυτα που μας ειπες εκεινος ηδη εχει παρει την αποφαση να χωρισετε οποτε πως την εχεις δει? Θα τον παρακαλας κιολας? Ελεος κοριτσι μου

  3. Ο φίλος σου μάλλον πρώτη φορά μένει εκτός πατρικής εστίας, σωστά; Δεν έχει πάει φοιτητής να μείνει αλλού μόνος του μάλλον, ε;Και νομίζει τώρα ότι το σπίτι είναι δικό του, μπορεί να φέρνει τα μπακούρια τους φίλους του όποτε θέλει, για όσο θέλει χωρίς να σε υπολογίζει. Σαν έφηβος που γιορτάζει την ελευθερία του!!!!!! Και εσύ είσαι κυρίως για να κρατάς το σπίτι και για παρέα στο κρεβάτι…Και σε αφήνει μόνη σου να κλαις και πάει και κοιμάται….!!!!!!!!!!! Τι τον θες τέτοιον “άντρα”;;;

  4. τιποτα δεν κατεστρεψες κοπελα μου απλως ο φιλος σου πηρε τη μετακομιση στα ελαφρα και δεν σκεφτοταν τη συγκατοικηση σας με προοπτικη επισημοποιησης οπως εσυ θα ηθελες. Το ειδε σα να συζει με ενα οποιοδηποτε αλλο ατομο, οπως κανουν οι φοιτητες (αληθεια ποσο χρονων ειστε??), μονο που θα ειχε και μαγειρισα, καθαριστρια και σεξ. Δεν τον ενοιαξε και ιδιαιτερα να σκεφτει αν εσυ θελεις κοσμο στο σπιτι σου η τι ορια εχεις και μολις γκρινιαξες δεν του αρεσε που καταλαβε οτι σε μια σοβαρη σχεση πρεπει να κανεις υποχωρησεις και οχι ο,τι γουσταρεις. Μολις ειδε οτι καποια πραγματα που θελει αυτος δεν μπορουν να γινονται οταν συγκατοικεις με την κοπελα σου στραβωσε και αρχισε τα…στριβειν! Κοινως, θελει να γυρισει στους δικους του οπου μαλλον εχει το ελευθερο να κανει ο,τι θελει. Ε εσυ τωρα θες να εισαι με ενα τετοιο ανθρωπο? Αν ναι, πολυ κακως κατα τη γνωμη μου. Δε θα επρεπε να κλαις μου μας γραφεις, να θες να του σπασεις το κεφαλι θα επρεπε. Αντ αυτου βρες καποια λεφτα, καινουριο σπιτι και τελειωσε τη σχεση, μη το τραβας τσαμπα. Αυτος ο ανθρωπος δεν αξιζει

  5. tou zitises sygnomh gia poio pragma?avto shmenei oti dexesai apo do kai pera nasai to sfougaropano avtos o pasas kai esy me skimeno kefali?poso kairo tha to antexeis?egw vgazo to symperasma oti to palhkari einai ena anorimo kakomathhmeno kai afou les oti prwti fwra sygatiki me allon tou kakofanike na orimash dioti mallon i mama tha tou ta eferne olla sto xeri kai hxe kai ths elefteries tou.
    den kseroumai wmos ti ilikia exei?an eistai mikri tote dikeologimena einai anorimos an wmos eistai pano apo 25 ta vlepo mavra.twra tha krathisis ton eavto sou stathera kai tha tou phs mhn me apilhs me xwrismo dioti den alazoun kapoia pragmata pou apeto oso tou zitas sygnomi toso anevazi to egw tou ekmetalevetai ta aisthimata sou alla synithos olla ta agorakia mikra h megala se paizoun an katalavoun adynamia giavto sto ypso sou an einai na kerdisis kati mono etsi allios des to san mia empeiria sthn zoi sou ta lathi einai gia na mathenoume kai alli fora na mhn kaneis promelethmenes kinisis prota tha vasizesai sthn plath sou kai meta stous ypolipous giati dialioun sxeseis kai meta apo 40 xronia sygouro ton shmeron hmera i desmh einai i parapano risiko h paly htan allios kai egw eimai apo tous palious kai exw perash polla kai apektisa ths empiries mou exw mathi na vasizomai mono sta dyomou ta xerakia.kouragio loipon kai h zoi synexizete

  6. Πριν γκρινιάξεις έπρεπε να φέρεις και εσύ τις φίλες σου, ακάλεστες εννοείται, για να κάνετε τα μποτέ σας, να δείτε τις ταινίες σας, να δούμε αν θα του άρεζε του πασά! Βρε ουστ στη μανούλα του και βρες κανέναν κατασταλαγμένο να συγκατοικήσεις.

  7. Θλίβομαι πραγματικά να βλέπω νέα κορίτσια να χάνουν τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους, συντηρώντας νοσηρά πρότυπα. Πού είναι ο αυτοσεβασμός σου κοπέλα μου; Πού είναι η αγάπη για τον εαυτό σου, που με τόσο επιδεικτική αναισθησία καταπατάει ο τύπος; Πώς αφήνεις έναν ανώριμο τυπά να σου συμπεριφέρεται σαν βαρύ πεπόνι αργείτικο; Να εξαφανιστείς έπρεπε μέχρι να γυρίσει απ την δουλειά ο “αφέντης” είτε σε γονείς είτε σε φίλη προσωρινά. μέχρι να τακτοποιηθείς και πάλι. Έκανες ένα λάθος κι έμεινες μαζί του χωρίς να γνωρίζεις καλά το ποιόν του, άστον τώρα μπακούρι με τους υπόλοιπους φίλους του και κοίτα να σταθείς ξανά στα πόδια σου. Συναισθηματικά περισσότερο, γιατί επιβάλλεται να αποκτήσεις μεγαλύτερο αυτοσεβασμό και αυτοεκτίμηση, προκειμένου να νιώθεις τον εαυτό σου ισότιμο σε μια σχέση κι όχι αυτή που “πρέπει ν αλλάξει, που έκανε λάθη, που τα κατέστρεψε όλα” επειδή απλά ζήτησες το στοιχειώδες, δηλαδή την κοινά αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά, που προφανώς τα φιλαράκια του δεν διδάχτηκαν απ τα σπίτια τους. Η συμπεριφορά του φίλου σου είναι καθαρά χειριστική κοπέλα μου, σε μια προσπάθεια να σου δείξει ποιος έχει το “πάνω χέρι”. Αστον λοιπόν με το…χέρι παρέα και προχώρα σε πιο υγιείς εμπειρίες.

  8. Να χωρίσεις θα ήταν το καλύτερο πιστεύω. Όμως επειδή τον αγαπάς όπως λες, και τα συναισθήματα δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη,θα σου πρότεινα να του εξηγήσεις ότι μείνατε σε ένα σπίτι μαζί όχι για να κάνει αυτός τη ζωή του.και εσύ να τρέχεις πίσω από αυτόν και τους φίλους που σου κουβαλάει. Αλλά για να έχετε το χώρο σας κλπ. Εγώ μία ερώτηση θα έκανα. Εσύ σπίτι είχες, γιατί δεν μείνατε εκεί. Να πεις ότι έχεις παιδί και θέλεις μεγαλύτερο οκ, αλλά για αρχή δεν έπρεπε να φύγεις.κάνε τα κουμαντα σου και φύγε!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More