Στεφανία: “Έχω φτάσει σε σημείο να κλαίω κάθε μέρα. Είναι δίκοπο μαχαίρι όλο αυτό.”

Γεια σας!
Αυτό που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας δεν είναι ερωτικό. Όμως είναι πολύ ουσιαστικό για μένα.

Είμαι φοιτήτρια και από το πρώτο έτος γνώρισα κάποιες κοπέλες από τη σχολή. Σταδιακά, με όσες έχω μείνει να κάνω παρέα, τα πράγματα κατέληξαν να μην είναι ιδανικά. Δεν είναι κακές κοπέλες, αλλά η συμπεριφορά τους με στενοχωρεί πολλές φορές.

Για παράδειγμα, σχολιάζουν διάφορα στοιχεία του χαρακτήρα μου και νιώθω ότι τα ευτελίζουν, όπως για παράδειγμα το ρομαντισμό μου σχετικά με τις ερωτικές σχέσεις ή για όσα μου αρέσουν (π.χ. ποίηση).

Δεν θέλω να τις χάσω από παρέα αλλά και πάλι νιώθω ότι πνίγομαι και κρίνομαι συνεχώς. Έχω φτάσει σε σημείο να κλαίω κάθε μέρα. Είναι δίκοπο μαχαίρι όλο αυτό. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια και το χρόνο σας.
Στεφανία

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Αχ Στεφανια μου! Απλως δεν εχετε κοινα ενδιαφεροντα με αυτες τις κοπελες. Αποδεξου οτι δεν μπορουν να σε κατανοησουν, οτι σε καποια πραγματα δεν ταιριαζετε και περνα καλα μαζι τους οσο καιρο κανετε παρεα. Αργα η γρηγορα θα γνωρισεις κι αλλο κοσμο και ατομα που θα ταιριαζεις περισσοτερο και θα φτιαξουν τα πραγματα. Ελπιζω βεβαια να μην εισαι εκτος τοπου και χρονου και εκτος πραγματικοτητας γιατι το οτι φτανεις στο σημειο να κλαις επειδη καποιες κοπελες κοροιδευουν το γεγονος οτι σου αρεσει η ποιηση δεν ειναι και πολυ φυσιολογικο. Μαλλον επειδη ειναι η πρωτη φορα μονη σου εχεις στηριξει πολλα στην παρεα τους? Δεν καταλαβαινω γιατι ξεσπας ετσι η γιατι υπολογιζεις τη γνωμη τους τοσο πολυ, πρεπει να καταλαβεις ομως οτι υπαρχουν και ανθρωποι που δε θα εκτιμουν τα ιδια πραγματα μ εσενα χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι κατωτεροι η ανωτεροι απο εσενα. Αληθεια τι σπουδαζετε?

  2. Να τις στείλεις μήπως στο διάολο;;;κοπέλα μου σοβαρά τώρα αυτές μόνο φίλες σου δεν είναι…μία φίλη δεν θα σε κρινει ποτέ ούτε για στοιχεία του χαρακτήρα σου αλά θα σε δεχτεί ακριβώς όπως είσαι

  3. Μην αλλάξεις τον εαυτό σου για να αρέσεις σε κάποιον άλλον, όποιος και να είναι αυτός.
    Σε αυτά τα πράγματα πρέπει να είμαστε εγωιστές. Κοίτα να κάνεις ότι σου αρέσει σε εσένα, και μην δίνεις σημασία σε κανέναν.

  4. Kαλησπέρα! Διάβασα με προσοχή τις απαντήσεις σας και σας ευχαριστώ πολύ! Θα λάβω σοβαρά υπόψη όσα είπατε. Tα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Την ποίηση την έφερα ως παράδειγμα. Ξέρω πως δεν αρέσουν σε όλους τα ίδια πράγματα, όμως άλλο το διαφωνώ και άλλο σχολιάζω τι αρέσει στον άλλο. Σαφώς και θα βγω μαζί τους όταν κανονιστεί για καφέ ή ποτό, όμως όταν τους λέω να πάμε σε κάποιο συνέδριο( είμαστε τελειόφοιτες σχολής ανθρωπιστικών επιστημών) δεν με ακολουθούν με μεγάλη προθυμία, ενώ εγώ συμφωνώ πάντα σε ο,τι μου λένε, διότι πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε πολύπλευροι άνθρωποι. Και φυσικά δεν κλαίω επειδή έχουμε διάσταση απόψεων, αλλά τα βάζω με τον εαυτό μου επειδή από τη μια της αγαπάω αλλά από την άλλη φθείρομαι με κάποια πράγματα και δεν έχω το θάρρος να απαγκιστρωθώ….

  5. Γεια σου Στεφανία. Μπορώ να πω ότι σε καταλαβαίνω και νιώθω τι λες γιατί κι εγώ έχω αισθανθεί το ίδιο. Όταν ήμουν στη σχολή δε μπορούσα να ‘συνδεθώ’ με τις ‘φίλες’ μου σε βαθύτερο επίπεδο και όντως τα πράγματα έμεναν επιφανειακά, για ένα καφέ ή ένα ποτό όπως λες. Βέβαια ευτυχώς είχα ένα σύντροφο (που είμαστε ακόμα μαζί) και έτσι κάλυπτα την ανάγκη αυτή. Τι θέλω να πω; Κανείς δε θέλει να είναι μόνος του και να μην έχει έναν άνθρωπο να πάει μια βόλτα, να πιει ένα καφέ. Δυστυχως όμως πολύ λίγο άνθρωποι μας εμπνέουν ή συμφωνούν μαζί μας σε πιο ουσιαστικά θέματα. Αγάπησε τον εαυτό σου όπως είσαι και πες τους με τρόπο ότι σε στενοχωρεί να σου μιλάνε έτσι. Αν πάλι δεν καταλάβουν, λήξε το σιγά σιγά, θα βρεθούν άλλοι άνθρωποι στο δρόμο σου. Αν όμως καταλάβουν, δες πως μπορείς να κρατήσεις τη σχέση αυτή, αφού τις αγαπάς όπως λες. Μπορεί να είναι και η ηλικία που το βλέπουν έτσι. Το βασικότερο: Μείνε αυτή που είσαι και μην παρατάς αυτά που σου αρέσουν. Έτσι, είναι πιο πιθανό να γνωρίσεις και άτομα με τα οποία θα έχετε πιο πολλά κοινά. Καλή τύχη και μη στενοχωριέσαι! Αν η φιλία είναι δυνατή θα αντέξει, αν όχι, δεν άξιζε.

  6. Ααα νομιζα ειστε πρωτοετεις αλλα εσυ εννοεις οτι γνωριζεστε χρονια. Απλως οι κοπελες αυτες δεν μπορουν να κατανοησουν τα ενδιαφεροντα σου. Πολυ καλα κανεις και πηγαινεις στα συνεδρια της σχολης σου, δε πρεπει να ντρεπεσαι η να στεναχωριεσαι επειδη αυτες σε σχολιαζουν. Μπορεις να μην τους το προτεινεις απο εδω και περα. Προσπαθησε να γνωριζεις κοσμο της σχολης σου εκει. Μαλλον οι φιλες σου βαριουνται τετοιου ειδους events. Να ξερεις ομως οτι τους φιλους μας και την παρεα μας καλο ειναι να τη διαλεγουμε εμεις κι οχι να μας διαλεγουν. Και φυσικα η παρεα δε θα πρεπει να σε φθειρει. Παντως αφου ειστε τελειοφοιτες τσαμπα ανησυχεις, θα σκορπισετε συντομα και θα λυθει το προβλημα ελπιζω.

  7. Προτείνω αφού είσαι τόσο ευαίσθητη και καλλιτεχνική φύση να αναζητήσεις καινούριες παρέες με ανάλογα ενδιαφέροντα. Ψάξε για ομάδες ανθρώπων που ασχολούνται με ποίηση, κλπ πήγαινε όπου μπορείς σε ανάλογες δωρεάν εκδηλώσεις (στο FB βρίσκεις οτι θές) και γενικά διεύρυνε τον κύκλο σου!! Μη περιορίζεσαι στις κοπέλες της σχολής! Επίσης μπορείς να βρείς και αγόρια φίλους.

  8. Παραείσαι ευαίσθητη ρε κορίτσι μου για την ηλικία σου. Όσο και αν τις αγαπάς αν αυτές οι κοπέλες δεν σέβονται πράγματα που είναι σημαντικά για σένα και τα ευτελίζουν δεν σου αξίζουν. Μεταξύ μας θεωρώ πως είσαι ένα παραπάνω επιπέδο από εκεινες αλλά πάντα οι καλλιτεχνικές ψυχές έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία. Ένα πράγμα θα σου πω δεν θα επιτρέψεις στον εαυτό σου να ξανακλάψει ή να στενοχωρηθεί για αυτές τις κοπέλες. Να εκφράζεις την δυσάρεσκεια σου και να απαιτείς απτους φίλους σου τουλάχιστον σεβασμό!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More