Μια φίλη σε αδιέξοδο: “Νιώθω πως αυτή τη λάθος μου επιλογή θα πρέπει να την πληρώνω μια ζωή…”

Με λένε Ε. και είμαι 36 χρόνων. Είμαι παντρεμένη για δεύτερη φορά 4,5 χρόνια τώρα.

Πριν το γάμο νόμιζα πως είχα βρει τον άνθρωπο της ζωής μου. Εκείνον που θα καταλήγαμε μαζί στα γεράματα. Δυστυχώς όμως όπως όλα τα όνειρα έτσι κι αυτό παρέμεινε ένα απλό ουτοπικό όνειρο.

Αμέσως μετά το γάμο μας έπρεπε λόγω επαγγελματικών, δικών μου, υποχρεώσεων να μεταβούμε σε μια άλλη πόλη. Τα προβλήματα πολλά και γνώριμα.

Ο άνθρωπός μου είχε κακή σχέση με τη δουλειά κι εγώ τον στήριζα συνέχεια. Ήθελα να είναι ευτυχισμένος, διότι είχε αφήσει τη ζωή του για μένα και ήρθε να μείνει στη δική μου πόλη για μένα.

Για τέσσερα χρόνια δούλεψε το ένα συνολικά, δημιουργώντας μας οικονομικά προβλήματα. Αυτό θα ήταν το λιγότερο. Η τεμπελιά είναι ένα χαρακτηριστικό που ουδέποτε καταλάβα και κατανόησα αλλά συμβιβάστηκα με αυτή διότι ουδείς τέλειος έλεγα.

Τα προβλήματα όμως δεν περιορίστηκαν εκεί. Μακάρι να ήταν μόνο αυτό. Στον ερωτικό τομέα έβγαζε ένα σωρό προβλήματα από τη δική του πλευρά. Νόμιζα ως χαζή πως με τη συζήτηση όλα διορθώνονται και έτσι το συζητήσαμε αρκετές φορές, χωρίς κανένα αποτέλεσμα όμως.

Συζητήσαμε να πάει σε ένα γιατρό αλλά εκείνος έλεγε τη μια ότι είναι κουρασμένος, την άλλη ότι όλο αυτό είναι αποτέλεσμα του χαλασμένου δοντιού του και άλλες τέτοιου είδους δικαιολογίες.

Στην αρχή έριχνα ευθύνες σε μένα. Μήπως πήρα κανένα κιλό παραπάνω και δεν τον ελκύω πλέον… Μετά έλεγα μήπως έβγαλα ρυτίδες και δεν τον ελκύω… Έπεσα σε μελαγχολία.

Όταν κατάλαβα πως τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει του είπα πως θα έβρισκα άλλον, μήπως και τον ταρακουνήσω, αλλά εκείνος αδιάφορος. Προσπάθησα η αλήθεια είναι, αλλά είναι κάτι που όσο κι αν το προσπαθήσεις αν δεν είναι του χαρακτήρα σου δεν μπορείς να το κάνεις.

Έχω βαλτώσει. Είμαι 36 χρόνων και νιώθω 70. Με άλλον δεν μπορώ να πάω -τουλάχιστον όχι έτσι, με εκείνον ερωτικός τομέας δεν υπάρχει….

Να χωρίσω για δεύτερη φορά ενώ τον έχω φέρει χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του το νιώθω άτιμο. Ξέρω πως το σωστό θα ήταν, εφόσον αδιαφορεί για το πρόβλημα, να τον αφήσω και να φύγω αλλά δεν μπορώ να το πάρω απόφαση και μένω στάσιμη.

Νιώθω πως αυτή τη λάθος μου επιλογή θα πρέπει να την πληρώνω μια ζωή και αυτό με γέρασε και με πληγώνει. Νιώθω συνέχεια κουρασμένη, δεν έχω διάθεση να φάω, να βγω. Ρίχνω συνέχεια ευθύνες στον εαυτό μου κι αυτό με σκοτώνει περισσότερο μέρα με τη μέρα.

Ε.

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Λες και ξαναλές κάτι που κατά τη γνώμη μου είναι λάθος! Δεν τον ανάγκασες να έρθει μαζί σου! Δεν του έβαλες το μαχαίρι στο λαιμό! Ήθελε και ήρθε! Αν δεν το ήθελε πραγματικά δεν θα ερχόταν! Κι απ’ ό,τι καταλαβαίνω αυτός ο άνθρωπος ενδιαφέρεται αρκετά για τον εαυτό του για να καταπιεστεί κάνοντας πράγματα με το ζόρι! Μη νιώθεις υπέυθυνη για τις δικές του πράξεις και αποφάσεις, δεν είναι μωρό! Δεν σου λέω να διαλύσεις τον γάμο σου. Αλλά θεωρώ πως αν αρχίσεις να του δίνεις τελεσίγραφα θα στρώσει. Βέβαια, το θέμα δεν είναι να μείνεις μαζί του απλά για να μείνεις μαζί του! Αν δεν είσαι ευτυχισμένη δεν έχει νόημα να κρατήσεις έναν γάμο απλά επειδή φοβάσαι ίσως πως θα είσαι πάλι μπροστά από μία αποτυχημένη σχέση! Τα λάθη μας είναι ο θησαυρός μας. Μάθε από αυτά και προσπάθησε να μην τα επαλάβεις! Καλή επιτυχία σε ό,τι κάνεις!!

  2. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙΣ , ΕΝΩ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΝΩΡΙΜΟ 15 ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ .ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΤΥΨΕΙΣ Κ ΕΝΟΧΕΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΜΟ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ ΣΟΥ.ΕΠΕΙΔΗ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ , ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ Κ ΜΗΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.

  3. Δεν ξέρουμε αν έχεις παιδιά και άρα περιπλέκονται τα πράγματα ….αν δεν έχεις, και αν θέλεις, χωρίς δεύερη σκέψη βάλε τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από τώρα σε αυτήν την κατάσταση δυστυχίας που βιώνεις και αποφάσισε αν σου αρέσει. Η ζωή είναι δική σου – εύκολες ή δύσκολες αποφάσεις, πρέπει να λαμβάνονται άμεσα πριν ‘ριζώσει’ η πληγή. Καλή τύχη.

  4. Γιατί κορίτσι μου καταπιέζεσαι τόσο? Είσαι στην ηλικία όπου μια γυναίκα είναι σεξουαλικά ενεργή και μάλιστα στα καλυτερά της.Μην σκέφτεσαι ότι είναι ο δεύτερος γάμος σου και ο τρίτος πάλι να ήταν. γάμος σημαίνει συντροφικότητα, ένωση δύο ανθρώπων, αντιμετώπιση προβλημάτων και κοινή πορεία στην ζωή. Και εγώ εφυγα από εκεί που ήμουν και ακολούθησα τον άντρα μου , αλλά επειδή το ήθελα πέτυχα επαγγελματικά. ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΤΕΜΠΕΛΙΑ.Θα σου πρότεινα να καθήσεις να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κάτα και να μην καθήσεις σε ένα γάμο που θα το μετανίωνεις μια ζωή.Είσαι νέα και είναι η ζωή μπροστά σου.
    Φιλία, μια φίλη!!!!!!!!!!!

  5. Αν ήταν αυτός στη θέση σου θα σε είχε στείλει πίσω με μονής διαδρομής εισιτήριο. Αμόλα τον και προχώρα και μην έχεις τύψεις διότι ήταν και δική του επιλογή να σε ακολουθήσει, δεν τον πήρες με το ζόρι. Μη χάσεις τα καλύτερά σου χρόνια με τον μίζερο.

  6. Κοίτα, κοπέλα μου. ΤΟ ΔΙΑΛΕΞΕ και ήρθε. Αν δεν ήθελε, δεν θα ερχόταν. Είναι ανεπίτρεπτο να σου δημιουργεί ενοχές για κάτι που ΚΑΙ εκείνος ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. Δεν του είπες είτε έρχεσαι είτε χωρίζουμε. Κατάλαβες; Τον σύντροφό μας τον επιλέγουμε, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Φύγε από τον τεμπέλαρο πριν σε ρουφήξει η μαύρη τρύπα. 36 χρονών χωρίς σεξουαλική ζωή; Στη δεκαετία του 50 ζούμε;;;;; Διεκδίκησε τη ζωή σου.

  7. Θα είχε ενδιαφέρον να μας έγραφες (αν το επιθυμείς φυσικά την ιστορία από τον πρώτο σου γάμο)
    Έχω την αίσθηση ότι θα βρίσκονται αρκετά κοινά στις δύο ιστορίες.Αν θέλεις την άποψη μου το πρόβλημά σου (γιατί είναι δικό σου..) είναι πιθανότατα πρόβλημα στα ΚΡΙΤΉΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊ Σ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ…

  8. φύγε τρέχοντας και πολύ μακριά!!! εγώ σου λέω ότι έκανες λάθος. και τι σημαίνει αυτό; ότι δεν έχουμε δίκαιωμα στα λάθη;;;!!!!! αγαπητή μου απο αυτά μαθαινουμε…. είμαι σίγουρη ότι ο τρίτος σε περιμένει κάπου για να σε κάνει ευτυχισμένη!!! τρέχα για να τον βρεις! !!!!

  9. μηπως ο κυριος εχει βρει “τον μηνα που θρεφει τους δωδεκα” ?????? ενας τεμπελης ειναι που δεν σε θελει και απλα ειναι μαζι σου επειδη τον στηριζεις οικονομικα! οσο για τα λαθη που λες…και τι εγινε? εκανες ενα ακομα λαθος…εισαι πολυ νεα για να καταδικαστεις σε μια ζωη ανουσια χωρις ευτυχια και ερωτα! θα το πληρωνεις μια ζωη? οχι! δεν εξιζει! κοιτα να απομακρυνθεις και να ξαναφτιαξεις την ζωη σου!!!!!!

  10. Από τη μία είναι απόλυτα κατανοητό ότι μιλάμε για ένα γάμο και όχι απλά για μία σχέση. Από την άλλη όμως επειδή είναι σχέση “ζωής”, πιστεύεις ότι αξίζει να σου δημιουργεί τέτοια κενά και προβλήματα? Αναγνωρίζουμε λοιπόν και τη θυσία που έκανε με το να έρθει να εγκατασταθεί κοντά σου… Και μετά? Το να κατακτήσουμε ή να αποκτήσουμε κάτι δε λέει τίποτα από μόνο του. Σκοπός είναι να μπορούμε να το διατηρήσουμε κιόλας. Βάζεις τον εαυτό σου στη μοίρα ενός τρόπαιου ή μήπως να νοιώθεις υποχρεωμένη απέναντί του επειδή στο κάτω κάτω σε διεκδίκησε? Έτσι ήταν η ζωή που είχες φανταστεί να ζήσεις? Μεγάλη δεν είσαι ακόμα αλλά ο χρόνος του καθενός είναι πολύτιμος. Μην προσπαθείς να αλλάξεις πορεία σε ένα πλοίο που έχει χαλασμένο πηδάλιο. Το πιθανότερο να πέσεις κι εσύ σε ξέρα. Εγκατέλειψέ το να σωθείς. Τις λέξεις αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση μάλλον τις έχεις ξεχάσει για να δέχεσαι να καταδικάζεις μόνη σου τον εαυτό σου. Λες και αυτοτιμωρείσαι για κάτι. Το αν οι επιλογές σου μέχρι τώρα μπορεί να ήταν λάθος δε σημαίνει ότι θα πρέπει να σε ακολουθούν για πάντα και ούτε ότι θα είναι και η επόμενη. Ζήσε όπως νομίζεις ότι σου αξίζει. Μόνο αν είσαι όμως εσύ καλά με τον εαυτό σου θα μπορέσεις να είσαι και με τους άλλους… Σου εύχομαι τα καλύτερα!!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More