Chloe: “Θεωρεί ότι υπάρχει χάσμα ανάμεσά μας λόγω της διαφοράς ηλικίας…”

Η ιστορία που διαδραματίζεται στη ζωή μου δεν είναι ασυνήθιστη…

Το καλοκαίρι γνώρισα κάποιον δέκα χρόνια μεγαλύτερό μου και λίγο-πολύ πέρασαν τρεις μήνες και είμαστε μαζί. Η αλήθεια είναι ότι είμαι ερωτευμένη μαζί του και εκείνος δείχνει το ενδιαφέρον του, αλλά σίγουρα ακόμα δεν έχει αφήσει πολύ τον εαυτό του.

Το ζήτημα είναι ότι υπάρχει κάποιο “αγκάθι” για αυτόν στην όλη κατάσταση. Θεωρεί ότι υπάρχει χάσμα ανάμεσά μας λόγω της διαφοράς ηλικίας, ωστόσο έχω κάνει πολλές προσπάθειες για να αλλάξω αυτή του την άποψη.

Επιπλέον, φεύγει και για στρατό σε δύο εβδομάδες και εγώ του έχω δηλώσει ότι θα είμαι εκεί δίπλα του σε αυτό για να τον στηρίξω όσο μπορώ.

Γενικά, είμαι από τους ανθρώπους που προσπαθούν για να δημιουργηθεί κάτι όμορφο. Αλλά αξίζει τελικά η προσπάθεια; Να κάνεις ό,τι μπορείς για να μην χαθεί κάτι όμορφο ακόμα και αν υπάρχουν στιγμές που ο άλλος δεν είναι τόσο σίγουρος;

Chloe

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Φυσικά και αξίζει. Τουλάχιστον, αν τελικά δεν κυλήσει, θα λες οτι προσπάθησες πολύ και δεν άφησες τίποτα άλλο που θα μπορούσες να κάνεις. Η εμπιστοσύνη χτίζεται με τον καιρό και η διαφορά ξεπερνιέται αν και οι δυο επικοινωνείται πνευματικά και ξέρετε τι θέλετε, δηλαδή συμπεριφέρεστε με ωριμότητα. Αν είναι ρόδο θα ροδίσει, να είσαι σίγουρη!

  2. Εγώ λέω ότι αν αυτός πίστευε σ’ εσένα και σε αυτό που έχετε οι δυο σας, δεν θα αναφερόταν στο θέμα της διαφοράς ηλικίας κάθε λίγο και λιγάκι. Εκτός αν αυτό είναι πρόσχημα για να την κάνει σιγά-σιγά από τη σχέση σας. Αν εσύ κάνεις τα πάντα για να του αποδείξεις ότι αξίζει η σχέση σας και ότι η ηλικιακή διαφορά είναι κάτι στο μυαλό σας και ότι δεν παίζει ρόλο, ενώ εκείνος μένει ανένδοτος, τότε προφανώς είναι άνθρωπος που έχει δικά του κολλήματα. Επίσης, λες ότι εσύ είσαι ερωτευμένη μαζί του, ενώ αυτός “δείχνει το ενδιαφέρον του”. Αν δηλαδή στους πρώτους μήνες της σχέσης σας αυτός δεν έχει ενθουσιασμό και πάθος, τι θα κάνει αν θα είστε μαζί μετά από δέκα χρόνια; Δεν ξέρω, δεν μου αρέσει η εικόνα που παρουσιάζεις. Εσύ φαίνεσαι πρόθυμη και ικανή να προσπαθήσεις για τους δυο σας, ενώ εκείνος φαίνεται να περιμένει το θαύμα που θα σε μεγαλώσει κατά δέκα χρόνια σε μια μέρα.

  3. Κοίτα, μην προσπαθείς να του αλλάξεις γνώμη και κινείσαι εις βάρος σου. Το να είσαι λίγο παραπάνω εύθυμη ή το να θέλεις να βγεις ένα Σάββατο βράδυ με την παρέα σου δεν σημαίνει ότι είσαι ανώριμη και ότι πρέπει να αποκτήσεις το στυλ μίζερης γεροντοκόρης, για να πειστεί ο δικός σου ότι είσαι ωριμότερη, άρα πιο κοντά στην ηλικία του. Θα σου έλεγα ναι, να συνεχίσεις να δίνεις στη σχέση σας, αφού πιστεύεις σ’ εκείνη, αλλά μην αλλάζεις για κάποιον μόνο και μόνο για να δείξεις ότι στο μυαλό είσαι κατά δέκα χρόνια ωριμότερη. Επειδή είπες ότι κάνεις τα πάντα για να του αλλάξεις την άποψη, και κάπου λέω μήπως πιέζεις τον εαυτό σου πολύ για χάρη του. Δεν χρειάζεται. Συνέχισε να του δείχνεις ότι είσαι δίπλα του και να τον στηρίζεις σε ό,τι κάνει, αλλά αν βλέπεις ότι αυτό δεν δουλεύει, δέξου το και προχώρησε παρακάτω. Καλή τύχη!!

  4. Gia na maw rotas ean aksizei kai na anysixeis oti feugei strato, maw dineis na katalavoume oti kata vathos agonias para poly gia ti sxesi sou. An eixes antapokrisi synaisthimaton apo ekeinon, den nomizo na se provlimatize oti tha eiste makria kai pos na ton stirikseis. Kai ti ennoeis oti den exei afisei ton eauto tou??? I eisai eroteumenos se mia sxesi i den eisai, oxi eisai eroteumenos alla den afinesai kai poly kai skeftesai monimos ti diafora ilikias. An eniothe autos ta idia pragmata m’ esena, tha epsaxne ti sas enonei s’ auti ti sxesi, oxi na estiazei sto ti sas izei, pou siga ti diafora, edo pou ta leme. Chloe, fainesai anthropos pou tha edine ta panta, alla prosexe poly! Min ypervaineis ton eauto sou. An deis oti den pigainei allo, as’ to. Giati na kaneis prospatheies gia kapoion, pou den tha ekane ta idia gia sena? Na prosexeis ton eauto sou, na eisai kala.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More