Πίσω στην κορυφή της σελίδας
06.10.2015 | 14:20

Αγαπημένες πατάτες στο φούρνο!

Αγαπημένες πατάτες στο φούρνο!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ποιος δεν αγαπάει τις πατάτες! Και ειδικά τα παιδιά, πραγματικά τρελαίνονται. Είναι το συνοδευτικό που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί και είναι το πιάτο που πάντα αδειάζει. Κι αν οι τηγανητές είναι αρκετά αμαρτωλές για να τις επιτρέπουμε στο διαιτολόγιό μας, υπάρχει τρόπος να απολαύσεις τις πατατούλες σου χωρίς να τις στερηθείς.
Τις βάζεις στο φούρνο. Και πραγματικά, αν τις διαχειριστείς σωστά και τις νοστιμίσεις με μερικά εύκολα υλικά θα γίνουν υπέροχες!

Το μυστικό βρίσκεται στο λεμόνι και φυσικά στα μυρωδικά που πάντα βρίσκονται στην κουζίνα μας. Μικρές πινελιές που θα απογειώσουν τη γεύση τους και πιστεύω ότι θα γίνουν οι αγαπημένες σας πατάτες. Συνοδεύουν υπέροχα το κοτόπουλο ή όποιο άλλο κρέας επιλέξετε...


Υλικά:

  • 6- 8 μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • ¼ έως ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο ή βούτυρο (ο συνδυασμός και των δύο κάνει εξαιρετικά τραγανές τις πατάτες)
  • ½ κουταλάκι αλάτι χοντρό
  • ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 1½ κουταλιά της σούπας μυρωδικά (π.χ. ρίγανη, θυμάρι και δεντρολίβανο)
  • 1 ολόκληρο σκόρδο κομμένο περίπου σε 4 κομμάτια (προαιρετικά)


Πώς θα τις φτιάξεις:
-Βράσε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για περίπου 3-4 λεπτά, όχι παραπάνω.

-Παράλληλα, βάλε ένα ταψί (αρκετά ευρύχωρο για να χωρέσουν με ευκολία οι πατάτες) στο φούρνο, που έχεις προθερμάνει στους 180 βαθμούς. Είναι σημαντικό να έχει ήδη ζεσταθεί λίγο το ταψί σου για να μην σου κολλήσουν οι πατάτες.

-Αφού βράσεις τις πατάτες, στράγγιξέ τες και άφησέ τες για 5 λεπτά στην άκρη.

-Μετά ρίξε από πάνω τους το χυμό λεμονιού και ανακάτεψέ τες καλά για να απορροφήσουν όλον τον χυμό.

-Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά, σκόρδο και ελαιόλαδο.

-Ρίξε τις πατάτες στο ζεστό ταψί και άφησέ τες να ψηθούν για περίπου 60-75 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν από πάνω ένα χρυσαφένιο χρώμα, ανακατεύοντας κάθε 20 λεπτά.

-Μετά τα πρώτα 10 λεπτά, κούνησε λίγο το ταψάκι σου για να βεβαιωθείς ότι οι πατάτες δεν έχουν κολλήσει.
Μπορείς να αφαιρέσεις το σκόρδο όταν δεις ότι έχει ψηθεί (για να μην καεί) και να συνεχίσεις να ψήνεις τις πατάτες σου.


Φιλιά,
Τατιάνα

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10
close button

Κάντε Like: Tlife.gr στο Facebook