Back to school… με χρήσιμα tips!

Το καλοκαιράκι φεύγει σιγά σιγά, οι διακοπές τελείωσαν… και σε λίγο αρχίζουν τα σχολεία. Οι μαμάδες καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό. Καινούργια τετράδια, μολύβια, βιβλία… Μια διαδικασία που έχει μια γοητεία και παράλληλα ένα άγχος. Η μυρωδιά του καινούργιου και η διαδικασία της οργάνωσης.

Τα παιδιά μας από την ξεγνοιασιά της θάλασσας και της καλοκαιρινής ελευθερίας καλούνται να μπούνε σε πρόγραμμα, να μπούνε στην τάξη και να ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Η Λυδία μου ξεκινάει Γυμνάσιο φέτος. Κι ο Νικόλας τελειώνει. Τόσα χρόνια μαμά πια, ξέρω τι σημαίνει αυτό το διάστημα για κάθε μανούλα και για αυτό μοιράζομαι μαζί σας μερικά tricks που θα σας βοηθήσουν στην οργάνωση της έναρξης…

-Τα ψώνια
Καταγράψτε σε μια λίστα όλα όσα χρειάζεται να αγοράσετε. Τσεκάρετε μήπως έχετε ξεχάσει κάτι και μετά βγείτε για τα ψώνια της χρονιάς. Τετράδια, γόμες, σχολικές τσάντες…

-Η βιβλιοθήκη
Ανασύνταξη. Αφιερώστε λίγο χρόνο ώστε να δημιουργήσετε χώρο στη βιβλιοθήκη του για τα καινούργια βιβλία. Καλό είναι τα βιβλία της νέας σχολικής χρονιάς να βρίσκονται στα ράφια που του είναι πιο βολικό να χρησιμοποιεί.

-Το γραφείο του
Πρέπει να είναι ήσυχο και φωτεινό. Με όμορφα χρώματα ώστε να δημιουργεί στο παιδί μια ευχάριστη αίσθηση. Επιλέξτε κάτι λιτό, απλό, χωρίς περιττά αντικείμενα που μπορεί να το αποσπούν.

-Τα κουτιά
Βιβλία, χαρτιά, σημειώσεις… Όσο πιο οργανωμένα τα πράγματα, τόσο καλύτερα. Δημιουργήστε κουτιά ή θήκες, όπου εκεί το παιδί θα βάζει όσα αφορούν το κάθε μάθημα ξεχωριστά. Έτσι δεν θα χάνει χρόνο ψάχνοντας, δεν θα αγχώνεται και όλα θα είναι οργανωμένα.

-Χωρίς βιβλία (ακόμα)
Αν το παιδί σας είναι ακόμα μικρό (προνήπιο ή νηπιαγωγείο), τα παραπάνω κουτιά θα σας χρησιμεύσουν για τα παιχνίδια του. Σε αυτήν την περίπτωση, ο χώρος “σηκώνει” λίγο πιο έντονα χρώματα, μιας και τα μικρά παιδιά ακόμα δεν έχουν μπει σε στρεσογόνες ζώνες.

-Η ντουλάπα
Είναι το σωστό timing για να γίνει ένα ξεκαθάρισμα. Να φύγουν τα ρούχα που δεν φοράει ή δεν του κάνουν και σε πρώτο πλάνο να είναι τα ρούχα που αγαπάει και προτιμά. Για να κερδίζετε χρόνο μπορείτε να αποφασίζετε για το τι θα φορέσει από το προηγούμενο βράδυ.

-Τα χαμένα μολύβια
Που με κάποιο μαγικό τρόπο χάνονται… Μαζί με τα στυλό, τις γόμες και τις ξύστρες. Μια καλή, πρακτική και οικονομική λύση είναι οι θήκες ή οι αυτοσχέδιες μολυβοθήκες από τενεκεδάκια. Κολλήστε τα με αυτοκόλλητα πάνω σε έναν πίνακα ή στο πλάι της βιβλιοθήκης και δεν θα ξαναχαθεί τίποτα! Θα δώσουν και στο χώρο μια παιχνιδιάρικη αίσθηση.

-Το φως
Φροντίστε να υπάρχει στο γραφείο του πάνω ένα φωτιστικό ώστε να υπάρχει επαρκής φωτισμός, που δεν θα κουράζει τα μάτια του, όταν διαβάζει.

-O πίνακας

Που θα οργανώνει το διάβασμά του. Βάλτε τον κοντά στο γραφείο του για να σημειώνει τι έχει να διαβάσει, τι εργασίες έχει να παραδώσει και έτσι να ξέρει και να ξέρετε τι ακριβώς έχει να κάνει.

Καλή σχολική χρονιά,
Τατιάνα

And More