Υπάρχει ένα γλυκό που συνοδεύει ονειρικά το παγωτό σου. Δεν είναι άλλο από το κλασικά αγαπημένο ραβανί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 αβγά
 - 2 φλιτζάνια ζάχαρη
 - 1 γιαούρτι πρόβειο (300 γρ.)
 - 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
 - 2 φλιτζάνια αλεύρι
 - 2 κουτ. του γλυκού baking powder
 - Λίγο ελαιόλαδο
 - Για το σιρόπι: 6 φλιτζάνια νερό
 - 5 φλιτζάνια ζάχαρη
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, βάζεις τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν.
 - Στο μεταξύ, ανακατεύεις το αλεύρι με το baking powder και το σιμιγδάλι.
 - Προσθέτεις στο μείγμα με τα αβγά το γιαούρτι και συνεχίζεις το χτύπημα.
 - Στη συνέχεια συμπληρώνεις σιγά, σιγά το αλεύρι με το σιμιγδάλι μέχρι να το πάρει όλο η ζύμη
 - Στρώνεις τη ζύμη σε ταψάκι και ψήσε στους 170 βαθμούς C για 45 περίπου λεπτά. Μόλις πάρει χρυσαφένιο χρώμα στην επιφάνειά του, σβήνεις το φούρνο.
 - Για το σιρόπι, προσθέτεις το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
 - Φροντίζεις να αποσύρεις το σιρόπι από τι φωτιά μόλις πάρει βράση (γύρω στα τέσσερα λεπτά).
 - Σιροπιάζεις το γλυκό ζεστό και αφήνεις λίγο να πιει το σιρόπι και να κρυώσει.
 - Σερβίρεις με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι ή βανίλια
 - Απολαμβάνεις!
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ