Από ποια ηλικία πρέπει να αρχίσουμε να φοράμε κρέμα ματιών;

Όπως σου έχουμε ξαναπεί, πολλά πράγματα που φτάνεις να διαβάζεις εσύ εδώ είναι αποτέλεσμα συζητήσεων που κάνουμε μεταξύ μας και πράγματα που με έναν τρόπο μας απασχολούν ή/και έχουμε σκεφτεί λίγο- πολύ όλες μας. Πολύ πρόσφατα, λοιπόν, μου έγινε η εξής ερώτηση: “Θέλω να μου προτείνεις μια κρέμα ματιών. Είμαι 30 χρονών και ίσως να πρέπει να την βάλω στη ρουτίνα μου σιγά- σιγά. Τι λες;”.

Για κάθε beauty editor πάνω σε αυτό τον κόσμο αυτή η ερώτηση είναι… σοκαριστική. Ακριβώς γιατί στα 30 σου όχι μόνο δεν είναι μια καλή ηλικία να ξεκινήσεις να φοράς μια κρέμα, αλλά έχεις καθυστερήσει κιόλας! Όμως, από την άλλη, ποια είναι η σωστή ηλικία που πρέπει να ξεκινήσει κανείς και γιατί; 

Κάναμε μια μεγάλη συζήτηση με τον δερματολόγο Στέλιο Αγγελίδη για όλες τις αιτίες γήρανσης της επιδερμίδας και καταλήξαμε και στην κρέμα ματιών. Το πρώτο part θα το αναλύσουμε σύντομα. Όσο για την κρέμα ματιών, συνέχισε να διαβάζεις.

Από ποια ηλικία πρέπει να αρχίσω να φοράω μια κρέμα ματιών;

“Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ πιο λεπτό και ευαίσθητο από άλλες περιοχές. Επίσης, δεν έχει τόσους σμηγματογόνος αδένες, άρα η περιοχή δεν έχει σμήγμα και είναι πιο ξηρή. Το πότε θα ξεκινήσουμε να φοράμε μια κρέμα ματιών εξαρτάται από τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Αν για παράδειγμα, υπάρχει ξηρό δέρμα από τη φύση του και όχι τεχνηέντως ξηρό, δηλαδή αφυδατωμένο δέρμα που έχουμε προκαλέσει εμείς για παράδειγμα με την χρήση ενός πολύ σκληρού προϊόντος καθαρισμού, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε από πολύ νωρίτερα κρέμα ματιών, από την ηλικία των 18”, λέει ο δερματολόγος Στέλιος Αγγελίδης και συνεχίζει: “Ακόμη και αν είσαι πολύ νέα, αν χαμογελάς συνέχεια και έχεις ξηρή επιδερμίδα τότε αυτές οι ρυτίδες θα “γράψουν” σε βάθος χρόνου. Αν, όμως, έχεις ξηρή επιδερμίδα που την ενυδατώνεις συνέχεια τότε αυτή η κρέμα θα λειτουργήσει ως… γράσο στο αμορτισέρ και η περιοχή δεν θα σπάσει, δεν θα δημιουργηθούν ρυτίδες”.

Και γιατί χρειάζομαι μια ειδική κρέμα;

Όπως είπαμε, η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πολύ πιο λεπτή, ευαίσθητη και χωρίς σμηγματογόνους αδένες. Οι κρέμες που δημιουργούνται για το υπόλοιπο πρόσωπο είναι πιο λεπτόρρευστες έτσι ώστε να μην φράζουν τους πόρους. Αντίθετα, οι κρέμες για τα μάτια καλό είναι να είναι παχύρρευστες αφενός για να ευνοούν την ελαστικότητα, αφετέρου γιατί δεν υπάρχει κίνδυνος να φράξουν τους πόρους. Επιπλέον, η περιεκτικότητα σε δραστικά δεν πρέπει να είναι τόσο μεγάλη όσο σε αντίστοιχα προϊόντα περιποίησης προσώπου γιατί μιλάμε για μια πολύ ευαίσθητη περιοχή!

Πρόσεξε και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς στο ντεμακιγιάζ των ματιών σου!

Όσο σημαντική είναι η χρήση της κρέμας ματιών, άλλο τόσο σημαντικό είναι να επιλέξεις το σωστό προϊόν για το ντεμακιγιάζ των ματιών σου. “Το προϊόν που θα επιλέξεις για το ντεμακιγιάζ των ματιών σου δεν πρέπει να είναι ένα προϊόν που αφυδατώνει σε μια περιοχή που από την φύση της είναι στεγνή γιατί δεν έχει τόσους σμηγματογόνους αδένες. Έστω, λοιπόν, ότι έχεις χρησιμοποιήσει concealer και πας να το αφαιρέσεις και με ένα σκληρό προϊόν, θα επιβαρύνεις το δέρμα σου και θα δημιουργηθούν πιο εύκολα οι γραμμές έκφρασης στο πόδι της χήνας”, επισημαίνει ο δερματολόγος.

Τι πρέπει να περιέχει η κρέμα ματιών σου; 

Σε πείσαμε, λοιπόν, να επενδύσεις σε μια κρέμα ματιών (καιρός ήταν!). Το ερώτημα τώρα είναι: τι πρέπει να περιέχει αυτή η κρέμα; Όσα περισσότερα συστατικά συνδυάζει τόσο το καλύτερο! “Τα πιο ισχυρά είναι η ρετινόλη για αντιγήρανση, η καφεϊνη για να διώχνει τα πρηξίματα και η βιταμίνη Κ για τους μαύρους κύκλους!”, συμβουλεύει ο Στέλιος Αγγελίδης.

Last but not least: πώς να χρησιμοποιείς την κρέμα ματιών σου!

Για να δεις αποτέλεσμα με την κρέμα ματιών θα πρέπει να την εφαρμόζεις αυστηρά πρωί- βράδυ, πάντα με τον παράμεσο γιατί ασκεί ακριβώς την πίεση που πρέπει (ούτε περισσότερη, ούτε λιγότερη) και ως πρώτο step μετά τον καθαρισμό του προσώπου σου. Σκέψου πως πρόκειται για μια πολύ λεπτή και ευαίσθητη περιοχή και πρέπει να εξασφαλίσεις το γεγονός ότι τίποτα άλλο δεν θα παρεμβάλλεται ανάμεσα σε αυτή και την λεπτή επιδερμίδα σου.

Κρέμες ματιών: μερικές αγαπημένες μας!

Κρέμα ματιών Eye Repair, Skouras Med, €80.00. Η καινοτόμος σύνθεσή της περιέχει φυσικής προέλευσης πεπτίδια, πλούσια σε σάκχαρα, τα οποία ενεργοποιούν τη δράση των πρωτεϊνών που ευθύνονται για την απόκριση των δερμικών κυττάρων στις διαταραχές που προκαλούν εξωτερικοί παράγοντες όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου και η ηλιακή έκθεση. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά: λεπτές γραμμές και ρυτίδες μειώνονται εντυπωσιακά, η ελαστικότητα της επιδερμίδας βελτιώνεται άμεσα, ενώ η φυσική λάμψη και το νεανικό βλέμμα επιστρέφουν.

GinZing™ Refreshing Eye Cream to Brighten and Depuff, Origins, €29.50. Μία αναζωογονητική κρέμα ματιών που χαρίζει ορατή φωτεινότητα, μειώνοντας την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και των ανεπιθύμητων πρηξιμάτων. Το βλέμμα γίνεται ξεκούραστο και λαμπερό και η υφή βελτιώνεται άμεσα. Κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.

 

 

Mission Perfection Eyes, Clarins, €46.80. Δεν αποτελεί μια απλή θεραπεία για τα μάτια, στοχεύει να καταπολεμήσει την εμφάνιση και τον σχηματισμό των μπλε και μαύρων κύκλων που βρίσκονται κάτω από τα μάτια. Ένα λεπτό έγχρωμο γαλάκτωμα που ταιριάζει με όλους τους τόνους του δέρματος και κάνει τα μάτια να δείχνουν πιο φωτεινά και λαμπερά. 

Creamy Eye Treatment With Avocado, Kiehl’s, €29.49. Πλούσιο σε ευεργετικά λιπαρά οξέα, αμινοξέα και βιταμίνες, το έλαιο Αβοκάντο πρωταγωνιστεί σε αυτή την ντελικάτη κρέμα ματιών που κρατάει την ευαίσθητη επιδερμίδα τους ενυδατωμένη και απαλή. Tip: αν η υφή της σου φαίνεται πολύ πλούσια έως και λιπαρή (είναι θεμιτό στις κρέμες ματιών γιατί ενισχύει ακόμη περισσότερο την ελαστικότητα), ζέστανε καλά ανάμεσα στα δάχτυλά σου προτού την απλώσεις κάτω από τα μάτια σου.

Korres Χρυσός Κρόκος Ελιξίριο Νεότητας Ματιών, €54.80. Η ισχυρή φόρμουλα με αντιοξειδωτικά Κρόκου, Β-γλυκάνες, πεπτίδια και αμινοξέα ενισχύει το δέρμα και την αντοχή του στις καθημερινές βλάβες και συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης όλων των σημείων γήρανσης και κόπωσης γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Τα πολύτιμα στίγματα του Κρόκου (ελληνικό σαφράν) μαζεύονται προσεκτικά με το χέρι και το εκχύλισμα ενσωματώνεται στη φόρμουλα εντός 24 ωρών, ώστε να διατηρεί το μέγιστο της αντιοξειδωτικής δύναμης του. 

 


  

 

Read More

And More