Η Julia Child-για τους μη γνώστες-είναι κάτι σαν τον αμερικάνικο Τσελεμεντέ. Βέβαια η Μέριλ Στριπ την έκανε γνωστή ανά τον κόσμο στην ταινία Julie&Julia αλλά όσοι γνωρίζουν από μαγειρική σίγουρα έχουν εκτιμήσει τις συνταγές και τα τσιτάτα της! Ιδού λοιπόν η συνταγή για ένα σουφλέ σοκολάτας, κλασικό, υπέροχο που μας έφερε η Washington Post!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 γραμμ. καλής ποιότητας κουβερτούρα
 - 1/3 κούπας δυνατό καφέ
 - 1/3 κούπας αλεύρι
 - 2 κούπες γάλα
 - 3 κ.σούπας βούτυρο (προαιρετικά)
 - μια πρέζα αλάτι
 - 1 κ.σούπας εκχύλισμα βανίλιας
 - 4 κρόκους
 - 6 ασπράδια
 - μισή κούπα ζάχαρη
 - άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
 - κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τη σοκολάτα σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο να λιώσει μαζί με τον καφέ.
 - Βουτύρωσε μια μέτρια φόρμα για σουφλέ.
 - Τύλιξέ την με αλουμινόχαρτο, όπως τυλίγουμε τις γλάστρες και άφησε αρκετό αλουμινόχαρτο να εξέχει πάνω από το στόμιο της φόρμας.
 - Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
 - Σε μέτρια κατσαρόλα ανακάτεψε το αλεύρι με το γάλα και άφησε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
 - Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε το βούτυρο, το αλάτι, τη βανίλια και μετά έναν έναν τους κρόκους και στο τέλος τη λιωμένη σοκολάτα.
 - Σε ένα καθαρό μπολ χτύπα τα ασπράδια σε απαλή μαρέγκα, ρίχνοντας λίγη λίγη τη ζάχαρη καθώς τα χτυπάς.
 - Ρίξε το μίγμα της σοκολάτας πλευρικά στο μπολ με τη μαρέγκα και με γρήγορες αλλά απαλές κινήσεις ανακάτεψε το μίγμα.
 - Βάλε το μίγμα στη φόρμα.
 - Βάλε τη φόρμα στην κατώτερη θέση του φούρνου και χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς.
 - Σε 35 με 40 λεπτά το σουφλέ θα έχει φουσκώσει πάνω από τη φόρμα (γι’ αυτό και χρειάζεσαι το αλουμινόχαρτο).
 - Προσεκτικά σύρε τη σχάρα του φούρνου έξω και πασπάλισε το σουφλέ σου με μια κουταλιά σούπας άχνη.
 - Συνέχισε για λίγο ακόμη το ψήσιμο.
 - Σέρβιρε με έξτρα άχνη και κρέμα γάλακτος.
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ